Gå til sygdomsliste

Alder som risikofaktor

Her kan du læse om, hvordan risikoen for kræft stiger med alderen. Vi viser det for NORDCAN tallene for 2012-2016, da vi ikke har afgang til tilsvarende tal i Cancerregisterets rapport for 2018.

Kræft rammer især ældre

Flere får kræft. Det skyldes især, at vi bliver flere mennesker i Danmark, og at den danske befolkning i gennemsnit bliver ældre over tid.

Jo ældre man bliver, jo større er risikoen for at få kræft.

I aldersgruppen 30-34 år er der f.eks. hvert år 96 mænd ud af 100.000 og 139 kvinder ud af 100.000, der får en kræftdiagnose. Mens der i aldersgruppen 75-79 år er 3.351 mænd ud af 100.000 og 2.338 kvinder ud af 100.000, der får en kræftdiagnose.

De fleste, der får kræft, er altså ældre personer. Men nogle kræftsygdomme rammer oftere yngre personer eller bestemte aldersgrupper.

Statistik for specifikke kræftsygdomme

Find statistik for din sygdom. Overvej inden, hvorfor du vil vide det og forbered dig på, at tallene kan være mere positive eller negative, end du har en forventning om.

Læs mere under de enkelte kræftformer og klik dig ind på menuen ’Statistik’:

Kræftsygdomme

Udvikling i antal nye tilfælde af kræft og antal kræftdødsfald efter alder 

I NORDCAN kan du se figurer med antal nye kræfttilfælde og antal dødsfald pr. 100.000 i forskellige aldersklasser – figurerne viser fordelingen på alle kræftformer undtagen anden hud for henholdsvis mænd og kvinder. Se figur:

Figur som viser udvikling i antal nye tilfælde af kræft og kræftdødsfald efter alder fordelt på køn for alle kræftformer

NORDCAN – database med kræftstatistik

NORDCAN er en database, der indeholder kræftstatistik for Danmark og de øvrige nordiske lande. I NORDCAN baseres tal og beregninger for den danske befolkning på data fra det danske Cancerregister og det danske Dødsårsagsregister i Sundhedsdatastyrelsen, og på generelle informationer om den danske befolkning fra Danmarks Statistik. På samme måde får NORDCAN data fra de øvrige nordiske landes kræftregistre og registre over dødsårsager. Lav selv grafer og figurer: 

NORDCAN – forsiden


Læs alt om kræftstatistik

Statistik om kræft – forsiden


 

Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Om kræftsygdomme

Om kræftsygdomme

Viden om symptomer, undersøgelse og behandling af kræftsygdomme.

Kræftsygdomme


Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft