Gå til sygdomsliste

Bøger om den sidste tid

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelserne om dem er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger er alle personlige beretninger. De har ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.


Gudkov Lindner, Mikaela
Når vi skal dø

2010. Forlag: Lindrende Fysioterapi

Vi er ofte bange for at spørge en kræftsyg, som ikke længere har håb om helbredelse, hvad han eller hun tænker og føler.

Her har fysioterapeut Mikaela Lindner Gudkov spurgt otte døende patienter, der fortæller deres hudløse, ærlige og meget rørende historier fra en virkelighed, hvor døden puster dem i nakken. Og på trods af emnet er det en meget livsbekræftende bog.

 


Nielsen, Rita og Harder, Jacob
Venteværelset - en døendes fortællinger om livet

2010. Forlag: Unitas

Jacob er en ung mand i 30'erne, der lever et liv med karrierejob, sin kone og deres lille søn, da han rammes af uhelbredelig kræft. I slutningen af sit sygdomsforløb indlægges Jacob på hospice, og bogen er blevet til på baggrund af de dybe og berigende samtaler, han her førte med sygeplejespecialist Rita Nielsen.

 


Bøger om den sidste tid

Bjerager, Erik
Det ender godt - Johannes Møllehave om døden
2009. Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag 

Det er både morsomt og alvorligt, når Møllehave i denne bog taler med Erik Bjerager om døden, sorgen og håbet. Møllehave har flere gange selv været tæt på at dø, og han har oplevet mange mennesker dø. 

'Det ender godt' er Johannes Møllehaves tanker om de spørgsmål, der opstår ved livets afslutning. Hvad er overhovedet meningen med det hele, og hvordan finder vi håb, når vi skal dø, eller når vore nærmeste dør fra os? Det er en bog til eftertanke og trøst for den efterladte, den syge og den døende.


Læs mere:

Den sidste tid

 

Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.


Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud