Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Her finder du kræftpatienter og pårørendes personlige historier om at leve med kræftsygdommen.
Der er lige så mange måder at tackle kræftsygdommen på, som der er kræftpatienter. Her kan du få inspiration.
De personlige fortællinger er sorteret efter sygdom.
Generelt om kræft
Emilie Kierkegaard deler sin historie og sine oplevelser omkring at miste en forælder til kræft. Podcasten handler om sorgen, der opstår som følge af denne sygdom, og hvordan man som ung kan bearbejde det og komme over på den anden side:
Læs Livs blog, hvor hun fortæller om det at blive diagnosticeret med leukæmi (blod- og knoglemarvskræft) for tredje gang. Hun beskriver både selve behandlingsforløbet, men også hvordan hendes hverdag ser ud.
En mand fortæller om sin kones sygdomsforløb og om at blive ved med at tro og kæmpe for at blive sygdomsfri.
Læs fortællingen (pdf)
Mettes mor fik konstateret brystkræft med spredning til lymferne i efteråret 2018. På hendes blog deler hun kronologisk forløbet, tankerne og sårbarheden som pårørende til kræftpatient. Bloggen henvender sig til både pårørende og kræftramte, idet Mette uddyber hele forløbet, så alle kan følge med.
Lone er 43 år, har et barn og bor i Kbh. I maj 2019 fik hun brystkræft – en stor tumor og spredning til lymferne. I hendes blog kan du læse om forløbet, fra hun finder knuden, til diagnose og forhåbentlig helbredelse. Lone beskriver de undersøgelser og behandlinger, hun går igennem, og giver også et indblik i, hvad der sker i hovedet på én, der har fået brystkræft.
Ulla fik konstateret brystkræft i sommeren 2016 og blev erklæret rask i foråret 2018. I sommeren 2018 vendte kræften tilbage i form af brystkræft med spredning til bl.a. lever og lunger. På bloggen postes om stort og småt, om livet med kræft og om både godt og skidt i hverdagen: Opladning af psykiske batterier, dragebådssejling, netværk med andre kræftramte og bivirkninger ved både kræft og kemo.
I starten af 2016 fandt Carina ud af, at hun havde brystkræft. Hun deler sin brystkræfthistorie og fortæller desuden om hverdagens op- og nedture.
Trine fik i 2017 fjernet sit venstre bryst i forbindelse med sin behandling for brystkræft. Trine har valgt ikke at få rekonstrueret sit bryst og sætter i sin blog fokus på netop dén beslutning, idet hun ønsker at åbne op for et emne, der ellers kan være tabubelagt og præget af bestemte skønhedsidealer- og normer. Bloggen handler også om at gå igennem et kemoforløb, at bekæmpe brystkræft og ikke mindst om at tage kontrol i sit eget liv.
Christina fik brystkræft i en alder af 27 år, og på hendes blog sætter hun fokus på det at være smuk med cancer. Hun skriver om make-up og styling med det formål at kunne give noget videre til andre.
Med kreative illustrationer og humoristiske beskrivelser og ironi fortæller en kvinde med brystkræft om sit forløb.
Karina har fået fjernet begge bryster forebyggende, da hun bærer et arveligt gen for brystkræft. Efterfølgende har hun fået rekonstrueret brysterne.
Bo Hansen fortæller historien om sin søn, der har haft kræft. Benjamin fik konstateret den sjældne tumorart PNET som 7-årig. Med ord og billeder beretter faren om behandling i både Danmark og USA og om udfordringerne som familie, når et barn får kræft.
Læs fortællingen (pdf)
Siff er en aktiv blogger om livet med en 4-årig datter, der har en tumor i hjernen. Du kan bl.a. læse om familielivet, behandling og senfølger efter operation
Dana fortæller på sin blog om at blive ramt af ørespytkirtelkræft, om behandlingerne og om eftervirkningerne. Dana har lavet bloggen i håb om, at hendes erfaringer og råd, kan hjælpe andre (og deres pårørende) gennem lignende kræftforløb.
I begyndelsen af 2019 fandt Daniel ud af, at han havde kræft i den ene mandel, der skyldtes HPV. På sin blog fortæller han om sit sygdomsforløb og eftervirkninger af behandlingen. Bloggen er skrevet på engelsk.
Karen er mor til Esther, der har leverkræft. På bloggen Cancerfamilie.dk fortæller Karen om sin hverdag med at behandle og tage vare på Esther.
Fie fik konstateret livmoderhalskræft og fortæller på instagram om hverdagen med behandlinger og op- og nedture.
Carsten, der kalder sig selv Kemo Carsten, fortæller om livet med lymfekræft, når man både har kone og børn. Samtidigt bruger han en del humor for at bløde fortællingerne lidt op.
Emma er 22 år og fik i 2017 konstateret lymfekræft. I foråret 2018 er hun ved at være færdig med sin behandling. På sin blog skriver hun om, hvordan hun oplever sit behandlingsforløb med kemo, stråling og alt derimellem - ikke mindst om de tanker og følelser, der følger med undervejs.
Pernille fortæller på bloggen om sin historie med lymfekræft, og sine oplevelser med behandlingen.
Steen viser billeder på sin blog om sin behandling for prostatakræft
Jens fortæller om sit forløb med prostatakræft, og hvordan behandlingen er foregået.
Læs fortællingen (pdf)
Rikke giver på bloggen et indblik i hendes liv med sygdommen sarkomkræft og behandlingen.
Franka Birn-Abrahamsen har haft tarmkræft, og er i dag kræftfri. I en podcastserie deler hun sine erfaringer med kræft, og inddrager andre kræftramte, kræftfrie og folk, der arbejder med kræft. I podcasten fortæller hun ærligt om de op- og nedture, der opstår, når man har kræft.
Chris fra Tv Glad møder standup-komikeren Geo til en omgang træning og en snak om dét, de har til fælles: At have haft testikelkræft.
”Jeg håber, at digtene kan give dig og dem, du holder af, et billede på det livsvilkår, som alle os med kræft og anden alvorlig sygdom må leve med", siger forfatteren
Har du erfaringer med kræft, enten som pårørende eller patient, kan du komme i kontakt med andre patienter og pårørende i vores debatforum
Kan din personlige fortælling hjælpe andre i samme situation?
Så kan du sende et link eller en fil til cancerdk@cancer.dk