Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper og tilbud i Hillerød

På kræftrådgivningen i Hillerød har vi en lang række tilbud til patienter, efterladte samt pårørende.

Grupper for kræftpatienter
Grupper for mennesker, der har mistet
Grupper for unge

De frivilliges tilbud:

Se kalenderen for information om andre åbne caféer og lokale tilbud.

Grupper for kræftpatienter

Når du får kræft, kan en række spørgsmål trænge sig på, og det kan være en stor hjælp at mødes med andre i samme situation. Vi har en række forskellige tilbud blandt andet kurser og samtalegrupper.

Styrk din mentale robusthed

Mental robusthed (fra det engelske resiliens) dækker over det at kunne tackle svære belastninger i sit liv, og det er et område, der oplever stigende opmærksomhed inden for psykologien. Der vil gennem oplæg og erfaringsudveksling samt øvelser på kurset og hjemme være fokus på at styrke den enkeltes evne til at klare sit liv med kræft. Vi forventer, at du deltager aktivt på kurset, og at du arbejder med øvelser mellem de enkelte gange. Dette har stor betydning for dit udbytte samt dialogen på kurset. Deltagelse forudsætter forsamtale med en rådgiver. 
Kursus er igang. Dato for efteråret 2022 endnu ikke fastlagt.

Træning for kræftramte mænd
Kom igang igen og blev en del af en træningsgruppe kun for mænd. I samarbejde med motions- og motivationscoach Ole Harbæk tilbyder vi udendørs træning tirsdag elle fredag. Træningen vil veksle mellem gang, løb, styrketræning, træning med elastikker eller en bakkeudfordring, hvor vi bruger terrænet til at få pulsen op.  Der tages naturligvis hensyn til individuelle begrænsninger.  Er energien lav en dag, så kom alligevel.  Vi finder en øvelse, der passer til dig.  Vi træner om tirsdagen og om fredagen.  Nye deltagere vil blive tilbudt fredagsholdet. 

Pusterummet - træning for kvindelige kræftpatienter 

Formålet med træningen er at inspirere dig til at være aktiv og få øget velvære.  Træningen består af strækøvelser, styrkeøvelser, let konditionstræning og afspænding.  Vi tilpasser øvelserne til dig og der gives idéer til, hvordan du selv kan integrere mere fysisk aktivitet i din hverdag. Kurset er igang, og foregår hver tirsdag til og med maj måned. Kursus igang. Datoer for efteråret endnu ikke fastlagt.  

Look Good Feel Better 

Look Good Feel Better er et makeup- og hudplejekursus til kvinder i ambulant behandling på Hillerød hospital.  Du indbydes til at deltage i et uformelt hudpleje- og makeupkursus, hvor professionelle og engagerede makeupkonsulenter giver dig råd og vejledning.  Tanken bag kurset er at hjælpe med at mindske de synlige bivirkninger, der kan opstå under behandling for kræft.  Du vil modtage en toilettaske med hudpleje- og makeupprodukter.  Der er planlagt 3 kurser til efteråret 2022. Tilmelding via www.lookgoodfeelbetter.dk.

Netværksmøder for patienter med modermærkekræft og pårørende

Har du modermærkekræft, eller er du pårørende og har sygdommen tæt inde på livet? Det kan være hårdt at skulle forholde sig til alt der følger med, når kræften rammer én selv eller en du har kær.  Der kan være mange spørgsmål og tanker, som vi kan have behov for at dele med andre, der står i samme situation.  Gruppen mødes den 2. onsdag i hver måned kl. 19-21.  Tilmelding via e-mail: hilleroed@modermaerkekraeft.dk

Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Hillerød Kræftrådgivning på tlf.: 70 20 26 58 eller e-mail hillerod@cancer.dk.
Telefontid mandag-torsdag kl. 08.30-15.00 og fredag kl. 08.30-13.00.

Grupper for mennesker, der har mistet

Når en af dine nære dør af kræft, kan det vende op og ned på hele din tilværelse. Til at begynde med oplever mange tit, at de får meget opmærksomhed fra omgivelserne, men som tiden går, forsvinder opmærksomheden, selv om behovet stadig er der. Så kan det være en stor hjælp at mødes med andre, der er i samme situation.

Efterladt - hvad nu?

Denne gruppe henvender sig primært til de, der har mistet en ægtefælle. På møderne kan du få viden om hvordan de fleste mennesker oplever sorgen, og hvad de "stiller op" med den.
Gruppen mødes 6 gange kl. 16.00-18.00. Gruppen er igang.

Dato for ny gruppe ikke fastsat.

Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Hillerød Kræftrådgivning på tlf.: 70 20 26 58 eller e-mail hillerod@cancer.dk.
Telefontid mandag-torsdag kl. 08.30-15.00 og fredag kl. 08.30-13.00.


 

Grupper for unge

Har du mistet en forælder eller en søskende, har vi en gruppe til dig.

Sorggruppe for unge mellem 15 og 25 år  

Hvis du har mistet en forælder til kræft, har du muligheden for at møde andre unge, der har oplevet det samme.
I sorggruppen for unge får du mulighed for at udveksle erfaringer med andre i alderen 15-25 år, der også har prøvet at have en forælder, som først var syg af kræft og senere døde af sygdommen.

Gruppen mødes ca. hver 3. uge kl. 16.00-18.30 over 6 onsdage.
For at deltage i gruppen skal du til en for-samtale hos gruppeleder Anna Stølen Due.
Ny gruppeopstart for efteråret er onsdag den 24. august 2022.

Ønsker du mere information så kontakt Kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 58 eller e-mail: hillerod@cancer.dk.
Telefontid mandag-torsdag kl. 08.30-15.00 og fredag kl. 08.30-13.00.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter