Gå til sygdomsliste

Tilbud til familier

Familierådgivning

Familierådgivning er et rådgivningstilbud, som har et særligt fokus på at yde rådgivning til familier med hjemmeboende børn, hvor en forælder har kræft. Udgangspunktet er, at hele familien inviteres til rådgivningssamtale, fordi sygdommen påvirker alle familiens medlemmer. Første samtale vil være alene med forældrene uden børn. Kontakt kræftrådgivningen for at høre mere på tlf.: 70 20 26 55 | herlev@cancer.dk 

Familieweekender - et gratis tilbud til kræftramte børnefamilier

Kræftens Bekæmpelse kan, takket være en donation, tilbyde familier, hvor en forælder er ramt af kræft, et gratis weekendophold.

Formålet er dels at få nogle sjove oplevelser, dels at møde ligestillede og udveksle erfaringer. 

Målgruppen er familier, hvor en af forældrene er ramt af kræft og er i behandling, eller har været i behandling inden for det seneste år, og hvor børnene er mellem 4 og 18 år.

Deltagelse i Familieweekend, indebærer en telefonisk forsamtale med ansvarlig rådgiver inden opstart. Se yderligere info her.

Kræft og spaghetti - når en kræftsygdom flytter ind i børnefamilien

Når en mor eller far får kræft, bliver hele familien påvirket. Dette gælder også børnene, uanset hvor gamle de er. Sammen med kræftsygdommen flytter der ofte en masse bekymringer, svære tanker og følelser ind samtidig med, at hverdagen nu også for de fleste indebærer besøg på hospitalet, lægesamtaler og behandlinger. Alt dette kan gøre hverdagen ekstra udfordrende, både for den kræftramte forælder, den raske forælder og børnene. Man kan som kræftramt familie have brug for at møde andre familier, der står i samme situation og være en del af et fællesskab, hvor man kan udveksle erfaringer og  dele refleksioner om stort og småt.

Temaaftener med fælles spisning
Dette tilbud henvender sig til yngre familier med hjemmeboende børn (maks. 16 år), hvor enten mor eller far er eller har været ramt af kræft. Den kræftramte kan være i aktiv behandling eller færdigbehandlet; dog højst et år efter afsluttet behandling. Hver temaaften vil indledes med fællesspisning efterfulgt af et oplæg fra en rådgiver. Vi sørger for, at der er købt ind og hjælpes så i fællesskab om at lave maden. Efter oplægget vil familierne deles op og fordeles i hhv. voksen- og børnegrupper, hvor der - sammen med en rådgiver - vil arbejdes med aftenenes tema. Vi har hele huset for os selv, så der er masser af plads til, at mindre børn kan boltre sig.

Et forløb på 6 aftener
Gruppen mødes 5 onsdage kl. 16.30-19.30 i kræftrådgivningen i Herlev:

Næste opstart bliver i 2023.

Tilmeld her via vores kalender.

Du er også velkommen til at ringe til os på tlf.: 70 20 26 55, hvis du har spørgsmål.

Der er plads til 6-8 familier, og møderne vil blive faciliteret af rådgivere fra kræftrådgivningen i Herlev.

Det er et gratis tilbud.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter