Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: EpSSG-NRSTS 2005

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Bløddelssarkomer
Alle stadier, Stadie 1, Stadie 2, Stadie 3, Stadie 4, Stadie 5 (stadiet beskriver, hvor fremskreden sygdommen er)
Forklaring Dette forsøgsstudie skal undersøge effekten af standardiseret behandlingen af bløddelssarkomer til børn og unge, hvor man kombinerer kemoterapi, strålebehandling og operation. Man kan få behandlingen, hvis kræften ikke har spredt sig, og den ikke er af typen rhabdomysosarkom.
Baggrund for forsøgsbehandlingen Behandlingen af bløddelssarkom har ikke tidligere været standardiseret. Det er den blevet nu.

I dette forsøg ser man derfor på, hvad det giver af resultater: Hvilken behandling der virker, og hvilke tumormarkører, der påvirker prognosen.

Det gør man ved at sammenligne forskellige typer af behandlingen, som afhænger af patientens risikogruppe.

-

I en standardiseret behandling har man en fast måde at behandle på, som man følger. Alligevel holder man en del standardbehandlinger til børn åbne som forsøg.

Det betyder ikke, at lægerne forsøger sig frem. Det betyder, at man løbende indsamler data, så man har mulighed for at justere og fintune behandlingen.

Formål Forsøget skal øge lægernes viden om den bedste behandling af bløddelssarkomer (fraset rabdomyosarkom), så man kan forbedre prognosen for børn og unge med denne type kræft.
Man kan deltage i forsøget hvis:
  • Man har synovialis sarkom eller adult-type bløddelssarkom
  • Sygdommen ikke har spredt sig (metastaser)
  • Man ikke tidligere har modtaget behandling for sygdommen -fraset operation
  • Man er under 21 år.
Forsøgets id-numre

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat