Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: SIOP-LGG 2004

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Hjernetumor, Hjernetumor - astrocytom
Tilbagefald, Stadie 1, Stadie 2 (stadiet beskriver, hvor fremskreden sygdommen er)
Forklaring For børn og teenagere med hjernesvulster af lav grad (grad I og II) kan denne behandling være en mulighed. Man tilpasser behandlingen til hver patient i stedet for at give alle den samme behandling.
Baggrund for forsøgsbehandlingen Tidligere fik de fleste børn og unge med hjernesvulster i høj grad ens behandling.

I denne behandling behandler man derimod mere individuelt og tilpasser behandlingen til patientens sygdom. Det mindsker omfanget og antallet af bivirkninger, og det forbedrer chancerne for at bekæmpe kræften.

En del af behandlingen er standardbehandling, der kører som forsøgsbehandling.

-

En del standardbehandlinger til børn kører som forsøg. Det betyder ikke, at lægerne forsøger sig frem. Det betyder, at man har en fast måde at behandle på, men samtidig løbende indsamler data, så man har mulighed for at justere og fintune behandlingen.

I en standardbehandling er man oftest holdt op med at indsamle data, og behandlingens udvikling er stoppet. Det vil man helst undgå, når man behandler børn. Derfor holder man standardbehandlingen åben som et forsøg, så man er sikker på, at børnene til enhver tid får den bedst mulige behandling baseret på den nyeste viden.

Formål Behandlingen skal holde kræften i ro og mindske antallet og omfanget af bivirkninger og senfølger. Derudover skal forsøget hæve kvaliteten for individuel behandling.
Her foregår behandlingen
 • Rigshospitalet
 • Århus Universitetshospital
Hvis man er interesseret i behandlingen, skal man tale med lægen på sit sygehus. Lægen kan undersøge, om det kan være en mulighed.
Forsøgets id-numre
 • Protokolnr.: Version 1; EUDRACT nummer 2001-001828-20
 • Denne side er sidst opdateret: 10-11-2011

  Lægefaglig beskrivelse af forsøget

  Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

  Resume for fagpersoner

   

  Tilbage til søgeresultat