Gå til sygdomsliste

Rådgivningen

Den åbne rådgivning

I Kræftrådgivningen Herlev har mennesker med kræft og deres pårørende mulighed for, at få en gratis samtale med en rådgiver med henblik på støtte og vejledning. Når et menneske rammes af kræft, kan det være hjælpsomt at få mulighed for at sætte ord på de tanker og følelser det vækker, både hos den, der får kræft, og de pårørende.

I den åbne rådgivning kan du komme forbi og få rådgivning uden forudbestilt tid. Du kan også ringe til os på tlf.: 70 20 26 55. Du er velkommen alene eller sammen med en partner eller anden, der står dig nær. Der er også tilbud om familiesamtaler.

Vores åbningstider er:
Mandag til torsdag kl.10-16
Fredag kl.10-13

Familierådgivning

Familierådgivning er et rådgivningstilbud, som har et særligt fokus på at yde rådgivning til familier med hjemmeboende børn, hvor en forælder har kræft. Udgangspunktet er, at hele familien inviteres til rådgivningssamtale, fordi sygdommen påvirker alle familiens medlemmer. Første samtale vil være alene med forældrene uden børn.

Navigator - støtte i dit kræftforløb
Hvis du har brug for opbakning og støtte igennem dit kræftforløb, er det måske noget for dig at få hjælp fra en navigator. En navigator er en frivillig, der er særligt udvalgt af Kræftens Bekæmpelse til at hjælpe kræftpatienter godt igennem deres sygdomsforløb. Navigatoren hjælper kræftpatienter, der af forskellige grunde har særligt brug for støtte igennem kræftforløbet. Det kan f.eks. være, hvis du ikke har nære pårørende, som kan støtte dig, og du har svært ved at overskue de mange aftaler, undersøgelser og behandlinger i dit forløb. Tilbuddet er fortrinsvist for dig, som er ufaglært, har en kort uddannelse eller er uden for arbejdsmarkedet eller i arbejde på særlige vilkår, f.eks. fleksjob.

Du og din navigator finder sammen ud af, hvad du har mest brug for støtte til. En navigator kan f.eks. hjælpe med at skabe overblik og holde styr på aftaler, tage med til vigtige samtaler, være vejviser til rådgivning og støtte og bakke dig op.

Hvis du synes en frivillig navigator lyder som noget for dig, kan du enten selv eller i samarbejde med din læge/sygeplejerske / kommune kontakte koordinator Gitte Serup på tlf.: 30651039 eller via e-mail gittes@cancer.dk

Hvis Kræftens Bekæmpelse ikke har en navigator til dig, bliver du informeret om andre muligheder.  

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter