Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Hvis du er barn eller ung og har kræft eller er pårørende, kan du få hjælp og støtte hos Kræftens Bekæmpelse. Vi tilbyder blandt andet familierådgivning.
Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud er for hele familien. I kan få gratis rådgivning og støtte på Kræftlinjen ved at ringe 80 30 10 30 og i kræftrådgivningerne, der findes landet over. Her kan I få familierådgivning sammen. Du kan også som forælder få rådgivning om, hvordan du håndterer kræft i familien. Nogle kræftrådgivninger har samtalegrupper for børn og unge, og vi har et godt kendskab til de øvrige muligheder for hjælp og støtte lokalt. Du er derfor altid velkommen til at kontakte os.
Ung Kræft er for dig, der har eller har haft kræft og er mellem 18-39 år. I Ung Kræft kan du møde andre unge med kræft inde på livet. Vi har grupper for unge i hele landet – der er også en gruppe tæt på dig. Læs mere om Ung Kræfts aktiviteter og find nærmeste gruppe på:
OmSorg i Kræftens Bekæmpelse arbejder for at understøtte, at børn i sorg får hjælp og støtte i skoler og daginstitutioner. Du kan henvise dine børns pædagoger og lærere til OmSorg for viden om og værktøjer til at støtte børn, som har en syg forælder. Her finder du også en oversigt over sorggrupper for børn på landets skoler. Sorggrupperne er for børn og unge, der har en syg forælder eller søskende eller som har mistet en forælder eller søskende.
Læs mere her:
Se en oversigt over sorggrupper:
Børnefamilier ramt af kræft har mulighed for at komme på familieweekend med andre i samme situation. Fokus er på at skabe rum for dialog - både i den enkelte familie og på tværs af familierne, som deltager. Weekendopholdet kan samtidig give børn og voksne et afbræk i en krævende hverdag, hvorfor der også er plads til gode oplevelser, som ikke nødvendigvis har noget med kræft at gøre. Weekendopholdene afholdes både på Sjælland, Bornholm, Fyn og i Jylland, og tilbuddet er gratis. Der er weekender for familier hvor et barn har kræft og hvor en forælder har kræft.
Læs mere og se aktuelle weekendophold her:
Familieweekender
Du kan læse mere om børn og unge på vores hjemmeside, hvor vi har samlet alt indhold om børn og unge med kræft inde på livet, både som patient og som pårørende. Her kan du også få et overblik over andre aktørers tilbud til børn og unge:
Mød Marcus på 11 år, der har deltaget i samtalegruppen for børn i Kræftrådgivningen i Næstved. Marcus fortæller om, hvordan han oplevede, at alle de andre børn forstod ham.
Læs artiklen her
Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.
Find viden og gode råd til, hvordan du kan hjælpe børn, der mister en nær pårørende eller oplever alvorlig sygdom i familien.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17