Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Er du kræftpatient, og har du lyst til at prøve Yoga, så er dette tilbud måske noget for dig. Yogatimen vil fokusere på åndedræt, afspænding og muligheden for at give slip på sit sind og sine tanker. Yin Yoga er en blid yoga form, med fokus på bindevævet og meridianbanerne. Yogaen kan være en hjælp til at bruge din krop og mærke den (igen) og få en opmærksomhed på åndedrættet og ro i sind og krop. Undervisningen afbalanceres selvfølgelig deltagerne, så der er plads til alle der er kræftsyge.
Tidspunkt: Tirsdag formiddag kl. 10.15-11.45 KUN I LIGE UGER!
Dog ikke i skoleferier (vinterferie holdes i uge 7)
Tilmelding er ikke nødvendig.
Der tages forbehold for begrænset antal pladser i salen - der er plads til 10 deltagere. Er der ikke plads i salen, så er du velkommen til at få en kop kaffe/te og evt. selvtræne efter at yogatimen er færdig.
Er underviseren syg og må afmelde, vil det om muligt fremgå af kalenderen på vores hjemmeside og vores facebookside. Andre planlagte ændringer vil også fremgå af kalenderen. Du er velkommen til at komme og selvtræne i salen, hvis underviseren ikke kan komme.
Træningen er på eget ansvar. Konsulter din læge i forhold til eventuelle hensyn.
Træningsfaciliteter i Kræftrådgivningen
Hvem kan bruge træningsfaciliteterne?
Du kan bruge rådgivningens træningsfaciliteter, hvis du har deltaget i træningstilbuddet ”krop og kræft” eller i et kommunalt rehabiliterende træningstilbud under din kræftsygdom og dermed har erfaring med at træne. Er du i tvivl, så kontakt din læge/behandlede fysioterapeut. Dette er for at sikre, at du er fortrolig med din egen fysiske formåen og kan træne på en hensigtsmæssig måde, da der ikke er træningsfagligt personale til rådighed i kræftrådgivningen.
Hvem er ansvarlig for træningen?
Træningen er selvtræning og fuldstændig på eget ansvar. Det er derfor også et krav, at du inden første træningsgang underskriver en erklæring om dette. Som udgangspunkt kan du som selvtræner træne hos os i et år.
Hvornår kan jeg træne på hold?
Mandag
Kl. 15.30-17.00 v/Jan
Kl. 17.15-19.00 v/Allan og Henrik
Tirsdag
Kl. 13.00-15.00 v/Tine
Onsdag
Kl. 15.30-17.00 v/Jan
Kl. 17.15-19.00 v/Alan og Henrik
Torsdag
Kl. 08.00-10.00 v/Katja
Kl. 11.00-13.00 v/Alan
Fredag
Kl. 15.30-17.00 v/Jan
Det må forventes, at den frivillige instruktør ikke altid har mulighed for at instruere træningen. Her er der mulighed for at træne selv.
Hvornår kan jeg træne udover holdtræningen?
Torsdag
Kl. 10.00-11.00 – kun for kvinder
Af sikkerhedsmæssige årsager foregår træning i vores hus aldrig alene, men altid sammen med andre.
Tilmelding kun til morgenholdet torsdag kl. 8. Derudover er tilmelding IKKE nødvendig - du møder bare op!
Udover ovenstående frivillige instruktører, er der i øjeblikket ingen professionel instruktion.
Folder og erklæring om selvtræning
Første gang du kommer til træning i rådgivningen, skal du have udleveret en folder og udfylde en erklæring, hvor du skriver under på, at du er bekendt med at træningen foregår på eget ansvar. Kontakt en ansat eller frivillig for at få udleveret folder og erklæring.
Tilmelding til holdet torsdag kl. 8 foregår pr. mail til friv_kada@cancer.dk
Har du lyst til at prøve at ro havkajak?
Så er der mulighed for det torsdag formiddage eller eftermiddage i kajakklubben Palo, Strandveje 146 A, 2920 Charlottenlund.
Vores tilbud er til jer, der har eller har haft kræft og godt kunne tænke jer at bruge kroppen, komme ud i naturen og være sammen med andre ligestillede. At motionere og indgå i et fællesskab styrker én, ikke blot fysisk, men også mentalt. Fra kajakklubben ror vi sammen langs Øresunds kyst i stabile havkajakker. Vi slutter af med en kop kaffe eller the og en snak. Der kræves ikke særligt udstyr - blot tøj, der er nemt at bevæge sig i fx løbebukser, en t-shirt, en varm trøje, badesko, en regn- og vindtæt jakke samt skiftetøj. Deltagerne skal kunne svømme 200 m.
Sæson 2023 er fuld booket og der er heller ikke flere ventelistepladser.
Næste holdstart forår 2024
Sæsonen løber fra maj til starten af oktober med sommerpause i juli og første halvdel af august.
Vi mødes hver torsdag i ovenstående perioder enten på holdet kl. 9-12 eller 12.15-15.15 - tilmelding gælder for hele sæsonen. Begrænset antal pladser.
Træningen er på eget ansvar. Du må ikke lide af epilepsi eller andet, der kan medføre bevidstløshed. Konsulter din læge i forhold til eventuelle hensyn.
Holdledere og instruktører
Annie Michelsen, lærer, bachelor i idræt, friluftslivsvejleder og havkajakroer
Karl Gaub, kajakroer og frivillig
Torben Hald, kajakroer og frivillig
Tilmelding til hele året her via kalenderen fra starten af 2024. BEMÆRK: Efter dit navn, skriv venligst (for) for formiddag, (eft) for eftermiddag eller (hel) hvis tidspunktet er ligegyldigt.
Kano og Kajak Klubben Nord ved Furesøbad tilbyder kræftpatienter, både tidligere behandlede og nye patienter, en tur på Furesøen i en havkajak. Gennem 8 forløb har vi erfaret, hvor livsbekræftende det er at opleve fællesskabet og naturen, når man sidder i kajakken på Furesøen.
Det er et tilbud for dig, der ønsker at være aktiv gennem motion og fysisk udfoldelse sammen med andre kræftramte. Fællesskabet og naturoplevelserne vil blive sat højt i denne gruppe af m/k’ere, foruden den motion man får ved at ro kajak.
Kano og Kajak Klubben Nord ved Furesøbad stiller faciliteter til rådighed med adgang til klublokale, omklædningsrum og badefaciliteter foruden brug af klubbens havkajakker.
Vi ror i flere grupper så alle kan følge med; ”tur efter evne”! Der vil være tilknyttet frivillige instruktør(er), der forestår al undervisning samt sikkerheden i forbindelse med roningen.
Vi slutter altid af med en kop kaffe eller te og snak i klublokalet :-)
Hvad kræves der?
Det kræves intet særligt udstyr for at deltage. KKKN stiller alt udstyr til rådighed (svømme-vest, pagaj og kajak). Eneste krav til dig er, at du skal være en habil svømmer, og at du har lyst til at ro havkajak og nyde naturen. De onsdage, du er forhindret i at deltage, meddeler du blot til instruktøren senest dagen før.
Sæsonen løber fra maj til september.
Adresse: Furesømarina, Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse.
Tilmelding her via vores kalender fra d. 1. marts 2023.
Holdet er fuldt booket og ventelisten ligeså. Næste holdstart maj 2024.
Har du lyst til at komme med ud i naturen og give dig selv et par timers selvomsorg, ro og nærvær med naturen?
Du vil blive guidet i åndedrætsøvelser, meditationer og i øvelser, hvor du mærker din krops signaler og bliver bevidst om, hvordan din krop, tanker og følelser er forbundne. Vi vil arbejde med mindfulness-principperne, som integreres gennem guidede øvelser i tæt kontakt med naturen.
Forløbet giver dig bl.a. en mulighed for at:
Styrke dit mentale velvære og overskud, skabe rum for ro, refleksion og eftertænksomhed midt i, eller efter, en måske belastende og presset tid.
Arbejde med en mere mindful tilgang til dit eget og andres liv. Opnå et større fokus på stilhed, langsommelighed og nærvær i hverdagen.
Få vakt forbindelsen til naturen og indsigt i naturen som en terapeutisk guide.
Sessionerne varetages af naturterapeutisk mindfulness instruktør og sygeplejerske Camilla Lindhardt, der til dagligt er rådgiver i Kræftens Bekæmpelse. Hun har gennem flere år afholdt undervisningsforløb om rehabilitering og senfølger for både patienter, pårørende og sygeplejersker.
Mødedatoer:
7 mandage fra kl. 10.00-13.00. Den 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 22/5, 5/6 og 12/6 2023.
Forløbet foregår i Jonstrup Vang skov mellem Ballerup og Værløse med gode parkeringsfaciliteter og offentlig transport i nærheden.
Begrænset antal pladser, tilmelding her via kalenderen.
Der er ikke løbende tilmelding.