Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: Carbo / Avastin

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Æggestokkræft
Stadie 1, Stadie 2, Stadie 3, Stadie 4 (stadiet beskriver, hvor fremskreden sygdommen er)
Forklaring Hvis du har forværring eller tilbagefald af kræft i æggestokkene – og tidligere har fået behandling med maximalt tre forskellige typer kemoterapi – kan behandling med bevacizumab (Avastin®) sammen med carboplatin være en mulighed.
Baggrund for forsøgsbehandlingen Bevacizumab (Avastin®) er et antistof, et biologisk målrettet lægemiddel, der virker ved at blokere væksten af de blodkar, som forsyner kræftknuden med næringsstoffer og ilt.

-

Antistoffer er en nyere slags kræftmedicin, der efterligner kroppens egne antistoffer. Kroppen bruger antistoffer som en del af immunforsvaret, når den f.eks. Forsvarer sig mod bakterier og virusser.

Antistofferne binder sig til specifikke fejl i kræftceller. De kan f.eks. Gøre kræftcellerne mere tydelige for immunforsvaret, blokere deres vækst, forhindre dannelsen af nye blodkar eller aflevere radioaktive partikler til kræftcellerne.

Man får antistofferne via et drop i armen. Nogle gange kombinerer man dem med andre kræftbehandlinger som kemoterapi eller hormonbehandling.

Formål Forsøget undersøger effekten af at behandle kræft i æggestokkene med Carboplatin og Bevacizumab og ser på, om denne form for behandling kan holde kræften i ro i længere tid. Derudover analyserer man i forsøget
tegn på, hvordan sygdommen vil udvikle sig under behandlingen.
Du kan deltage i forsøget hvis:
  • Du har kræft i æggestokkene
  • Du tidligere har modtaget maximalt tre forskellige typer kemoterapi
  • Du er selvhjulpen og oppegående mere end halvdelen af dagen (performance status 0-2)
  • Din sygdom er forværret under kemoterapi med stoffet carboplatin, eller du har fået tilbagefald tidligere end seks måneder efter afsluttet behandling med carboplatin
  • Effekten af behandling kan vurderes på en CT-scanning eller ved måling af stoffet CA-125 i en blodprøve
  • Dine blodprøver er inden for bestemte grænser
  • Du er villig til at bruge sikker prævention (spiral, p-piller eller lignende)
  • Din læge har henvist dig til behandlingen via Sundhedsstyrelsens Second Opinion panel.
Her kan du få behandlingen
  • Herlev Hospital
Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.
Forsøgets id-numre

Denne side er sidst opdateret: 19-06-2019

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat