Gå til sygdomsliste

Fysiske aktiviteter

Ved tilmelding til vores aktiviteter giver du samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger. Vi bruger kun dine kontaktoplysninger i relation til det tilmeldte arrangement. Der kan være behov for at give dine kontaktoplysninger videre til en ansat eller frivillig medarbejder, så der kan gives besked til dig om væsentlige oplysninger, f.eks. aflysning af en tilmeldt aktivitet. Vi sletter dine oplysninger igen, når arrangementet er afsluttet, men du kan altid kontakte os på tlf. 70202655 eller e-mail herlev@cancer.dk for at få slettet dine oplysninger på et tidligere tidspunkt.

Yoga - Drop in

Drop-in yoga er aflyst indtil videre grundet Covid-19 – følg med her på hjemmesiden for information om, hvornår vi åbner igen op igen for vores tilbud

Er du kræftpatient, og har du lyst til at prøve Yoga, så er dette tilbud måske noget for dig. Yogatimen vil fokusere på åndedræt, afspænding og muligheden for at give slip på sit sind og sine tanker.
YinYoga er en blid yoga form, med fokus på bindevævet og meridianbanerne. Yogaen kan være en hjælp til at bruge din krop og mærke den (igen) og få en opmærksomhed på åndedrættet og ro i sind og krop. Undervisningen afbalanceres selvfølgelig deltagerne, så der er plads til alle der er kræftsyge.

Tidspunkt:
Tirsdage i lige uger fra kl. 10.15 - 11.45
Tirsdage i ulige uger fra kl. 10.45 - 12.15

Tilmelding er ikke nødvendig, der tages forbehold for begrænset antal pladser i salen. Er der ikke plads i salen, så er du velkommen til at få en kop kaffe/te og evt. selvtræne efter yogatimen er færdig.

Er underviseren syg og må afmelde, vil det om muligt fremgå af kalenderen på vores hjemmeside. Du er velkommen til at komme og selvtræne i salen, hvis underviseren ikke kan komme.

Grundet Corona, er det desværre ikke muligt at benytte omklædningsrummene. Kom derfor omklædt hjemmefra.

Træningen er på eget ansvar. Konsulter din læge i forhold til  eventuelle hensyn. 


Naturterapeutisk mindfulness forløb

Har du lyst til at komme med ud i naturen og give dig selv et par timers selvomsorg, ro og nærvær med naturen?

Du vil blive guidet i åndedrætsøvelser, meditationer og i øvelser, hvor du mærker din krops signaler og bliver bevidst om, hvordan din krop, tanker og følelser er forbundne. Vi vil arbejde med mindfulness-principperne, som integreres gennem guidede øvelser i tæt kontakt med naturen.

Forløbet giver dig bl.a. en mulighed for at:

  • Styrke dit mentale velvære og overskud, skabe rum for ro, refleksion og eftertænksomhed midt i, eller efter, en måske belastende og presset tid.
  • Arbejde med en mere mindful tilgang til dit eget og andres liv. Opnå et større fokus på stilhed, langsommelighed og nærvær i hverdagen.
  • Få vakt forbindelsen til naturen og indsigt i naturen som en terapeutisk guide.

Sessionerne varetages af naturterapeutisk mindfulness instruktør og sygeplejerske Camilla Lindhardt, der til dagligt er rådgiver i Kræftens Bekæmpelse. Hun har gennem flere år afholdt undervisningsforløb om rehabilitering og senfølger for både patienter, pårørende og sygeplejersker.

Klik her og læs mere om tilbuddet

Mødedatoer:

5 fredage fra kl. 10.00-12.30 henover vinteren 2020/2021: Den 20/11, 4/12, 18/12, 8/1 og 22/1

Forløbet foregår i Jonstrup Vang skov mellem Ballerup og Værløse med gode parkeringsfaciliteter og offentlig transport i nærheden.

Begrænset antal pladser, tilmelding via herlev@cancer.dk eller kalenderen på cancer.dk


Havkajak ved Charlottenlund Fort

Vores tilbud er for jer, der har eller haft kræft og godt kunne tænke sig at motionere, bruge kroppen, komme ud i naturen og at være sammen med andre kræftpatienter i en fælles aktivitet. At motionerer styrker ikke blot én fysisk, men mentalt får man det også bedre.

Forsommer: 
Opstart den 29. april 2021 
Slutdato den 17. juni 2021

Eftersommer:
Opstart den 26. august 2021
Slutdato den 14. oktober 2021

I mødes hver torsdag iovenstående perioder og der er to hold at vælge imellem, hvis der er nok tilmeldte: 

kl. 09.00 – 12.00 eller kl. 12.15 – 15.15

Derudover findes der også et hold kun for mænd. Se under "tilbud til mænd".

Tilmelding via mail herlev@cancer.dk eller kalenderen. 


 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter