Gå til sygdomsliste

Fysiske aktiviteter

Yin Yoga - drop-in

Er du kræftpatient, og har du lyst til at prøve Yoga, så er dette tilbud måske noget for dig. Yogatimen vil fokusere på åndedræt, afspænding og muligheden for at give slip på sit sind og sine tanker. Yin Yoga er en blid yoga form, med fokus på bindevævet og meridianbanerne. Yogaen kan være en hjælp til at bruge din krop og mærke den (igen) og få en opmærksomhed på åndedrættet og ro i sind og krop. Undervisningen afbalanceres selvfølgelig deltagerne, så der er plads til alle der er kræftsyge.

Tidspunkt: Tirsdag kl. 10.15 - 11.45 - KUN I LIGE UGER!

Tilmelding er ikke nødvendig.
Der tages forbehold for begrænset antal pladser i salen. Er der ikke plads i salen, så er du velkommen til at få en kop kaffe/te og evt. selvtræne efter yogatimen er færdig.

Er underviseren syg og må afmelde, vil det om muligt fremgå af kalenderen på vores hjemmeside. Andre planlagte ændringer vil også fremgå af kalenderen. Du er velkommen til at komme og selvtræne i salen, hvis underviseren ikke kan komme.

Træningen er på eget ansvar. Konsulter din læge i forhold til eventuelle hensyn.

Havkajak ved Charlottenlund Fort

Vores tilbud er for dig, der har eller har haft kræft og godt kunne tænke dig at motionere, bruge kroppen, komme ud i naturen og at være sammen med andre kræftpatienter i en fælles aktivitet. At motionere styrker ikke blot én fysisk, men mentalt får man det også bedre.

Sæsonen løber fra maj til oktober. Datoer og yderligere info opdateres på denne side i løbet af december. Tilmeldingen åbner tirsdag den 3. januar 2023.

I mødes hver torsdag i ovenstående perioder og der er to hold at vælge imellem, hvis der er nok tilmeldte: 

Formiddag kl. 09.00-12.00 eller eftermiddag kl. 12.15-15.15

Tilmelding her via kalenderen. BEMÆRK: Efter dit navn, skriv venligst (for) for formiddag, (eft) for eftermiddag eller (hel) hvis tidspunktet er ligegyldigt.

Kajakhold for kræftramte - ved Furesøen

Kano og Kajak Klubben Nord ved Furesøbad tilbyder kræftpatienter, både tidligere behandlede og nye patienter, en tur på Furesøen i en havkajak. Gennem 8 forløb har vi erfaret, hvor livsbekræftende det er at opleve fællesskabet og naturen, når man sidder i kajakken på Furesøen.

Det er et tilbud for dig, der ønsker at være aktiv gennem motion og fysisk udfoldelse sammen med andre kræftramte. Fællesskabet og naturoplevelserne vil blive sat højt i denne gruppe af m/k’ere, foruden den motion man får ved at ro kajak.

Kano og Kajak Klubben Nord ved Furesøbad stiller faciliteter til rådighed med adgang til klublokale, omklædningsrum og badefaciliteter foruden brug af klubbens havkajakker.

Vi ror i flere grupper så alle kan følge med; ”tur efter evne”! Der vil være tilknyttet frivillige instruktør(er), der forestår al undervisning samt sikkerheden i forbindelse med roningen.

Vi slutter altid af med en kop kaffe eller te og snak i klublokalet :-)

Hvad kræves der?

Det kræves intet særligt udstyr for at deltage. KKKN stiller alt udstyr til rådighed (svømme-vest, pagaj og kajak). Eneste krav til dig er, at du skal være en habil svømmer, og at du har lyst til at ro havkajak og nyde naturen.

Sæsonen løber fra maj til september alle onsdage kl. 8.30 – 12.00. Datoer annonceres på denne side i starten af det nye år 2023.

De onsdage, du er forhindret i at deltage, meddeler du blot til instruktøren senest dagen før.

Adresse: Furesømarina, Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse.

Tilmelding her via vores kalender. Tilmeldinger modtages løbende.

Naturterapeutisk mindfulness forløb

Har du lyst til at komme med ud i naturen og give dig selv et par timers selvomsorg, ro og nærvær med naturen?

Du vil blive guidet i åndedrætsøvelser, meditationer og i øvelser, hvor du mærker din krops signaler og bliver bevidst om, hvordan din krop, tanker og følelser er forbundne. Vi vil arbejde med mindfulness-principperne, som integreres gennem guidede øvelser i tæt kontakt med naturen.

Forløbet giver dig bl.a. en mulighed for at:

Styrke dit mentale velvære og overskud, skabe rum for ro, refleksion og eftertænksomhed midt i, eller efter, en måske belastende og presset tid.
Arbejde med en mere mindful tilgang til dit eget og andres liv. Opnå et større fokus på stilhed, langsommelighed og nærvær i hverdagen.
Få vakt forbindelsen til naturen og indsigt i naturen som en terapeutisk guide.
Sessionerne varetages af naturterapeutisk mindfulness instruktør og sygeplejerske Camilla Lindhardt, der til dagligt er rådgiver i Kræftens Bekæmpelse. Hun har gennem flere år afholdt undervisningsforløb om rehabilitering og senfølger for både patienter, pårørende og sygeplejersker.

Mødedatoer: 
7 mandage fra kl. 10.00-13.00.

Forløbet foregår i Jonstrup Vang skov mellem Ballerup og Værløse med gode parkeringsfaciliteter og offentlig transport i nærheden.

Begrænset antal pladser, tilmelding her via kalenderen
Der er ikke løbende tilmelding.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter