Gå til sygdomsliste

Grupper og netværk for kræftpatienter

På denne side finder du grupper og netværk for kræftpatienter hos kræftrådgivningen i Herlev

Grupper

Kronisk og uhelbredelig kræft - samtalegruppe

Har du lyst til at være med i en samtalegruppe, hvor du har mulighed for at tale med andre mennesker med kronisk og uhelbredelig kræftsygdom? I gruppen vil der blive talt om de oplevelser og udfordringer, som man kan møde som kronisk kræftpatient. I gruppen taler vi om de eksistentielle, følelsesmæssige og praktiske forhold, der følger med at være uhelbredelig syg. Samtaleemnerne vil ligeledes tage udgangspunkt i gruppens behov. Gruppen består af 6-8 kræftpatienter, og gruppen mødes 7 gange.

I gruppen handler det om at dele egne historier, udveksle erfaringer og sikre tid og plads til refleksion over det, der er særligt vigtigt i dit liv og med de vilkår, du lever med nu. Deltagerne har tavshedspligt, og man skal melde afbud, hvis man ikke kan deltage.

Tidspunkt: Torsdag kl. 14.00 – 15.30
Datoer: 20. oktober 2022, 3. november 2022, 17. november 2022, 8. december 2022, 21. december 2022 (OBS onsdag), 5. januar 2023, 26. januar 2023

Gruppeleder: Rådgiver, Tine Thers Hansen

Har du spørgsmål til gruppetilbuddet, kan du kontakte Tine Thers Hansen på telefonnummer 52 19 76 97.

Tilmelding her via vores kalender. Der er fortsat ledige pladser. Efter tilmeldingen vil du vil blive inviteret til en afklarende samtale inden du starter i gruppen.

Stærke Fællesskaber - gruppe for mennesker med kræft der bor alene

I Kræftrådgivningerne ser vi ofte, at mennesker, der ellers fører et velfungerende liv, kan blive konfronterede med nogle særlige problemstillinger, hvis man rammes af kræft og samtidig lever uden en partner. I gruppen tilbyder vi en mulighed for at indgå i et fællesskab, hvor du kan møde andre, der også klarer hverdagen på egen hånd. Her kan I udveksle erfaringer, refleksioner, udfordringer og håb. Her kan I udveksle erfaringer, refleksioner, udfordringer og håb. Sammen vil vi forberede og spise et måltid mad sammen. Gruppen ledes af en frivillig i rådgivningen og der vil være fokus på fælles samtaler.

Dato:
Hver anden mandag i ulige uger kl. 17.30-20.00. Vi forventer at starte op i starten af 2023.

Tilmelding:
Det er gratis at deltage og der er løbende optag af nye medlemmer. Deltagelse kræver forsamtale. Ring på tlf. 70 20 26 55 eller skriv på herlev@cancer.dk hvis du vil skrives på liste, så du bliver kontaktet, så snart vi har en startdato.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Senfølgergruppe - har du brug for at møde andre, der er i samme situation som dig?

Senfølger efter kræft kan bl.a. have indflydelse på livskvaliteten og samværet med andre mennesker. Det kan hjælpe at møde andre i samme situation, få mere viden om senfølger, og hvordan de kan håndteres i hverdagen.  Der vil være faglige oplæg om de forskellige senfølger, som vil danne udgangspunkt for dagens samtale og erfaringsudveksling.

Eksempler på senfølger kan være:

· Træthed og søvnproblemer
· Smerter og lymfødem
· Hukommelses- og koncentrationsproblemer
· Angst for tilbagefald
· Seksuelle problemer
· Ændringer i identitet, socialt liv og arbejdsliv
· Synke– og spiseproblemer

Hvad får du ud af at deltage?

· Viden om senfølger efter kræft, og hvor du eventuelt kan hente professionel hjælp til de problemer, du har.
· Møde andre i samme situation selvom I kan være forskellige steder i jeres ”kræftforløb”. Sammen kan I dele erfaringer - og hjælpe og støtte hinanden med at håndtere, acceptere og bearbejde de problemer, som senfølgerne kan have medført.
· Få et netværk hvor det er legalt at tale om dine senfølger og om de følelser og bekymringer, der kan fylde i din hverdag, som du måske ikke altid kan eller ønsker at dele med andre i din familie, på dit arbejde eller blandt dine venner.
· Opnå større accept og livskvalitet i forhold til dine senfølger.

Et kursusforløb med fokus på vidensdeling og erfaringsudveksling om senfølger efter kræft

Vi mødes 7 mandage kl. 13.30-15.30. Den 23/1, 30/1, 6/2, (ikke uge 7), 20/2, 27/2, 6/3 og 13/3 2023.

Tilmelding her via vores kalender. Skriv venligst telefonnummer. Vi kontakter dig efterfølgende.

Begrænset antal pladser. Der er ikke løbende tilmelding.

Samtalegruppe for kvinder med brystkræft

Har du lyst til at mødes med andre kvinder, der har eller har haft brystkræft?

I gruppen kan i dele jeres oplevelser og erfaringer om operation, behandling, senfølger, udfordringer på arbejdsplads eller i privatlivet m.m., med hinanden. Der er plads til at tale om alt, der rører sig i dit liv - glæder, sorg og bekymringer, eller hvad du har lyst til at få talt igennem med andre kvinder i samme situation.Gruppen består af 6-8 kvinder og mødes hver 14. dag, 6 gange i alt. Gruppen faciliteres af 2 frivillige tilknyttet Kræftrådgivningen Herlev.

Gruppen mødes torsdag i lige uger i Kræftrådgivningen Herlev kl. 16:00-17:30.

Datoer: 6. oktober 2022, 20. oktober 2022, 3. november 2022, 17. november 2022, 1. december 2022, 15. december 2022

Der er nu venteliste til holdet. Næste opstart forventes januar 2023.

Har du spørgsmål til gruppetilbuddet, kan du kontakte Kræftrådgivningen på tlf.nr. 70 20 26 55. Vi tager forbehold for ændringer. Hold dig opdateret på vores hjemmeside www.cancer.dk/herlev under samtalegrupper.

Tilmelding nødvendig her via vores kalender. Vores hoveddør låser kl. 16.00 og vi starter præcis kl. 16, så kom gerne i god tid. 

Netværk

Netværksaftener for mandlige kræftpatienter

Kom videre med Mandenetværket. Et stærkt fællesskab for mænd med kræft. I Mandenetværket bliver du en del af en gruppe som viser vejen til en ny hverdag, selv om du er blevet syg med kræft. Som deltager i Mandenetværket får du også mulighed for at være fysisk aktiv. Der er således tilbud om cykling, selvtræning (fitness) og andre aktiviteter som fx gåture. Ud over tilbud om fysisk aktivitet er der én gang om måneden tilbud om madlavning og samvær. Ved samme lejlighed får du også mulighed for at møde andre mænd og tale om et tema, som omhandler det at være mand og have kræft. Og vigtigst: I Mandenetværket møder du andre mænd, som kender din situation - mænd som ved besked, fordi de står i den samme situation som dig.

Tilmelding nødvendig 1. gang her via kalenderen.

Datoer for 2022: Onsdag d. 30. november, Onsdag d. 14. november

Mødetid: kl. 17.00-20.00

Mødested:
Kræftrådgivningen i Herlev
Borgmester Ib Juuls vej 2
2730 Herlev (lige foran Herlev Hospital)

Netværksmøder for mænd med tarmkræft

Netværk for mænd, der har været igennem et behandlingsforløb for tarmkræft. Mød andre mænd i samme situation til erfaringsudveksling og støtte om de problematikker, der kan følge med et behandlingsforløb for tarmkræft. Vi mødes én gang om måneden. Ledes af frivillig tidligere kræftpatient.

Datoer for 2022, 2. halvår: Onsdag d. 24/8, Onsdag d. 28/9, Tirsdag d. 25/10, Onsdag d. 30/11, Onsdag d. 14/12,
Mødetid: kl. 15.30-17. Tilmelding er nødvendig 1. gang her via vores kalender 

Mødested:
Kræftrådgivningen i Herlev
Borgmester Ib Juuls vej 2
2730 Herlev (lige foran Herlev Hospital)

Mentorordningen for mænd med tarmkræft

Mentorordningen tilbyder ny-diagnosticerede mænd at blive matchet med en mandlig mentor, der enten har kræft eller har haft kræft, og som gerne vil stå til rådighed med egne erfaringer, vejledning og sparring.

Kontakt rådgivningen på herlev@cancer.dk hvis du vil i kontakt med en mentor.

KIU Netværksgruppe - for medlemmer af KIU

Netværksgruppen er for kvinder, der har eller har haft kræft i underlivet. Netværksgruppen blev dannet i marts 2015, og den skal være til støtte og hjælp, glæde og gavn for deltagerne. Den har til formål at arrangere erfaringsudvekslingsmøder, foredrag, ture eller andet.

Forårsprogrammet for 2023 foreligger ikke endnu, men vises her når det er klar.

Tilmelding nødvendig via kalenderen. Møderne holdes hos Kræftrådgivningen i Herlev på Borgmester Ib Juuls vej 2, 2730 Herlev (lige foran Herlev Hospital)

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter