Gå til sygdomsliste

Fysiske aktiviteter

Fysiske aktiviteter
Afslapning & åndedræt - fredag i lige uger - drop-in

Tilbud for alle berørt af kræft

Har du lyst til at give dig selv en times egenomsorg med fokus på vejrtrækning, afspænding og mindfulness? Så kom forbi vores drop-in tilbud i Kræftrådgivningen hver anden fredag.

Formål

  • At lære helt konkrete vejrtrækningsøvelser og meditationer, som du kan bruge i din dagligdag.
  • At styrke dit mentale velvære og overskud.
  • At opnå større fokus på ”åndehuller” og ”hjernero”, stilhed, langsommelighed og nærvær i hverdagen.
  • At arbejde med en mere mindful tilgang til dit eget og andres liv.
  • At udveksle erfaringer blandt deltagerne omkring de konkrete øvelser, for at de integreres endnu bedre i din egen hverdag.

Åndedrættet
Åndedrættet et af de vigtigste redskaber til at kunne skabe ro i kroppen og sindet. Det er et effektivt redskab, der hurtigt kan mindske spændinger, smerter, uro, stress, tankemylder og bedre søvnen, humøret og koncentrationsevnen.

Det kræver ofte træning og bevidsthed. Sessionerne kan være en hjælp til at opøve en naturlig praksis, så du aktivt kan bruge åndedrættet, meditationer og aspekter fra mindfulness i din hverdag.

Tidspunkt
Hver anden fredag kl. 11.30-12.30 med start fredag d. 8. september - kun i lige uger! tjek evt. kalenderen

Tilmelding er ikke nødvendig. Der tages forbehold for begrænset antal pladser i salen, hvor der er plads til 10 deltagere. Er underviseren syg og må afmelde, vil det om muligt fremgå af kalenderen på vores hjemmeside og på vores facebookside.

Sted
Kræftrådgivningen i Herlev, i Multirummet i stueetagen ved garderoben. Der er måtter, tæpper og puder. 

Du er velkommen til at få en kop kaffe eller the – og blive siddende lidt bagefter.

Underviser
Sessionerne varetages af mindfulnessinstruktør og sygeplejerske Camilla Lindhardt, der til dagligt er rådgiver i kræftrådgivningen, Kræftens Bekæmpelse i Herlev.

Vi tager forbehold for ændringer, hold dig opdateret løbende på www.cancer.dk/herlev

Yin Yoga - drop-in

Er du kræftpatient, og har du lyst til at prøve Yoga, så er dette tilbud måske noget for dig. Yogatimen vil fokusere på åndedræt, afspænding og muligheden for at give slip på sit sind og sine tanker. Yin Yoga er en blid yoga form, med fokus på bindevævet og meridianbanerne. Yogaen kan være en hjælp til at bruge din krop og mærke den (igen) og få en opmærksomhed på åndedrættet og ro i sind og krop.

Tidspunkt: Tirsdag formiddag kl. 10.15-11.45 KUN I LIGE UGER!

Dog ikke i skoleferier. Tjek gerne kalenderen for evt. ændringer her.

Tilmelding er ikke nødvendig.
Der tages forbehold for begrænset antal pladser i salen - der er plads til 10 deltagere. Er der ikke plads i salen, så er du velkommen til at få en kop kaffe/te og evt. selvtræne efter at yogatimen er færdig. Der er måtter, puder, pøller, tæpper, yogablokke og -stropper.

Underviser:
Alice Taskin

Træningen er på eget ansvar. Konsulter din læge i forhold til eventuelle hensyn.

Motion og fællesskab for kræftpatienter

Træningsfaciliteter i Kræftrådgivningen

Hvem kan bruge træningsfaciliteterne?
Du kan bruge rådgivningens træningsfaciliteter, hvis du har deltaget i træningstilbuddet ”krop og kræft” eller i et kommunalt/regionalt rehabiliterende træningstilbud under din kræftsygdom og dermed har erfaring med at træne. Er du i tvivl, så kontakt din læge/behandlede fysioterapeut. Dette er for at sikre, at du er fortrolig med din egen fysiske formåen og kan træne på en hensigtsmæssig måde, da der ikke er træningsfagligt personale til rådighed i kræftrådgivningen.

Hvem er ansvarlig for træningen?
Træningen er selvtræning og fuldstændig på eget ansvar. Det er derfor også et krav, at du inden første træningsgang underskriver en erklæring om dette. Som udgangspunkt kan du som selvtræner træne hos os i et år.

Hvornår kan jeg træne på hold?
Mandag
Kl. 15.30-17.00 v/Jan
Kl. 17.15-19.00 v/Allan og Henrik (ring, hvis du er interesseret i dette hold)

Tirsdag
Kl. 13.00-15.00 v/Tine

Onsdag
Kl. 15.30-17.00 v/Jan
Kl. 17.15-19.00 v/Alan og Henrik (ring, hvis du er interesseret i dette hold)

Torsdag
Kl. 08.00-10.00 v/Katja
Kl. 11.00-13.00 v/Alan 

Fredag
Kl. 15.30-17.00 v/Jan

Det må forventes, at den frivillige instruktør ikke altid har mulighed for at instruere træningen. Her er der mulighed for at træne selv, såfremt man ikke er alene i træningssalen.

Hvornår kan jeg træne udover holdtræningen?
Torsdag
Kl. 10.00-11.00

Af sikkerhedsmæssige årsager foregår træning i vores hus aldrig alene, men altid sammen med andre.

Tilmelding kun til morgenholdet torsdag kl. 8. Derudover er tilmelding IKKE nødvendig - du møder bare op! 

Udover ovenstående frivillige instruktører, er der i øjeblikket ingen professionel instruktion.

Folder og erklæring om selvtræning
Første gang du kommer til træning i rådgivningen, skal du have udleveret en folder og udfylde en erklæring, hvor du skriver under på, at du er bekendt med at træningen foregår på eget ansvar. Kontakt en ansat eller frivillig for at få udleveret folder og erklæring.

Tilmelding til holdet torsdag kl. 8 foregår pr. mail til friv_kada@cancer.dk 

Naturterapeutisk mindfulness forløb - for kræftpatienter

Har du lyst til at komme med ud i naturen og give dig selv et par timers selvomsorg, ro og nærvær med naturen?

Du vil blandt andet blive guidet i åndedrætsøvelser, afspænding, og meditationer. Der vil være fokus på ro og tid til refleksion. Vi vil arbejde med mindfulnessprincipperne, som integreres gennem guidede øvelser i tæt kontakt med naturen og erfaringsudveksling blandt deltagerne.

Formål
Sessionerne giver dig en mulighed for at:

  • Styrke dit mentale velvære og overskud, skabe rum for ro, refleksion og eftertænksomhed midt i, eller efter, en måske belastende og presset tid.
  • Få helt konkrete vejrtrækningsøvelser og meditationer, du kan bruge i din dagligdag.

  • Arbejde med en mere mindful tilgang til dit eget og andres liv. Opnå et større fokus på stilhed, langsommelighed og nærvær i hverdagen.

  • Få vakt forbindelsen til naturen og indsigt i naturen som en terapeutisk guide.

  • Udforske, forstå og lære dig selv bedre at kende i et naturterapeutisk rum. Fx i forhold hvor du ”mentalt og fysisk er henne” med de livsændringer, uvished, bekymringer, følgevirkninger som kræftsygdommen og behandlingsforløbet kan have afstedkommet – samt ift. din selvopfattelse, mentale styrker og livsværdier.

Naturterapi
Naturen ses som et terapisted, hvor vi kan søge mange svar på meget af det, vi udfordres af. Naturen kan være vores guide i mange af livets aspekter, hvis vi åbner vores sind og sanser op for den, og endnu bedre hvis vi lærer, hvordan vi kan blive guidet af den. Naturen er et fantastisk sted til rehabilitering, ro og fornyet overblik.

Instruktør
Sessionerne varetages af naturterapeutisk mindfulness instruktør og sygeplejerske Camilla Lindhardt, der til dagligt er rådgiver i Kræftrådgivningen, Kræftens Bekæmpelse i Herlev.

Mødedatoer
7  mandage kl. 10-13, den 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10 og 23/10

Mødested
Ballerup Rideskole, der ligger lige op ad Jonstrup Vang, som ligger mellem Ballerup og Værløse med gode parkeringsfaciliteter og offentlig transport i nærheden.

Begrænset antal pladser, tilmelding her via kalenderen
Der er ikke løbende tilmelding.

Havkajak ved Charlottenlund Fort

Har du lyst til at prøve at ro havkajak?
Så er der mulighed for det torsdag formiddage eller eftermiddage i kajakklubben Palo, Strandveje 146 A, 2920 Charlottenlund.

Vores tilbud er til jer, der har eller har haft kræft og godt kunne tænke jer at bruge kroppen, komme ud i naturen og være sammen med andre ligestillede. At motionere og indgå i et fællesskab styrker én, ikke blot fysisk, men også mentalt. Fra kajakklubben ror vi sammen langs Øresunds kyst i stabile havkajakker. Vi slutter af med en kop kaffe eller the og en snak. Der kræves ikke særligt udstyr - blot tøj, der er nemt at bevæge sig i fx løbebukser, en t-shirt, en varm trøje, badesko, en regn- og vindtæt jakke samt skiftetøj. Deltagerne skal kunne svømme 200 m.

Næste holdstart forår 2024
Sæsonen løber fra maj til oktober med sommerpause i juli og august.

Vi mødes hver torsdag i ovenstående perioder enten på holdet kl. 9-12 eller 12.15-15.15 - tilmelding gælder for hele sæsonen. Begrænset antal pladser.

Træningen er på eget ansvar. Du må ikke lide af epilepsi eller andet, der kan medføre bevidstløshed. Konsulter din læge i forhold til eventuelle hensyn.

Holdledere og instruktører
Annie Michelsen, lærer, bachelor i idræt, friluftslivsvejleder og havkajakroer.
Jane Eldahl Jørgensen, kajakroer og frivillig.

Tilmelding til hele året her via kalenderen fra starten af 2024. BEMÆRK: Efter dit navn, skriv venligst (for) for formiddag, (eft) for eftermiddag eller (hel) hvis tidspunktet er ligegyldigt.

Kajakhold for kræftramte - ved Furesøen

Kano og Kajak Klubben Nord ved Furesøbad tilbyder kræftpatienter, både tidligere behandlede og nye patienter, en tur på Furesøen i en havkajak. Gennem 8 forløb har vi erfaret, hvor livsbekræftende det er at opleve fællesskabet og naturen, når man sidder i kajakken på Furesøen. Det er et tilbud for dig, der ønsker at være aktiv gennem motion og fysisk udfoldelse sammen med andre kræftramte. Fællesskabet og naturoplevelserne vil blive sat højt i denne gruppe af m/k’ere, foruden den motion man får ved at ro kajak.

Kano og Kajak Klubben Nord ved Furesøbad stiller faciliteter til rådighed med adgang til klublokale, omklædningsrum og badefaciliteter foruden brug af klubbens havkajakker. Vi ror i flere grupper så alle kan følge med; ”tur efter evne”! Der vil være tilknyttet frivillige instruktør(er), der forestår al undervisning samt sikkerheden i forbindelse med roningen. Vi slutter altid af med en kop kaffe eller te og snak i klublokalet :-)

Hvad kræves der?
Det kræves intet særligt udstyr for at deltage. KKKN stiller alt udstyr til rådighed (svømme-vest, pagaj og kajak). Eneste krav til dig er, at du skal være en habil svømmer, og at du har lyst til at ro havkajak og nyde naturen. De onsdage, du er forhindret i at deltage, meddeler du blot til instruktøren senest dagen før.

Sæsonen løber fra maj til september.

Adresse: Furesømarina, Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse.

Tilmelding her via vores kalender fra d. 1. marts 2023.

Holdet er fuldt booket og ventelisten ligeså. Næste holdstart maj 2024.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter