Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel: HR-NBL-1/SIOPEN

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Neuroblastom og ganglioneuroblastom
Stadie 4 (stadiet beskriver, hvor fremskreden sygdommen er)
Forklaring For børn og unge under 21 år med neuroblastom og ganglioneuroblastom kan denne forsøgsbehandling være en mulighed. Den består af kemoterapi, som understøttes af strålebehandling, A-vitamin, antistof og stamcelletransplantation. Forsøget undersøger sikkerheden og virkningen ved behandlingen. Formålet er at bringe sygdommen under kontrol og øge helbredelseschancerne.
Forsøgsmetode En del af forsøgsbehandlingen er et lodtrækningsforsøg. En computer trækker lod blandt de patienter, der deltager, for tilfældigt at afgøre, hvem der får hvilken behandling. Det drejer sig om stamcelletransplantation og behandlingen med A-vitamin og antistof. I behandling med stamcelletransplantation trækker man lod mellem to kombinationer af kemoterapi, der skal udrydde kræftcellerne før stamcelletransplantationen. I behandlingen med A-vitamin trækkes der lod, så halvdelen af patienterne udover A-vitamin får supplerende behandling med antistof.
Her foregår behandlingen
 • Odense Universitetshospital
 • Rigshospitalet
 • Århus Universitetshospital
Hvis man er interesseret i behandlingen, skal man tale med lægen på sit sygehus. Lægen kan undersøge, om det kan være en mulighed.
Diverse Internationalt studie der rekrutterer patienter fra hele Europa
Forsøgets id-numre
 • Protokolnr.: Aktuel version: December 2005; Clinicaltrials.gov NCT 00030719
 • Denne side er sidst opdateret: 23-03-2012

  Lægefaglig beskrivelse af forsøget

  Læs en beskrivelse af forsøget, skrevet til læger og andre fagpersoner i sundhedsvæsnet. Teksten er skrevet af vores tidligere samarbejdspartner Sammenslutningen af Kræftafdelinger (SKA) eller Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC):

  Resume for fagpersoner

   

  Tilbage til søgeresultat