Gå til sygdomsliste

Sociale aktiviteter


Korgruppe 

Vidste du, at det er sundt at synge? Kroppens iltindtag øges, musklerne stimuleres, og endorfiner og dopaminer frigøres, hvilket giver velvære, energi og reducerer stress. Sang styrker immunforsvaret og sænke blodtrykket. Vi synger et bredt udvalg af ældre og nyere sange og viser. Koret er åbent for alle, der er berørt af kræft - nye og gamle patienter, pårørende og efterladte. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail herlev@cancer.dk

Opstart:
Onsdag d. 21. august kl. 16-17.30, holdet mødes derefter hver anden onsdag i lige uger.

Mødested: 
Kræftrådgivningen i Herlev, Borgmester Ib Juuls vej 2, 2730 Herlev (lige foran Herlev Hospital)

Underviser: Mikkel Mikkelsen, som har arbejdet som korleder, pianist og komponist.


Socialt netværk - glæder, oplevelser, samvær

Kræftrådgivningen i Lyngby har sammen med frivillige lavet et netværk for mennesker berørt af kræft. Mennesker, der er interesserede i gode oplevelser og socialt samvær. Det kan være arrangementer som teaterture, biografture, museumsbesøg, foredrag, kunstudstillinger, byvandringer og måske en hyggelig søndagsfrokost. 

Tilmelding skal ske på telefon 70 20 26 55 eller via mail herlev@cancer.dk
Ved tilmelding vil du efterfølgende blive kontaktet af den frivillige arrangør, som vil informere mere om mødetid, sted osv.

Familieweekender - et gratis tilbud til kræftramte børnefamilier

Kræftens Bekæmpelse kan, takket være en donation, tilbyde familier, hvor en forælder er ramt af kræft, et gratis weekendophold på Kragerup Gods. (www.kragerup.dk)

Formålet er dels at få nogle sjove oplevelser, dels at møde ligestillede og udveksle erfaringer. En af aktiviteterne er Go High, en klatrepark for hele familien på Kragerup Gods.

Målgruppen er familier, hvor en af forældrene er ramt af kræft og er i behandling, eller har været i behandling indenfor det seneste år, og hvor børnene er ml. 7 og 18 år.

Deltagelse i Familieweekend, indebærer en telefonisk forsamtale med ansvarlig rådgiver inden opstart.

Datoer samt yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Der er fuldt booket i alle weekender, undtagen weekenden for familier med kræftramte børn sidst i september.

I kan blive skrevet på en venteliste til weekenderne i år, eller til en interesseliste til weekenderne til næste år 2020. Tilmelding skal ske på telefon 70 20 26 55 eller via mail herlev@cancer.dk

Familieweekender folder


Navigator - støtte i dit kræftforløb

Hvis du har brug for opbakning og støtte igennem dit kræftforløb, er det måske noget for dig at få hjælp fra en navigator. En navigator er en frivillig, der er særligt udvalgt af Kræftens Bekæmpelse til at hjælpe kræftpatienter godt igennem deres sygdomsforløb. Navigatoren hjælper kræftpatienter, der af forskellige grunde har særligt brug for støtte igennem kræftforløbet. Det kan f.eks. være, hvis du ikke har nære pårørende, som kan støtte dig, og du har svært ved at overskue de mange aftaler, undersøgelser og behandlinger i dit forløb. Tilbuddet er fortrinsvist for dig, som er ufaglært, har en kort uddannelse eller er uden for arbejdsmarkedet eller i arbejde på særlige vilkår, f.eks. fleksjob.

Du og din navigator finder sammen ud af, hvad du har mest brug for støtte til. En navigator kan f.eks. hjælpe med at skabe overblik og holde styr på aftaler, tage med til vigtige samtaler, være vejviser til rådgivning og støtte og bakke dig op.

Hvis du synes en frivillig navigator lyder som noget for dig, kan lægen eller sygeplejersken på sygehuset eller din kontaktperson i kommunen kontakte Kræftens Bekæmpelse. Du bliver derefter ringet op fra Kræftens Bekæmpelse og inviteret til en samtale. Hvis Kræftens Bekæmpelse ikke har en navigator til dig, bliver du informeret om andre muligheder.  

 

På cancerforum.dk kan du anonymt og sikkert skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte:

Cancerforum.dk


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter