Gå til sygdomsliste

Grupper og netværk for kræftpatienter

På denne side finder du grupper og netværk for kræftpatienter hos kræftrådgivningen i Herlev

Grupper

Frygt for tilbagefald af kræft - FTK

Et psykologisk træningsforløb for kræftpatienter

Kræftbehandlingen er gennem årene blevet væsentligt bedre, og antallet af mennesker, der overlever kræft, er højere end nogensinde. Mange kræftoverlevere frygter imidlertid, selv efter lang tid, at sygdommen vender tilbage. Det at have haft kræft kan skabe stor usikkerhed for fremtiden, og det kan øge angsten. Angsten vil for mange betyde, at deres liv påvirkes yderst negativt; den kan påvirke både humør, parforhold, arbejde og livskvalitet.

Dette tilbud er et psykologisk træningsforløb i gruppe, hvor der arbejdes målrettet på at blive bedre til at håndtere denne frygt for tilbagefald. Forløbet vil indeholde kortere oplæg, øvelser, erfaringsudveksling og opgaver mellem gruppesessionerne. Ved deltagelse er det et krav, at man deltager aktivt både i og mellem gruppesessionerne.

Tilbuddet er et forskningsprojekt, der bygger på international forskning, hvor der er fundet en markant positiv effekt på reduceringen af angst ved deltagelse i konceptet. Det er en forudsætning, at du:

· Har afsluttet din primære behandling (operation, stråling og/eller kemobehandling)

· Føler dig påvirket af frygt for tilbagefald af kræft

· Kan læse og skrive dansk

Gruppeledere: Christa Rosenkilde & Charlotte Bergqvist, rådgivere i Kræftrådgivningen i Herlev

Mødedatoer:
5 gruppesessioner à 2 timer, mandage kl. 12.30-14.30. Forinden gruppestart foreligger en individuel forsamtale på 1½ time.

Næste holdstart efterår 2023

1. Individuelle samtaler foregår over et par uger: Præsentation af FTK samt snak om tidligere oplevelser og erfaringer

2. Personlige værdier

3. Afkoblet opmærksomhed og opmærksomhedstræning

4. Afkoblet opmærksomhed og metakognitive overbevisninger

5. Udskydelse af bekymringer og anbefalinger vedr. opfølgning

6. Afslutning og planlægning af fremtiden

Tilmelding her via kalenderen

Stærke Fællesskaber - gruppe for mennesker med kræft der bor alene

I Kræftrådgivningerne ser vi ofte, at mennesker, der ellers fører et velfungerende liv, kan blive konfronterede med nogle særlige problemstillinger, hvis man rammes af kræft og samtidig lever uden en partner. I gruppen tilbyder vi en mulighed for at indgå i et fællesskab, hvor du kan møde andre, der også klarer hverdagen på egen hånd. Her kan I udveksle erfaringer, refleksioner, udfordringer og håb. Her kan I udveksle erfaringer, refleksioner, udfordringer og håb. Sammen vil vi forberede og spise et måltid mad sammen. Gruppen ledes af en frivillig i rådgivningen og der vil være fokus på fælles samtaler.

Dato:
Hver anden mandag i ulige uger kl. 17.30-20.00. Forventet opstart forår 2023.

Tilmelding:
Det er gratis at deltage og der er løbende optag af nye medlemmer. Deltagelse kræver forsamtale. Ring på tlf. 70 20 26 55 eller skriv på herlev@cancer.dk hvis du vil skrives på liste, så du bliver kontaktet, så snart vi har en startdato.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Kronisk og uhelbredelig kræft - samtalegruppe

Har du lyst til at være med i en samtalegruppe, hvor du har mulighed for at tale med andre mennesker med kronisk og uhelbredelig kræftsygdom? I gruppen vil der blive talt om de oplevelser og udfordringer, som man kan møde som kronisk kræftpatient. I gruppen taler vi om de eksistentielle, følelsesmæssige og praktiske forhold, der følger med at være uhelbredelig syg. Samtaleemnerne vil ligeledes tage udgangspunkt i gruppens behov. Gruppen består af 6-8 kræftpatienter, og gruppen mødes 8 gange.

I gruppen handler det om at dele egne historier, udveksle erfaringer og sikre tid og plads til refleksion over det, der er særligt vigtigt i dit liv og med de vilkår, du lever med nu. Deltagerne har tavshedspligt, og man skal melde afbud, hvis man ikke kan deltage.

Tidspunkt: Tirsdag kl. 14.00 – 15.30
Næste holdstart efterår 2023.

Gruppeleder: Rådgiver, Tine Thers Hansen

Har du spørgsmål til gruppetilbuddet, kan du kontakte Tine Thers Hansen på telefonnummer 52 19 76 97.

Tilmelding her via vores kalender. Efter tilmeldingen vil du vil blive inviteret til en afklarende samtale inden du starter i gruppen.

Senfølgergruppe - har du brug for at møde andre, der er i samme situation som dig?

Senfølger efter kræft kan bl.a. have indflydelse på livskvaliteten og samværet med andre mennesker. Det kan hjælpe at møde andre i samme situation, få mere viden om senfølger, og hvordan de kan håndteres i hverdagen.  Der vil være faglige oplæg om de forskellige senfølger, som vil danne udgangspunkt for dagens samtale og erfaringsudveksling.

Eksempler på senfølger kan være:

· Træthed og søvnproblemer
· Smerter og lymfødem
· Hukommelses- og koncentrationsproblemer
· Angst for tilbagefald
· Seksuelle problemer
· Ændringer i identitet, socialt liv og arbejdsliv
· Synke– og spiseproblemer

Hvad får du ud af at deltage?

· Viden om senfølger efter kræft, og hvor du eventuelt kan hente professionel hjælp til de problemer, du har.
· Møde andre i samme situation selvom I kan være forskellige steder i jeres ”kræftforløb”. Sammen kan I dele erfaringer - og hjælpe og støtte hinanden med at håndtere, acceptere og bearbejde de problemer, som senfølgerne kan have medført.
· Få et netværk hvor det er legalt at tale om dine senfølger og om de følelser og bekymringer, der kan fylde i din hverdag, som du måske ikke altid kan eller ønsker at dele med andre i din familie, på dit arbejde eller blandt dine venner.
· Opnå større accept og livskvalitet i forhold til dine senfølger.

Et kursusforløb med fokus på vidensdeling og erfaringsudveksling om senfølger efter kræft

Vi mødes 7 mandage kl. 13.30-15.30. Næste holdstart efterår 2023.

Tilmelding her via vores kalender. Skriv venligst telefonnummer. Vi kontakter dig efterfølgende.

Begrænset antal pladser. Der er ikke løbende tilmelding.

Mødested for kvinder med brystkræft

Har du lyst til at mødes med andre kvinder, der har eller har haft brystkræft?

I gruppen kan i dele jeres oplevelser og erfaringer om operation, behandling, senfølger, udfordringer på arbejdsplads eller i privatlivet m.m., med hinanden. Der er plads til at tale om alt, der rører sig i dit liv - glæder, sorg er og bekymringer, eller hvad du har lyst til at få talt igennem med andre kvinder i samme situation.Gruppen består af 6-8 kvinder og mødes hver 14. dag, 6 gange i alt. Gruppen faciliteres af 2 frivillige tilknyttet Kræftrådgivningen Herlev.

Gruppen mødes torsdag i lige uger i Kræftrådgivningen Herlev kl. 16:00-17:30.

Datoer - 2023:

Næste holdstart efterår 2023

Har du spørgsmål til gruppetilbuddet, kan du kontakte Kræftrådgivningen på tlf.nr. 70 20 26 55. Vi tager forbehold for ændringer. Hold dig opdateret på vores hjemmeside www.cancer.dk/herlev

Tilmelding nødvendig her via vores kalender. Vores hoveddør låser kl. 16.00 og vi starter præcis kl. 16, så kom gerne i god tid. 

Netværk

Netværksaftener for mandlige kræftpatienter

Kom videre med Mandenetværket. Et stærkt fællesskab for mænd med kræft. I Mandenetværket bliver du en del af en gruppe som viser vejen til en ny hverdag, selv om du er blevet syg med kræft. Som deltager i Mandenetværket får du også mulighed for at være fysisk aktiv. Der er således tilbud om cykling, selvtræning (fitness) og andre aktiviteter som fx gåture. Ud over tilbud om fysisk aktivitet er der én gang om måneden tilbud om madlavning og samvær. Ved samme lejlighed får du også mulighed for at møde andre mænd og tale om et tema, som omhandler det at være mand og have kræft. Og vigtigst: I Mandenetværket møder du andre mænd, som kender din situation - mænd som ved besked, fordi de står i den samme situation som dig.

Tilmelding nødvendig 1. gang her via kalenderen.

Den sidste onsdag hver måned kl. 17.00-20.00

Mødested:
Kræftrådgivningen i Herlev
Borgmester Ib Juuls vej 2
2730 Herlev (lige foran Herlev Hospital)

Mentorordningen for mænd med tarmkræft

Mentorordningen tilbyder ny-diagnosticerede mænd at blive matchet med en mandlig mentor, der enten har kræft eller har haft kræft, og som gerne vil stå til rådighed med egne erfaringer, vejledning og sparring.

Kontakt rådgivningen på herlev@cancer.dk hvis du vil i kontakt med en mentor.

KIU Netværksgruppe - for medlemmer af KIU

Netværksgruppen er for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. Netværksgruppen blev dannet i marts 2015, og den skal være til støtte og hjælp, glæde og gavn for deltagerne. Den har til formål at arrangere erfaringsudvekslingsmøder, foredrag, ture eller andet.

Den 18. januar kommer klinisk professor Estrid Høgdall til KIUs netværksgruppe i Herlev. Estrid vil fortælle om forskning i blandt andet personlig medicin. Mødet holdes i Kræftrådgivningen i Herlev på Borgmester Ib Juuls Vej 2, 2730 Herlev, og det er kl. 17:00 til kl. 19:00. 

Af hensyn til indkøb er tilmelding nødvendigt senest den 17. januar.

Den 16. marts får vi i netværksgruppen besøg af overlæge Mikkel Rosendahl fra Rigshospitalet. Mikkel vil fortælle om sit arbejde og den seneste udvikling. Mødet holdes ligeledes i Kræftrådgivningen i Herlev kl. 17:00 til kl. 19:30.

Også her er tilmelding nødvendigt senest den 15. marts.

Vi afslutter dette forår med en udflugt.
Vi skal sejle med bådfarten fra Sorgenfrivej 23, 2800 Lyngby, og vi skal sejle til Frederiksdal. Her skal vi spise vores medbragte mad og se os omkring inden vi spadsere tilbage langs Mølleåen. Der er mulighed for at tage bussen tilbage til Lyngby. Mere information om denne udflugt kommer senere.

Hvis du vil vide mere om Bådfarten på Lyngby Sø og Mølleåen, kan du finde flere informationer på hjemmesiden: www.visitlyngby.dk 

KIU Netværksgruppe drives af Helle Nørup, KIU kontaktperson og frivillig. Tilmelding her via vores kalender.

Det forudsættes at du er medlem af KIU for at kunne deltage i arrangementerne – ud over de første gange.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter