Skip navigation

Asiatiske fiskefrikadeller med sprød broccolisalat

Lækre spicy fiskefrikadeller med rød karry, koriander og ingefær.

""

Ingredienser

  • 500 g hvid fisk, f.eks. torsk, lys sej, lange, kuller
  • 1-3 tsk rød karry
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1-2 spsk fiskesauce

Salat

  • 1 broccolihoved, ca. 400-500 g
  • salt
  • kogende vand
  • 1/2 dl limesaft
  • 1/4 dl fiskesauce
  • 2 spsk agavesirup eller 1 spsk sukker
  • 1-2 tsk rød chili, finthakket
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 håndfulde koriander
  • sesamfrø

Tilbehør

  • kogte fuldkornsris
  • limebåde
  • evt. sød chilisauce

Sådan gør du:

Del broccolien i små buketter. Kom dem i en skål med lidt salt, og hæld kogende vand over dem. Dæk skålen med film, og lad dem
trække i 10 minutter.

Kom fisken i en foodprocessor, og hak den helt groft. Tilsæt karry, koriander, ingefær og fiskesauce, og hak det hele sammen ret fint.

Form farsen til flade fiskefrikadeller, og steg dem i olie på en varm pande. Vend dem undervejs. De skal have 6-8 minutter i alt. Rør imens limesaft, fiskesauce, agavesirup og chili sammen. Dræn vandet fra broccolien, og vend den med dressingen.

Hak forårsløgene fint, og anret fiskefrikadeller med sprød broccolisalat. Top med forårsløg, koriander og sesam, og servér
straks med ris, limebåde og evt. sød chilisauce til.