Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.
2009. Forlag: Morpho
Bogen er en samling praktiske og menneskelige indlæg om den sidste tid er samlet af læge Klara Balling og forfatter Susan Binau, der selv har været syg af kræft.
Bogen forsøger at afdække og belyse de spørgsmål, som melder sig i tilfælde af svær sygdom og forestående død.
Bidragsyderne spænder vidt fra socialrådgiver, advokat, sygeplejerske, bedemand og læge, der alle kombinerer faglig indsigt med medmenneskelig viden. Herudover bidrager mennesker, der er eller har været svært syge af kræft.
2009. Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Det er både morsomt og alvorligt, når Møllehave i denne bogs taler med Erik Bjerager om døden, sorgen og håbet. Møllehave har flere gange selv været tæt på at dø, og han har oplevet mange mennesker dø.
'Det ender godt' er Johannes Møllehaves tanker om de spørgsmål, der opstår ved livets afslutning. Hvad er overhovedet meningen med det hele, og hvordan finder vi håb, når vi skal dø, eller når vore nærmeste dør fra os? Det er en bog til eftertanke og trøst for den efterladte, den syge og den døende.
2015. Forlag: Turbine
Bogen giver konkrete idéer til, hvordan man kan få det bedste ud af tiden, før døden indtræffer, og hvordan man tager de vigtige snakke, før det er for sent.
2016. Forlag: Alfa
I Det tager lidt tid at gå bort følger vi forfatterens afsked med sin mor, der rammes af en pludselig og aggressiv kræftsygdom. Vi følger nærværet om den syge og døende, der fletter sig ind i alt det praktiske, den elektriske seng, der skal ind i stuen, og det bad, der må udsættes til i morgen. Og vi følger med i tankerne, der drøner gennem hovedet, tanker om accept og afsked.
2009. Forlag: Pretty Ink
Julia Lahme begyndte at lede efter svar, da hun undrede sig over sin egen reaktion, og oplevelsen af at andre syntes, at hun reagerede forkert på moderens død .
For hvad gør man, når én man elsker ligger for døden? Hvordan tackler man sin egen og andres sorg? Hvordan ser der ud i himlen?
Julia har talt med seks danske præster, og i denne bog giver de deres svar på disse og mange andre spørgsmål om glæden, fortvivlelsen og alle de forbudte følelser, der opstår, når man er tæt på den, hvis liv krydses af døden.
2010. Forlag: Lindrende Fysioterapi
Vi er ofte bange for at spørge en kræftsyg, som ikke længere har håb om helbredelse, hvad han eller hun tænker og føler.
Her har fysioterapeut Mikaela Lindner Gudkov spurgt otte døende patienter, der fortæller deres hudløse, ærlige og meget rørende historier fra en virkelighed, hvor døden puster dem i nakken. Og på trods af emnet er det en meget livsbekræftende bog.
2010. Forlag: C&K Forlag
Den midaldrende Katrine får konstateret kræft i hjernen. Med desperat livskraft indleder hun kampen mod døden. Romanen skildrer hendes sidste måneder, hvor svækkelsen ubønhørligt tager til og afslutningen rykker nærmere. Den beskriver også sygdommens voldsomme virkning på Katrines store, sammenbragte familie med børn fra forskellige ægteskaber og indviklede relationer. Historien fortælles af steddatteren Sarah, hvis forhold til Katrine ændres i lyset af sygdommen.
2007. Forlag: Gyldendal
En praktisk og personlig håndbog. Den handler om livets afslutning. Ejeren udfylder det personlige afsnit til brug for de efterladte. Birgit Meister giver praktiske råd og oplysninger til stor hjælp for alle, der står med en række ubesvarede spørgsmål ved et dødsfald.
2016. Forlag: MorphoPsykoterapeutisk Forening/www.id-pf.dk
Selvom døden er et fælles livsvilkår, er der mange forskellige måder at forholde sig til den på. Slusten består af tolv psykoterapeuters personlige og professionelle erfaringer med døden. Fortællingerne om døden kredser blandt andet om angsten og sorgen i dødens nærhed, om heling, tro og accept. Forfatterne reflekterer over de følelser de oplever i mødet med døden og hvordan man kan komme overens med den.
2010. Forlag: Abeland
Bogen handler om 5-årige Kamilla, hvis mor er alvorligt syg og til sidst dør. Der er ingen, der taler med Kamilla om, at hendes mor skal dø.
Bogen sætter fokus på den ensomhed, børn oplever, når de voksne ikke taler med dem om den virkelighed, de lever i. Det er ikke en børnebog, men stilet til sygdomsramte, pårørende, sorggrupper og personer i sundhedsvæsenet.
2010. Forlag: Unitas
I bogen møder vi Jacob, en ung mand i 30'erne, der lever et liv med karrierejob, sin kone og deres lille søn, da han rammes af uhelbredelig kræft. I slutningen af sit sygdomsforløb indlægges Jacob på hospice, og bogen er blevet til på baggrund af de dybe og berigende samtaler, han her førte med sygeplejespecialist Rita Nielsen.
Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.
Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17