Gå til sygdomsliste

Kurser


Ved tilmelding til vores aktiviteter giver du samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger. Vi bruger kun dine kontaktoplysninger i relation til det tilmeldte arrangement. Der kan være behov for at give dine kontaktoplysninger videre til en ansat eller frivillig medarbejder, så der kan gives besked til dig om væsentlige oplysninger, f.eks. aflysning af en tilmeldt aktivitet. Vi sletter dine oplysninger igen, når arrangementet er afsluttet, men du kan altid kontakte os på tlf.: 70202655 eller e-mail herlev@cancer.dk for at få slettet dine oplysninger på et tidligere tidspunkt.


1-dags-kursus for par
Alvorlig sygdom kan være en enorm belastning, ikke blot for det menneske der har fået en kræftdiagnose, men i høj grad også for partneren og for parforholdet.
Vores kursus er målrettet par, hvor den ene har en kræftdiagnose, og fokus vil være:

  • Kærligheden og den fælles historie
  • Kommunikation og kontakt
  • Intimitet og nærvær
  • Værdier og fælles retning

Kurset vil bestå af oplæg fra kursuslederen, som er 1 psykolog fra Kræftrådgivningen Herlev, samt af øvelser for de enkelte par.

Formålet er at give jer som par psykosocial støtte og redskaber og dermed gode forudsætninger for at komme bedst muligt igennem kræftsygdomsforløbet - sammen og individuelt.

Kurset er beregnet for par, der er i gang med et behandlingsforløb eller har overstået behandlingen for kræft inden for de seneste 2 år.

Kursusdato
Kommer muligvis igen i 2. halvår af 2022.

Mødetid
1 kursusdag kl. 10.15 - 15.30

Vi byder på kaffe, te, og vand, samt en let frokost i løbet af kursusdagene. Kurset bliver afholdt i Kræftrådgivningen Herlev.

Tilmelding 
Tilmelding her via vores kalender. Der er plads til 5 par på kurset.
Hvert par vil blive indkaldt til en forsamtale inden kursusstart, med henblik på forventningsafstemning.Robuste Pårørende

Gruppeforløb for belastede partnere til kræftpatienter i stadie 1-3. Gruppen består af 7 gruppegange á 2½ times varighed ledet af psykolog. Der vil være oplæg, øvelser og erfaringsudveksling.

Det er et forskningsprojekt i samarbejde med Herlev hospital, hvor man efter en lodtrækning bliver kontrolgruppe eller tilbudt gruppeforløb.

Tilmelding sker via hospitalet, men kontakt os gerne for mere info på tlf.: 70 20 26 55 eller e-mail: herlev@cancer.dk.

Pjece om forskningsprojektet 'Robuste pårørende'


Angst for tilbagefald - samtalegruppe

Mange kræftoverlevere frygter, selv efter land tid, at sygdommen vender tilbage. Andre frygter at behandlingen ikke har den ønskede effekt, og at sygdommen forværres. Dette tilbud er et gruppeforløb, hvor der arbejdes målrettet på at blive bedre til at håndtere angst for tilbagefald. Forløbet vil indeholde korte oplæg, øvelser, erfaringsudveksling og opgaver mellem gruppesessionerne. Ved deltagelse forventes det, at man deltager aktivt både i og mellem gruppesessionerne. Tilbuddet bygger på dansk og international forskning, hvor der er fundet en markant positiv effekt på reduceringen af angst ved deltagelse i konceptet. For personer, der ikke er i aktiv behandling.

Tilmelding og forsamtale nødvendig. Begrænset antal pladser. 

5 gruppesessioner à 2½ time.

Mødedatoer:
Forventes at køre igen i 2023.

Du skal kunne deltage i alle 5 gruppesessioner.

Tilmelding her via kalenderen

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter