Gå til sygdomsliste

Børnebøger om kræft

De bøger, du finder på siderne, er ikke anmeldt af Kræftens Bekæmpelse. Udtalelser er hentet fra bøgernes forlag. De omtalte bøger har heller ikke gennemgået en systematisk faglig vurdering, og Kræftens Bekæmpelse fralægger sig derfor ethvert ansvar i forhold til indhold og ytringer i bøgerne.

Du kan finde de fleste bøger på www.bibliotek.dk


Børnebøger om kræft

Ry Kristensen
2019. Udgiver: Forlaget Evig

”Den blå drage” er fjerde bog i børnebogsserien om dragen Blå og hans ven Rosa. I bogen bliver Rosas mor syg af kræft. Bogen handler om, hvordan man som barn, klarer den svære situation. Og om hvordan man kan være der som ven: Hvad siger man? Hvordan reagerer man - og hvordan reagerer Rosa?

Bogen fungerer både til højtlæsning og som læs-selv-bog.


Børnebøger om kræft

Hellgren, Joanna 
Så meget kærlighed kan ikke dø
2019. Udgiver: Straarup & co

“Så meget kærlighed kan ikke dø” er en bog om sorg over at miste sin mor. Men det er også en bog om trøst. Og en bog om livet og venskab og om den kærlighed, som aldrig kan dø. Bogen, der henvender sig til 9-12 årige, er oprindeligt skrevet af den svenske forfatter Moni Nilsson og illustreret af Joanna Hellgren. Bogen er oversat til dansk af Lisette Agerbo Holm. 


Carlsen, Line Thoft, Kræftens Bekæmpelse 
Min far spiller fodbold i himlen

2015. Udgiver: Kræftens Bekæmpelse

Signe er 9 år, og hendes far har kræft. I bogen fortæller Signe om, hvordan hverdagen i familien forandres i takt med, at faren bliver mere syg, og om hvordan hun og hendes store- og lillebror oplever at miste. Bogen henvender sig til børn i alderen 6-12 år, der har en mor eller far, som er døende. Hospitaler og familier berørt af kræft, kan få bogen gratis ved at sende en mail til: eland@cancer.dk

Køb bogen i Kræftens Bekæmpelses netbutik


Panduro, Aske, Kræftens Bekæmpelse 
Ida og Amirs kamp mod kræftcelle-skurkene

2013. Forlag: Kræftens Bekæmpelse

Historien handler om to børn, der er indlagt med kræft, og som fortæller om behandlingsforløbet på hospitalet. Bogen henvender sig til børn mellem 4-8 år, som har fået kræft, og til deres søskende og kammerater. Hospitaler og familier berørt af kræft, kan få bogen gratis ved at sende en mail til: eland@cancer.dk

Køb bogen i Kræftens Bekæmpelses netbutik


Carlsen, Line Thoft, Kræftens Bekæmpelse
Den dag min mor fik kræft

2013. Udgiver: Kræftens Bekæmpelse

Rasmus på 9 år bor sammen med sin mor, far og lillesøster Maria. For et år siden fik Rasmus' mor brystkræft. I bogen fortæller han om hverdagen i familien og om de forandringer, hans mors sygdom medførte. Bogen henvender sig til børn i alderen 6-12 år, der har en mor eller far, som har kræft. Hospitaler og familier berørt af kræft, kan få bogen gratis ved at sende en mail til: eland@cancer.dk

Køb bogen i Kræftens Bekæmpelses netbutik


Panduro, Aske, Kræftens Bekæmpelse
Da Gustavs søster blev syg - og alt blev anderledes

2011. Forlag: Kræftens Bekæmpelse

Læs den fiktive historie om Gustav, der har en kræftsyg søster. Bogen handler om de svære tanker og situationer, som naturligt opstår, når man har en søster eller bror, der er alvorligt syg. Bogen henvender sig både til søskende og deres kammerater. Hospitaler og familier berørt af kræft, kan få bogen gratis ved at sende en mail til: eland@cancer.dk  

Køb bogen i Kræftens Bekæmpelses netbutik


Handeland, Anne Marie
Da pappaen til Johanne hadde kreft

2009. Forlag: Kulturhuset Forlag

En børnebog som handler om 2-årige Johanne, hvis far får kræft. Bogen er baseret på en sand historie og skrevet af Johannes mor. Bogen er for børn og voksne. Den kan hjælpe børn med at forstå, hvad der sker, når én, man elsker, får kræft, men den kan også læses af en voksen, der har brug for råd til, hvordan man kan tale med børn om kræft.

Bogen er på norsk.


Motzfeldt, Helle
Kemo-manden Kasper

2005. Forlag: Vi udgiver desværre ikke Kemo-manden Kasper længere hos Kræftens Bekæmpelse. Bogen kan lånes på flere biblioteker rundt i Danmark. 

Bogen er en pædagogisk skrevet bog om børnekræft og behandling af dette. Det kan anvendes af pædagoger, sygeplejersker, forældre og andre voksne som højtlæsningsbog for børn i berøring med kræft.


Panduro, Aske, Kræftens Bekæmpelse
Da Sara fik kræft - og alt blev anderledes

2008. Forlag: Kræftens Bekæmpelse

"Da Sara fik kræft, og alt blev anderledes" giver gennem bogens fiktive historie et indblik i, hvad der sker, når et barn rammes af kræft. Bogen kan danne grundlag for den svære samtale om kræft med både barnet selv og med skolekammeraterne. Hospitaler og familier berørt af kræft, kan få bogen gratis ved at sende en mail til: eland@cancer.dk

Køb bogen i Kræftens Bekæmpelses netbutik


Schneider, Sylvia
Blod-banditterne. Viktor vinder over kræften

2008. Forlag: Flachs

Bogen er en billedbog om Viktor, der har leukæmi og skal på hospitalet. Sygeplejersken forklarer ham, at der er nogle onde blod-banditter inde i hans blod. De skal bekæmpes af de gode kemo-krigere.


 

Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Sebastian besøger kræftafdelingen

Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.


Hvis du er lærer, pædagog eller sundhedsprofessionel

Find viden og gode råd til, hvordan du kan hjælpe børn, der mister en nær pårørende eller oplever alvorlig sygdom i familien.

Projekt OmSorg