Gå til sygdomsliste

Bøger om når kræften rammer

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Arildsen, Birgit
At lande på livets bred - som en anden

2018. Forlag: Forlaget Mellemgaard

Birgit Arildsen (f. 1958) fortæller om bogen: Bogen er en personlig beretning om kræft og senfølger af kræftbehandling. I bogen fortælles om oplevelsen af at blive til en anden – på meget konkret vis i rollen som kræftpatient og på mere subtil vis i årene, der følger efter. Bogen tematiserer ensomheden i at kende til ’livets grænseland’ og kredser om det svære i at finde balancen mellem at evne at kæmpe og at turde give slip. Bogen er skrevet på lige dele kærlighed til livet og alt, hvad livet har at give, og behov for at komme overens med min historie. Det er min fortælling, men kunne være ret mange andres, tror jeg.


Ben Jelloun, Tahar
Tabet

2014. Forlag: Forlaget Arvids

Tahar Ben Jelloun (f. 1944) har baseret Tabet på beretninger fra en nær ven med prostatakræft. Bogen tematisere en mands kamp med en tabuiseret sygdom, og om han bør holde det skjult, af hensyn til egen og andres berøringsangst med døden.


Bergsøe, Josina W. og Bergsøe, Josephine

Fortalt til Britt Nørbak

Tabuknuseren - To søstres fortælling om brystkræft

2011. Forlag: Frydenlund

Søstrene Josina og Josephine Bergsøe fik konstateret brystkræft med blot en måneds mellemrum. Deres mission med bogen er at sætte fokus på de mange tabuer, der følger med brystkræft.

Hvad hvis man ikke ønsker at gå med paryk? Hvordan tackler man dødsangst, familieliv og karriere, når man konstant er på hospitalet? En åben og anderledes bog om brystkræft fyldt med fotos. 


Bergsøe, Josina

Fortalt til Britt Nørbak

Senfølger efter kræft

2014. Forlag: Frydenlund

Med denne bog, som er efterfølgeren til "Tabuknuseren" sætter Josina Bergsøe fokus på senfølger efter kræft.

Senfølger rammer omkring 40-60 % af alle kræftpatienter. De påvirker humøret, sexlivet og selvopfattelsen. De oplevede Josina Bergsøe på egen krop, da hun blev ramt af senfølger.


Brændgaard Nissen, Tina

Klædt af
2010. Forlag: Gyldendal

Hvordan bevarer man optimismen, når en alvorlig sygdom pludselig er en realitet? Tina Brændgaard fik som 30-årig konstateret brystkræft  - en sygdom, som hendes mor døde af, da Tina var 17 år.


Elsass, Peter og Johansen, Christoffer
At leve med kræft

2011. Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Psykologen Peter Elsass og lægen Christoffer Johansen videregiver forskningsresultater i en alment tilgængelig form. Patienter og pårørende kan anvende bogen til at få svar på en række spørgsmål og få gode råd til, hvordan de kan handle i forhold til den situation, de står i.


Fairy, Jeanne og Broch, Annemette
Kronisk ramt

2013. Forlag: Muusmann

Bogen er en autentisk historie om Jeanne, som bliver kronisk hjerneskadet efter en alvorlig rideulykke. Den giver et stærkt indblik i, hvordan livet påvirkes, når det pludselig skal leves med helt andre forudsætninger. Jeanne fandt en ny mening med livet, som hun deler ud af igennem bogen.

Annemette Broch har hjulpet Jeanne med at gøre bogen til virkelighed og bidrager aktivt med perspektivering.


Geo (Christian Geo Heltboe)
Ikk' for sjov

2013. People's Press

Med humor og uden selvhøjtidelighed fortæller Geo om sit kræftforløb og om samtidig at holde fast i sig selv som far, mand og komiker. Om at få en benhård behandling og om at tro på, man kommer godt ud på den anden side. Geos historier bliver suppleret med indspark fra hans kone, radiovært og blogger Christiane Vejlø. Christiane fortæller om at servere piller døgnet rundt til en mand, der bare vil sove, om at snakke om kræft med en fireårig, om at dele en sygdom, om ensomheden som pårørende og om den kærlighed, som skinner igennem, uanset hvad.


Green, John
En flænge i himlen

2012. Forlag: Politikens Forlag

Hazel har i fire år levet med en alvorlig kræftdiagnose og er ofte ved at miste modet. Men så møder hun den ligeledes kræftsyge Augustus og bliver forelsket for første gang i sit liv. Pludselig ser hun på både sygdom, liv og død på en helt ny måde. En flænge i himlen er en både rå, rørende og livsforelsket roman om udødelighed og alt det største og smukkeste i livet. Den kan læses af både unge og voksne.


Bøger om når kræften rammer

Helms, Hans Jakob
Hold da kræft mand

2017. Forlag: Gyldendal

Forfatteren fortæller med alvor og humor om at få prostatakræft som 53-årig og udover at blive truet på livet også truet på potensen. Hensigten med bogen er at vise, at der er et godt liv på den anden side af prostatakræft.


Henriksen, Lisbeth Riisager

Hvad i alverden er meningen? Om at leve med kronisk sygdom og handicap

2011. Forlag: Unitas Forlag

Hvordan lever man et liv med kronisk sygdom og handicap? For de fleste er det et tungt og udfordrende livsvilkår og kan give anledning til mange eksistentielle overvejelser. Lisbeth Riisager Henriksen har taget initiativ til og redigeret denne bogantologi, hvor en række fagfolk bidrager. Man kan bl.a. læse om depression, identitet, sorg og tro.


Holm-Petersen, Kirsten

Vi ser fremad

2011. Forlag: Roche

I bogen fortæller syv mænd om deres tanker, følelser og handlinger i forbindelse med, at deres kæreste, ægtefælle, datter eller søster fik bryst- eller underlivskræft. De giver hver især indblik i, hvilke reaktioner og strategier, de som mænd har valgt for både at kunne støtte og selv blive støttet.


Hornebo, Klaus
En ny dagsorden

2010. Forlag: Forlaget 94

Da Klaus Hornebo fik konstateret tarmkræft, vendte det op og ned på hans liv. Han oplevede, at folk omkring ham sidestillede kræftdiagnosen med en dødsdom. Derfor begyndte han at skrive dagbog, som er blevet til denne bog’. Han ønsker at give håb til både patienter og pårørende. I bogen beskriver han sit traumatiske sygdomsforløb med kræft, mødet med sundhedsvæsenet, og om de mange refleksioner diagnosen satte i gang hos ham.


Larsen, Dorthe & Wraae, Jane
Tofu

2015. Forlag: Forlaget mellemgaard

Ditte og Su har altid delt alt, og det gør de også nu, hvor livet pludseligt bliver tungt. De to fyrreårige kvinder tackler deres problemer og udfordringer på hver sin vis. De støtter, lytter og stiller op for hinanden i tykt og tyndt, og deres rå humor og kærlighed til hinanden gør, at vejen frem ikke kun er snørklet. Den er også sjov, givende og lærerig, men bliver livet det samme igen?


Lynggaard, Klaus

Personfølsomme oplysninger

2016. Gyldendal

For et par år siden fik forfatteren, kritikeren og musikeren Klaus Lynggaard konstateret lungekræft. Han fik sin ene lunge fjernet og blev efterbehandlet med kemoterapi. I erindringsbogen fortæller han om sygdomsforløbet, fra diagnosticeringen, over behandlingen og dens virkning og bivirkninger frem til langsom tilbageerobring af hverdagen, næsten som den formede sig før – og med tilbageblik på livet forud sygdommen, til ungdommen, til opholdet på en afvænningsklinik, til livet med venner og familie. 


Mikkelsen, Liselotte
Husk dig selv

2017. Forlag: Mellemgaard

Denne bog handler om, hvordan man kan komme over en svær bakke af livets udfordringer. For at vi kan være noget som helst for andre, er det vigtigt, at vi husker at drage omsorg for os selv. Bogen tager udgangspunkt i private erfaringer. 


MacDonald, Chris
Du er ikke alene

2011. Forlag: Turbulenz ApS

"Du er ikke alene" er historien om Chris MacDonald og hans far. En historie om hvordan man med andres hjælp kan rejse sig igen.


Nielsen, Anne
Ondt i håret

2010. Forlag: Siesta

For en kvinde kan udsigten til at miste sit ”hår ” i forbindelse med en kræftbehandling være næsten ubærlig. Ondt i håret er først og fremmest en række fortællinger om, hvordan kvinder i hele landet håndterede denne katastrofe –med humor, oprørske indfald og fantasifulde løsninger, som andre i samme situation kan have glæde af. 


Nissen, Rikke Kristine
Min cancer klan

2016. Forlag: Gyldendal

Rikke er midten af 40'erne, enlig mor til en lille datter og ansvarsfuld direktør, da hele hendes liv bliver vendt på hovedet. Hun opdager en kræftknude i sit bryst og hurtigt indser hun, at hun ikke kan klare det hele. Derfor samler hun en gruppe af kvinder omkring sig, der bliver hendes uundværlige støtter gennem hele forløbet. "Min Cancer klan" er fortællingen om Rikke og de syv fantastiske venner, der med vagtplaner og skiftehold sørger for at Rikke og hendes datter ikke på noget tidspunkt står alene.


Bøger om når kræften rammer

Kalanithi, Paul
Før jeg forsvinder

2016. Forlag: Lindhardt og Ringhof

En ung neurokirurg oplever den ene dag at være læge, der behandler syge og døende, og den næste dag selv at være patient, som kæmper for sit liv.


Ploug Hansen, Helle
Kvindestemmer - Liv og kræft

2012. Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Bogen består af en række, korte prosatekster om kvinders erfaringer, oplevelser og tanker om kræft, sex, børn, død, mænd og livet. Teksterne i bogen tager afsæt i interviews, samtaler og samvær med de kvinder, Helle Ploug Hansen har mødt i deres hjem, i et rådgivningscenter og på nogle kurser, de deltog i for at forstå, overkomme og leve med en kræftsygdom.


Sørensen, Didriksen Christina
I mine drømme har jeg stadig langt hår

2011. Forlag: MAGPIE

Bogen er fyldt med portrætbilleder af kvinder, der fortæller om at kæmpe for deres liv og kvindelighed under alvorlig sygdom. Citat fra bogen: “Med hårtabet forsvinder min identitet som kvinde! Pludselig kan alle se, at jeg er syg, og jeg føler alle tænker, der går hende, der har kræft!”


Sørensen, Søren
Ellekrogselegier

2011. Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag

Bogen består af digte, og de fleste af dem i formen sonet. Et af afsnittene knytter sig til digterens personlige oplevelser, og i denne sammenhæng digter han om den kræftdiagnose og efterfølgende behandling, han gennemlevede i 2009.


Thomsen, Eva og Erbs, Anna Marie
Bryststriber

2011. Forlag: Siesta

Bryststriber er en anderledes bog om det at have brystkræft. Den er lavet som en tegneserie og tager udgangspunkt i de absurde oplevelser, forfatterne har haft i deres eget sygdomsforløb med brystkræft. I Bryststriber giver de deres forslag til, hvordan man kan bruge humor midt i al alvoren og få det bedste ud af en alvorlig situation.


Thomsen, Nanna Marion
Angstens Tiger

2011. 

Marion Nanna Thomsen fik brystkræft, da hun var 39 år. Senere fik hun konstateret spredning til lunger og brystben. I bogen fortæller hun om den rutsjebane, livet har været med både op- og nedture. Hun fortæller også, hvordan hun har formået at leve et godt og lykkeligt liv til trods for sygdommen.

Bogen er illustreret med billeder af forfatterens egne malerier.


Ullmann, Nina

Pigerne fra nord
2017. Forlag: Byens forlag

Nære venner betyder i særdeleshed meget, når døden kommer tæt på. Bogen er en roman om de store kriser i livet, men det er også en beretning om venskab mod alle odds og om at være tro mod sig selv uanset følgerne. Romanen skildrer tre kvinder, der alle går igennem store udfordringer i deres liv – en kræftsygdom, en graviditet og et genoptaget studie.


Thøgersen, Ulla

Mærker
2016. Forlag: Eksistensen

Om den svære hverdag efter et kræftforløb. I "Mærker" følger man den kvindelige hovedperson, som forsøger at vende tilbage til en helt almindelig hverdag og alt der hører til: kæreste, kunst og sommerhus. Selvom hun er blevet rask, har sygdommen dog sat sine spor på hendes krop og sind. De nedslidende mærker fra sygdommen spænder konstant ben for, at hun kan komme overens med tilværelsen og videre med livet.


Van der Stap, Sophie
Pigen med de ni parykker

2010. Forlag: Gads Forlag

Hollandske Sophie van der Stap er kun 21 år, da hun bliver diagnosticeret med en sjælden type kræft. Hun køber ni parykker. Hver paryk får sin egen personlighed: Stella, Sue, Daisy, Blondie, Platina, Oema, Pam, Lydia og Bebé. Alle viser de en ny side af hende. Sophie Van der Stap fortæller en kronologisk beretning fra perioden januar 2005 til juni 2006 - fra hun får konstateret kræft til den tilsyneladende komplette helbredelse.


Bøger om når kræften rammer

Varming Cheyne, Sabine
Livets dans

2016. Udgivet privat

Forfatteren har gennemgået et voldsomt kræftforløb og ønsker med sin bog at give håb, lindring og inspiration til andre patienter. Hun fortæller om de indsigter og erkendelser, som livet, døden, frygten og lidelsen har givet. 


Bøger om når kræften rammer

Vesterdal, Lone
Nedenom og hjem - Perspektiver på tab og tro

2014. Forlag: Unitas

Bogen henvender sig til dig, der er ramt af kræft, dine pårørende og andre, der har mødt eller står midt i livets svære del. Forfatteren, Lone Vesterdal, er sognepræst ved Bramdrup Kirke og skriver om, hvordan sygdom og tab både kan skabe frygt, ængstelig ventetid og mismod, men også fornyet mod på livet og håb for i morgen.

 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende