Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: Her-Tex

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Mavekræft, Spiserørskræft
Stadie 2, Stadie 3, Stadie 4 (stadiet beskriver, hvor fremskreden sygdommen er)
Forklaring Denne forsøgsbehandling kan være en mulighed, hvis du har HER2 positiv mavesæks- eller spiserørskræft, som har spredt sig, eller som ikke kan opereres bort. Behandlingen består af forskellige stoffer. Man kombinerer antistoffet trastuzumab med kemostofferne docetaxel (Taxotere®), oxaliplatin (eloxatin ®) og capecitabin (Xeloda®). Forsøget undersøger, hvor sikkert det er at bruge disse stoffer sammen, hvor høj dosis man kan give, og hvilke virkninger og bivirkninger der er ved behandlingen.
Baggrund for forsøgsbehandlingen Når patienter med kræft i mavesækken har så udbredt sygdom, at kræften ikke kan fjernes ved operation, er kemoterapi en mulighed.

Forsøg har vist, at den bedste behandling er en kombination af flere kemoterapistoffer. Aktuelt en behandling med tre stoffer kaldet docetaxel (Taxotere®), oxaliplatin (Eloxatin®) og capecitabine (Xeloda®).

Senest har en undersøgelse vist, at man for nogle patienter kan forbedre behandlingen ved at give et antistof kaldet trastuzumab (Herceptin®) sammen med kemoterapien.

Derfor får patienterne som forsøgsbehandling de tre kemostoffer sammen med antistoffet.

-

Antistoffer er en type kræftmedicin, der efterligner kroppens egne antistoffer. Kroppen bruger antistoffer som en del af immunforsvaret, når den f.eks. forsvarer sig mod bakterier og virusser. Antistoffer kan også reagere mod en kræftcelle.

Antistofferne binder sig til specifikke receptorer i kræftceller. De kan f.eks. gøre kræftcellerne mere tydelige for immunforsvaret, blokere deres vækst, forhindre dannelsen af nye blodkar eller aflevere radioaktive partikler til kræftcellerne.

Man får antistofferne via et drop i armen. Nogle gange kombinerer man dem med andre kræftbehandlinger som kemoterapi eller hormonbehandling.

Formål Forsøget skal undersøge hvor sikkert det er at bruge stofferne, og hvor høj dosis man kan give. Derudover undersøgerforsøget behandlingens effekt, og hvor god den er til at holde kræften i ro.
Her kan du få behandlingen
  • Rigshospitalet
Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.
Forsøgets id-numre

Denne side er sidst opdateret: 02-04-2014

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat