Gå til sygdomsliste

Støtte og netværk hos Kræftens Bekæmpelse

Man kan selv gøre meget for at arbejde med mad, bevægelse, søvn og tanker, men det kan være en stor hjælp at få sparring og støtte fra andre. Hos Kræftens Bekæmpelse har du mulighed for at snakke med professionelle rådgivere og at møde andre i samme situation som dig.

Når du får kræft, væltes hverdagen ofte omkuld, og man skal lære at begå sig i den nye situation, man står midt i. Det er en krævende opgave, som alle har brug for støtte til. Måske får du oven i købet lyst til at gøre en aktiv indsats selv og ændre på nogle af de vante mønstre i hverdagen. Det bliver ofte langt nemmere, hvis man har nogle gode sparringspartnere at trække på. Brug derfor familie og venner, og involver dem i dine tanker.

Kræftrådgivning lokalt

Hvis du ikke har nogen i dit netværk, der kan støtte dig, kan Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger landet over være et godt sted at møde andre med kræft, for eksempel på forskellige motionshold og i erfaringsgrupper.

Selv om du har et stærkt netværk, kan du føle behov for at tale med andre i samme situation. Uanset hvad dit udgangspunkt er, er du altid velkommen på din lokale kræftrådgivning – også hvis du bare er nysgerrig efter, hvilke muligheder, der er.

Mød ligestillede online på Cancerforum

På Kræftens Bekæmpelses online-mødested cancerforum.dk har du mulighed for at udveksle tanker og erfaringer med ligestillede døgnet rundt. Her kan du blandt andet oprette debatgrupper eller deltage i nogle af de eksisterende grupper. Blandt andet kan du finde grupperne ”motion og kræft”, ”kost og kræft” og ”behov for en snak”.

Cancerforum.dk

Professionel rådgivning

På kræftrådgivningerne har du også mulighed for at tale med en professionel rådgiver. Det kan være en betydningsfuld støtte at tale med et menneske, der ikke er følelsesmæssigt involveret i din situation. Du kan også ringe til Kræftlinjen, Kræftens Bekæmpelses gratis telefonrådgivning, på telefon 80 30 10 30.

Find nærmeste kræftrådgivning

Kræftlinjen 80 30 10 30

 

Hvad kan jeg selv gøre?

Gode råd, hvis du har kræft

Om kost, fysisk aktivitet, samvær med andre og alternativ behandling.

Hvad kan du selv gøre


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter


Mentale ressourcer og kræft

Når den samme negative tanke bliver ved med at komme op til overfladen, og man vender og drejer den igen og igen, kaldes det ruminering. Chris MacDonald fortæller her om, hvad man kan gøre for at komme ud af et negativt tankemønster.

Hvordan har søvn indflydelse på dit velbefindende?

Professor, dr. med.; cand. psych Bobby Zachariae forklarer om søvns indflydelse på fysisk og psykisk velbefindende. Derudover giver han gode råd til, hvordan du opnår en god og sund søvn.