Gå til sygdomsliste

Links og bøger

Hvis du vil læse mere, har vi samlet links til andre foreninger, der støtter familier med kræftramte børn. Du kan også få idéer til bøger og film, der handler om børn med kræft.

Bøger

Ida og Amirs kamp mod kræftcelle-skurkene

Historien handler om Ida og Amirs behandlingsforløb på hospitalet, og kemobehandlingen forklares gennem en fortælling om gode isdronninger, som kæmper mod kræftcelle-skurkene. Bogen henvender sig til børn fra 4-8 år. Find bogen her:

Ida og Amirs kamp mod kræftcelle-skurkene

Da Sara fik kræft - og alting blev anderledes

Gennem bogens fiktive historie om Sara på 10 år, får man et indblik i, hvad der sker, når et barn får kræft. Bogen kan danne grundlag for en samtale med både barnet selv og med skolekammeraterne. Find bogen her:

Da Sara fik kræft - og alting blev anderledes

Om at være søskende til et barn med kræft

Bogen handler om Gustav, der har en kræftsyg søster, og den kommer rundt om de svære tanker og situationer, som naturligt opstår, når man har en søster eller bror, der er alvorligt syg. Find bogen her:

Da Gustavs søster blev syg - og alt blev anderledes

Flere bogforslag

På vores bogsider finder du forslag til en række bøger, der handler om, når én i familien bliver ramt af kræft:

Bøger om kræft


Hjemmesider

Børnehuset Siv

Børnehuset Siv er et dagtilbud til alvorligt syge børn og deres familier. Her kan familier og det syge barn være sammen med andre i samme situation, og de syge børn kan udvikle deres sociale kompetencer i fællesskab. Læs mere:

Børnehuset Siv

Foreningen Cancerramte Børn

Foreningen Cancerramte Børn er en støtteforening, der især arbejder med at lave arrangementer og aktiviteter for kræftramte børn og deres familier. Læs mere:

Foreningen Cancerramte Børn

Børnecancerfonden

Børnecancerfonden er en privat humanitær organisation. Fondens formål er at hjælpe børn med kræft i Danmark. Læs mere:

Børnecancerfonden

Lukashuset børne- og ungehospice

Lukashuset er et tilbud til børn og unge med livstruende eller uhelbredelig sygdom og behov for tværfaglig, specialiseret palliativ indsats. Ophold i Lukashuset er for hele familien. Læs mere:

Lukashuset


Film om at være søskende til børn med kræft

Filmen handler om, hvordan er det at være barn i en familie, hvor ens bror eller søster er alvorligt syg med kræft. Den er lavet til store børn, unge og voksne. Du kan se filmen på Filmcentralen, Det Danske Filminstitut:

Skyggebørn


Til lærere og pædagoger

Tilbage til daginstitutionen?

Et idékatalog til pædagoger og dagplejere, som har et kræftsygt barn i daginstitution eller dagpleje. Find bogen her:

Tilbage til daginstitutionen?

Tilbage til skolen?

Et idékatalog til lærere, der har et kræftsygt barn i klassen. En manual om vigtigheden af kontinuerlig kontakt mellem skole, hospital og hjem under et kræftramt barns langvarige behandling. Find bogen her:

Tilbage til skolen?

OmSorg er et projekt hos Kræftens Bekæmpelse, der arbejder for, at pædagoger og lærere er klædt på til at håndtere børns oplevelser med sygdom og død i familien. Læs mere om samarbejdet med lærere og pædagoger:

Projekt OmSorg


Til forsiden af 'Hvis dit barn har kræft:

Hvis dit barn har kræft

 
Sebastian besøger kræftafdelingen

Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.