Gå til sygdomsliste

Kræftstatistik for kommuner

I Danmark har de enkelte kommuner ansvaret for at sikre og tilbyde forebyggelse og rehabilitering til borgerne.

Inden du læser statistik

Det er en god idé at overveje, om du vil kende risiko og lægens vurdering af et sandsynligt forløb for din kræftform. Nogle finder statistik beroligende, fordi det er noget konkret at forholde sig til. Andre synes, statistik er skræmmende og upersonlig.

Mærk efter hvordan du har det, inden du læser statistik om kræftsygdomme.

Det er vigtigt at huske, at statistik er baseret på gennemsnit beregnet ud fra store patientgrupper og ikke siger alt om den enkelte. Den enkeltes risiko for at få kræft kan afvige meget fra gennemsnittet, lige som det er forskelligt, hvor længe hver enkelt overlever sin kræftsygdom.

Spørg din læge

Tal med din læge, hvis du vil vide mere om risikoen ved din egen sygdom. Mulighederne for at blive helbredt afhænger af, hvilken kræftsygdom det drejer sig om, hvor udbredt din sygdom er, hvilken behandling du har fået og af dit almene helbred.

Forebyggelse og rehabilitering

Kommunens opgave er at minimere de faktorer, der er medvirkende årsager til, at man får kræft, og dermed mindske antallet af personer med kræft i kommunen. Det kaldes forebyggelse.

Kommunen skal også tilbyde rehabilitering til kræftramte borgere, når de er udskrevet fra et hospital, dvs. de skal hjælpe dem med at vende tilbage til arbejde og dagligdag med så få gener af sygdommen som muligt.

Kommunale kræfttal 2016

Læs om, hvor mange der årligt forventes at få kræft, hvor mange der årligt forventes at leve med kræft, og hvor mange der årligt forventes at dø af kræft i de enkelte kommuner:

Hent de kommunale kræfttal som Excel-ark:


Læs alt om kræftstatistik

Statistik om kræft – forsiden


 

Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Om kræftsygdomme

Om kræftsygdomme

Viden om symptomer, undersøgelse og behandling af kræftsygdomme.

Kræftsygdomme


Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft