Gå til sygdomsliste

Bøger om når kræften rammer

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelserne om dem er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger er alle personlige beretninger. De har ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne. 


Bøger om når kræften rammer

Notkin, Arne
Sådan overlevede jeg kræften og sundhedsvæsenet

2019. Forlag: People's Press

I 2017 fik Arne Notkin den skræmmende besked, som så mange danskere oplever hvert år. Men han fik den kun, fordi han stædigt og ihærdigt insisterede på de afgørende undersøglser, der afslørede kræften i tide, så den kunne behandles. Dette er hans personlige historie om mødet med det danske sundhedsvæsen - på godt og ondt. 


Bøger om når kræften rammer

Etta, Siegismund
Et Kræftfuldt Liv - med smerte og smil

2019. Forlag: Skriveforlaget

Etta var kun 31 år, da hun fik kræft første gang. I bogen fortæller hun om, hvordan hun er kommet igennem tre forskellige kræftsygdomme med alle de menneskelige omkostninger, der har været for hendes to døtre og hende selv. Det er samtidig en fortælling om en rejse gennem velfærdsstaten og sundhedsvæsnet i perioden fra midten af 1980'erne og frem til nu, hvor den bedste medicin har været hendes børn og børnebørn, troen på livet, gode oplevelser, glæde, smil og kærlighed. Etta vil med sin bog gerne hjælpe andre igennem de svære kampe, vi alle støder på i forskellig grad igennem livet. 


Bestig livet og find styrke og livsglæde af Charlotte Hylleberg

Hylleberg, Charlotte
Bestig livet og find styrke og livsglæde
2018. Forlag: Spor C

Den 50-årige, tidligere succesfulde forretningsdirektør Charlotte Hylleberg blev i 2015 ramt af brystkræft. I bogen skriver hun om at finde den glemte styrke og livsglæde efter et langs sygdomsforløb, og om at skulle tage en uventet afsked med en lederposition. Hun måtte en tur til Marokko og bestige bjerge for at sætte ord på det, som ramte hende, og som rammer mange andre, der bliver langtidssygemeldte: "4.167 meter og to år skulle der til, før jeg som forretningskvinde og forfatter kunne rejse mig og acceptere min nye identitet".


Arildsen, Birgit
At lande på livets bred - som en anden

2018. Forlag: Mellemgaard

Bogen er en personlig beretning om kræft og senfølger af kræftbehandling. I bogen fortæller forfatteren om oplevelsen af at blive til en anden – på meget konkret vis i rollen som kræftpatient og årene, der følger efter. 


Bøger om når kræften rammer

Helms, Hans Jakob
Hold da kræft mand

2017. Forlag: Gyldendal

Forfatteren fortæller med alvor og humor om at få prostatakræft som 53-årig og udover at blive truet på livet også truet på potensen. Hensigten med bogen er at vise, at der er et godt liv på den anden side af prostatakræft.


Mikkelsen, Liselotte
Husk dig selv

2017. Forlag: Mellemgaard

Denne bog handler om, hvordan man kan komme over en svær bakke af livets udfordringer. For at vi kan være noget som helst for andre, er det vigtigt, at vi husker at drage omsorg for os selv. Bogen tager udgangspunkt i private erfaringer. 


Bøger om når kræften rammer

Levin, Linda
At Kysse Kræften, refleksioner i krisetid
2017. Forlag: Saxo Publish

I januar 2017 fik jeg konstateret brystkræft. Det efterfølgende halve år var jeg i behandling og er nu rask. Forløbet afstedkom mange nye tanker og refleksioner. Det er disse overvejelser, som jeg har samlet i denne lille bog. Måske kan du bruge bogen som inspiration ind i din bearbejdning af en livskrise eller til ikke at føle dig alene med din sygdom.


Bøger om når kræften rammer

Varming Cheyne, Sabine
Livets dans

2016. Udgivet privat

Forfatteren har gennemgået et voldsomt kræftforløb og ønsker med sin bog at give håb, lindring og inspiration til andre patienter. Hun fortæller om de indsigter og erkendelser, som livet, døden, frygten og lidelsen har givet. 


Bøger om når kræften rammer

Kalanithi, Paul
Før jeg forsvinder

2016. Forlag: Lindhardt og Ringhof

En ung neurokirurg oplever den ene dag at være læge, der behandler syge og døende, og den næste dag selv at være patient, som kæmper for sit liv.


Nissen, Rikke Kristine
Min cancer klan

2016. Forlag: Gyldendal

Rikke er midten af 40'erne, enlig mor til en lille datter og ansvarsfuld direktør, da hele hendes liv bliver vendt på hovedet. Hun opdager en kræftknude i sit bryst og hurtigt indser hun, at hun ikke kan klare det hele. Derfor samler hun en gruppe af kvinder omkring sig, der bliver hendes uundværlige støtter gennem hele forløbet. "Min Cancer klan" er fortællingen om Rikke og de syv fantastiske venner, der med vagtplaner og skiftehold sørger for at Rikke og hendes datter ikke på noget tidspunkt står alene.


Lynggaard, Klaus
Personfølsomme oplysninger
2016. Forlag: Gyldendal

For et par år siden fik forfatteren, kritikeren og musikeren Klaus Lynggaard konstateret lungekræft. Han fik sin ene lunge fjernet og blev efterbehandlet med kemoterapi. I erindringsbogen fortæller han om sygdomsforløbet fra diagnosticeringen, over behandlingen og dens virkning og bivirkninger frem til langsom tilbageerobring af hverdagen, næsten som den formede sig før. Med tilbageblik på livet forud sygdommen, til ungdommen, til opholdet på en afvænningsklinik, til livet med venner og familie. 


Bøger om når kræften rammer

Jønsson, Connie Else
I tumors favn
2016. Forlag: Selvudgivelse

Digtsamling og dagbog. "I Tumors favn" handler om at leve et halvt år med en tumor på størrelse med en appelsin inde i sit bryst. Alle forfatterens tanker, følelser og oplevelser beskrives fra den dag, hun får stillet brystkræftdiagnosen til den dag, hun er færdigbehandlet. Cirka et år senere og et bryst fattigere.


Ben Jelloun, Tahar
Tabet

2014. Forlag: Forlaget Arvids

Tahar Ben Jelloun (f. 1944) har baseret Tabet på beretninger fra en nær ven med prostatakræft. Bogen tematiserer en mands kamp med en tabuiseret sygdom, og om han bør holde det skjult af hensyn til egen og andres berøringsangst med døden.


Bergsøe, Josina

Fortalt til Britt Nørbak

Senfølger efter kræft

2014. Forlag: Frydenlund

Med denne bog, som er efterfølgeren til "Tabuknuseren" sætter Josina Bergsøe fokus på senfølger efter kræft. Senfølger rammer omkring 40-60 % af alle kræftpatienter. De påvirker humøret, sexlivet og selvopfattelsen. De oplevede Josina Bergsøe på egen krop, da hun blev ramt af senfølger.


Geo (Christian Geo Heltboe)
Ikk' for sjov

2013. People's Press

Med humor og uden selvhøjtidelighed fortæller Geo om sit kræftforløb og om samtidig at holde fast i sig selv som far, mand og komiker. Om at få en benhård behandling og om at tro på, man kommer godt ud på den anden side. Geos historier bliver suppleret med indspark fra hans kone, radiovært og blogger Christiane Vejlø. Christiane fortæller om at servere piller døgnet rundt til en mand, der bare vil sove, om at snakke om kræft med en fireårig, om at dele en sygdom, om ensomheden som pårørende og om den kærlighed, som skinner igennem, uanset hvad.


Ploug Hansen, Helle
Kvindestemmer - Liv og kræft

2012. Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Bogen består af en række, korte prosatekster om kvinders erfaringer, oplevelser og tanker om kræft, sex, børn, død, mænd og livet. Teksterne i bogen tager afsæt i interviews, samtaler og samvær med de kvinder, Helle Ploug Hansen har mødt i deres hjem, i et rådgivningscenter og på nogle kurser, de deltog i for at forstå, overkomme og leve med en kræftsygdom.


Bøger om når kræften rammer

Martinsen, Birgit Juel 
Tro, håb og kærlighed
2011. Forlag: Unitas Forlag

Bogen handler om, hvad tro, håb og kærlighed betyder for et menneske med en livstruende sygdom. Den er baseret på samtaler med en kræftsyg 42-årig mor, som fortæller om et liv tæt på døden. Hun får konstateret brystkræft med spredning og får at vide, at helbredelse er udelukket.


Bergsøe, Josina W. og Bergsøe, Josephine

Fortalt til Britt Nørbak

Tabuknuseren. To søstres fortælling om brystkræft

2011. Forlag: Frydenlund

Søstrene Josina og Josephine Bergsøe fik konstateret brystkræft med blot en måneds mellemrum. Deres mission med bogen er at sætte fokus på de mange tabuer, der følger med brystkræft.

Hvad hvis man ikke ønsker at gå med paryk? Hvordan tackler man dødsangst, familieliv og karriere, når man konstant er på hospitalet? En åben og anderledes bog om brystkræft fyldt med fotos. 


Holm-Petersen, Kirsten

Vi ser fremad

2011. Forlag: Roche

I bogen fortæller syv mænd om deres tanker, følelser og handlinger i forbindelse med, at deres kæreste, ægtefælle, datter eller søster fik bryst- eller underlivskræft. De giver hver især indblik i, hvilke reaktioner og strategier, de som mænd har valgt for både at kunne støtte og selv blive støttet.


MacDonald, Chris
Du er ikke alene

2011. Forlag: Turbulenz ApS

"Du er ikke alene" er historien om Chris MacDonald og hans far. En historie om hvordan man med andres hjælp kan rejse sig igen.


Bøger om når kræften rammer

Kehlet, Jakob 
Livet for givet
2011. Forlag: Siesta

Bogen bygger på interviews med 13 unge kræftpatienter. De deler deres personlige tanker og oplevelser i forbindelse med deres kræftsygdom. Tanker og oplevelser om alt fra accept af, at livet må sættes på standby til at lysten til sex kan forsvinde under kemobehandling. Bogen er til unge i alderen 15 og 30 år, der lige har fået konstateret kræft. Forældre, venner og andre pårørende kan også få relevante informationer. 


Sørensen, Didriksen Christina
I mine drømme har jeg stadig langt hår

2011. Forlag: MAGPIE

Bogen er fyldt med portrætbilleder af kvinder, der fortæller om at kæmpe for deres liv og kvindelighed under alvorlig sygdom. Citat fra bogen: "Med hårtabet forsvinder min identitet som kvinde! Pludselig kan alle se, at jeg er syg, og jeg føler alle tænker, der går hende, der har kræft!"


Sørensen, Søren
Ellekrogselegier

2011. Forlag: Det Poetiske Bureaus Forlag

Bogen består af digte, og de fleste af dem i formen sonet. Et af afsnittene knytter sig til digterens personlige oplevelser, og i denne sammenhæng digter han om den kræftdiagnose og efterfølgende behandling, han gennemlevede i 2009.


Thomsen, Eva og Erbs, Anna Marie
Bryststriber

2011. Forlag: Siesta

Bryststriber er en anderledes bog om det at have brystkræft. Den er lavet som en tegneserie og tager udgangspunkt i de absurde oplevelser, forfatterne har haft i deres eget sygdomsforløb med brystkræft. I Bryststriber giver de deres forslag til, hvordan man kan bruge humor midt i al alvoren og få det bedste ud af en alvorlig situation.


Van der Stap, Sophie
Pigen med de ni parykker

2010. Forlag: Gads Forlag

Hollandske Sophie van der Stap er kun 21 år, da hun bliver diagnosticeret med en sjælden type kræft. Hun køber ni parykker. Hver paryk får sin egen personlighed: Stella, Sue, Daisy, Blondie, Platina, Oema, Pam, Lydia og Bebé. Alle viser de en ny side af hende. Sophie Van der Stap fortæller en kronologisk beretning fra perioden januar 2005 til juni 2006 - fra hun får konstateret kræft til den tilsyneladende komplette helbredelse.


Hornebo, Klaus
En ny dagsorden

2010. Forlag: Forlaget 94

Da Klaus Hornebo fik konstateret tarmkræft, vendte det op og ned på hans liv. Han oplevede, at folk omkring ham sidestillede kræftdiagnosen med en dødsdom. Derfor begyndte han at skrive dagbog, som er blevet til denne bog. Han ønsker at give håb til både patienter og pårørende. I bogen beskriver han sit traumatiske sygdomsforløb med kræft, mødet med sundhedsvæsenet, og om de mange refleksioner diagnosen satte i gang hos ham.


Nielsen, Anne
Ondt i håret

2010. Forlag: Siesta

For en kvinde kan udsigten til at miste sit hår i forbindelse med en kræftbehandling være næsten ubærlig. 'Ondt i håret' er en række fortællinger om, hvordan kvinder i hele landet har håndteret dét at miste håret.


Brændgaard Nissen, Tina

Klædt af
2010. Forlag: Gyldendal

Hvordan bevarer man optimismen, når en alvorlig sygdom pludselig er en realitet? Tina Brændgaard fik som 30-årig konstateret brystkræft  - en sygdom, som hendes mor døde af, da Tina var 17 år.


 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud