Gå til sygdomsliste

Bøger om brystkræft

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.


Brændgaard Nissen, Tina

Klædt af

2010. Forlag: Gyldendal

Hvordan bevarer man optimismen, når en alvorlig sygdom pludselig er en realitet? Tina Brændgaard fik som 30-årig konstateret brystkræft - en sygdom, som hendes mor døde af, da Tina var sytten år.


 


Holm-Petersen, Kirsten
Vi ser fremad

2011. Forlag: Roche 

I bogen fortæller syv mænd om deres tanker, følelser og handlinger i forbindelse med, at deres kæreste, ægtefælle, datter eller søster fik bryst- eller underlivskræft. De giver hver især indblik i, hvilke reaktioner og strategier de som mænd har valgt for både at kunne støtte og selv blive støttet.

Download bogen


Jønsson, Connie Else
I tumors favn

2016. Forlag: Selvudgivelse

Digtsamling og dagbog. "I Tumors favn" handler om at leve et halvt år med en tumor på størrelse med en appelsin inde i sit bryst. Alle forfatterens tanker, følelser og oplevelser beskrives fra den dag, hun får stillet brystkræftdiagnosen til den dag, hun er færdigbehandlet. Cirka et år senere og et bryst fattigere.


Levin, Linda
At Kysse Kræften, refleksioner i krisetid

2017. Forlag: Saxo Publish

I Januar 2017 fik jeg konstateret brystkræft. Det efterfølgende halve år var jeg i behandling og er nu rask. Forløbet afstedkom mange nye tanker og refleksioner. Det er disse overvejelser, som jeg har samlet i denne lille bog. Måske kan du bruge bogen som inspiration ind i din bearbejdning af en livskrise, eller til ikke at føle dig alene med din sygdom.


Kellerman, Inge
Når diagnosen er brystkræft - En selvhjælpsbog for kræftpatienter

2017. Forlag: Hovedland

Inge Kellermann bog er en skatkiste af evidensbaserede muligheder for selv at bidrage til et godt udfald af sygdommen. Det gælder, både hvad enten man lige har fået diagnosen og gerne vil styrke kroppen forud for kræftbehandlingerne, ønsker at optimere sundhedsvæsenets behandlinger eller afhjælpe nogle af de bivirkninger, der er forbundet med kræftbehandlingerne.


Martinsen, Birgit Juel
Tro, håb og kærlighed

2011. Forlag: Unitas Forlag

Bogen handler om, hvad tro, håb og kærlighed betyder for et menneske med en livstruende sygdom. Den er baseret på samtaler med en kræftsyg 42-årig mor, som fortæller om et liv tæt på døden. Hun får konstateret brystkræft med spredning og får at vide, at helbredelse er udelukket.
Nissen, Rikke Kristine
Min cancer klan

2016. Forlag: Gyldendal

Rikke er midten af 40'erne, enlig mor til en lille datter og ansvarsfuld direktør, da hele hendes liv bliver vendt på hovedet. Hun opdager en kræftknude i sit bryst og hurtigt indser hun, at hun ikke kan klare det hele. Derfor samler hun en gruppe af kvinder omkring sig, der bliver hendes uundværlige støtter gennem hele forløbet. "Min Cancer klan" er fortællingen om Rikke og de syv fantastiske venner, der med vagtplaner og skiftehold sørger for at Rikke og hendes datter ikke på noget tidspunkt står alene.


Thomsen, Eva og Erbs, Anna Marie
Bryststriber
2011. Forlag: Siesta

Bryststriber er en anderledes bog om det at have brystkræft. Den er lavet som en tegneserie og tager udgangspunkt i de absurde oplevelser, forfatterne har haft i deres eget sygdomsforløb med brystkræft. I Bryststriber giver de deres forslag til, hvordan man kan bruge humor midt i al alvoren og få det bedste ud af en alvorlig situation.

 


Thomsen, Nanna Marion
Angstens Tiger

2011.

Marion Nanna Thomsen fik brystkræft, da hun var 39 år. Senere fik hun konstateret spredning til lunger og brystben. I bogen fortæller hun om den rutsjebane, som livet har været med både op- og nedture. Hun fortæller også, hvordan hun har formået at leve et godt og lykkeligt liv til trods for sygdommen.

 


Læs mere:

Brystkræft

 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende