Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: NOPHO ALL2008 6MP dosisintensivering

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Akut leukæmi, Akut lymfatisk leukæmi (ALL), Leukæmi
Forklaring For børn og unge med akut lymfatisk leukæmi kan det være en mulighed at få forsøgsbehandling, der er tilpasset til den enkelte patient. Forsøget foregår i den del af behandlingsforløbet, der kaldes konsolideringsfasen. Her tilpasser lægerne mængden af et stof kaldet 6-mercaptopurin til omfanget af patientens bivirkninger, i stedet for at give standard dosis. På den måde vil lægerne fjerne mere af sygdommen efter konsolideringsfasen.
Forsøgsmetode Forsøget er et lodtrækningsforsøg. En computer trækker lod blandt de patienter, der deltager, for tilfældigt at afgøre, hvem der får den individualiserede dosis, og hvem der får standard dosis.
Her foregår behandlingen
 • Odense Universitetshospital
 • Rigshospitalet
 • Aalborg Universitetshospital
 • Århus Universitetshospital
Hvis man er interesseret i behandlingen, skal man tale med lægen på sit sygehus. Lægen kan undersøge, om det kan være en mulighed.
Forsøgets id-numre
 • Protokolnr.: NOPHO ALL2008-2a
 • Denne side er sidst opdateret: 10-11-2011

  Lægefaglig beskrivelse af forsøget

  Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

  Resume for fagpersoner

   

  Tilbage til søgeresultat