Gå til sygdomsliste

Læs om din medicin

Du kan læse om din medicin på Medicin.dk og på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. Du kan også indberette bivirkninger fra din medicin på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Medicin.dk er udarbejdet af Dansk Lægemiddel Information (DLI), der er ejet af Lægemiddelindustriforeningen (Lif).

Medicin.dk består af to dele:

  • min.medicin.dk skrevet i et sprog, der er målrettet patienter og pårørende, og andre ikke-sundhedsfaglige personer, der er interesserede i medicin. Hjemmesiden findes også i en mobilvenlig version.
  • pro.medicin.dk der er formidlet til sundhedsprofessionelle

For at læse om din medicin indtaster du navnet på det virksomme stof eller navnet på lægemidlet. Du kan slå al slags medicin op (ikke kun kræftmedicin).

min.medicin.dk

Mobilvenlig version:

m.min.medicin.dk

pro.medicin.dk

Pro.medicin.dk fås som app

Medicin.dk har udviklet en app til smartphones, så man kan læse om medicinen på sin mobiltelefon. Appen er målrettet sundhedsprofessionelle.

Hent appen pro.medicin.dk

Bestil din medicin online på apotek.dk

I Danmark er det muligt at bestille receptpligtig medicin online og få det leveret til døren. Det kan f.eks. være en hjælp, hvis man fysisk har svært ved at afhente medicin på apoteket.

På Apoteket.dk kan du også få professionel rådgivning om medicin 24 timer i døgnet ved enten at ringe eller chatte direkte med sundhedsfagligt personale. Læs mere om reglerne for at købe medicin online:

Køb af medicin på nettet

Hold styr på indkøb af din medicin

Apotekerne har udviklet en app til  personer med et fast medicinforbrug - som f.eks. kræftpatienter. Den kan blandt andet hjælpe med at forny recepter og bestille medicin – og hvis medicinen er i restordre finde frem til de apoteker, som stadig ligger inde med pakninger. Du kan læse mere om den og downloade den her: 

Apotekernes app

Apotekernes app - hjælp til at holde styr på køb af medicin

Apotekerne har udviklet en app til personer med et fast medicinforbrug - som f.eks. kræftpatienter. Den kan hjælpe med til at holde styr på recepter og medicin – og hvis medicinen er i restordre finde frem til de apoteker, som stadig ligger inde med pakninger. Du kan læse mere om den og downloade den her: 

Apotekernes app

Vi henviser til min.medicin.dk på behandlingssiderne på cancer.dk

Vi linker til min.medicin.dk, når vi beskriver medicin på behandlingssiderne for de enkelte sygdomme, da al information om lægemidlet her er samlet samme sted og målrettet patienter og pårørende.

Vores mål er altid at linke til det aktive stof i medicinen, når vi henviser til min.medicin.dk, da vi ikke vil fremhæve nogle mærker eller virksomheder frem for andre.

Læs om medicin og fortæl om bivirkninger hos Lægemiddelstyrelsen

På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan du også læse om medicin og bivirkninger. Styrelsen godkender og kontrollerer lægemidler og medicinalvirksomheder.

Lægemiddelstyrelsen

Tjek din medicin på mobilen

Medicintjek er en app til smartphones, så man kan læse om medicinen på sin mobiltelefon. Appen er målrettet patienter og pårørende. Medicintjek er udviklet af Lægemiddelstyrelsen.

Hent Medicintjek som app

Fortæl om bivirkninger ved din medicin

Hvis du oplever bivirkninger, kan du indberette det til Lægemiddelstyrelsen via et online skema:

Meld bivirkning ved medicin til mennesker 


Læs alt om behandling for kræft

Behandling - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning