Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper og tilbud i Hillerød

På kræftrådgivningen i Hillerød har vi en lang række tilbud til patienter, efterladte samt pårørende.

Grupper for kræftpatienter

Når du får kræft, kan en række spørgsmål trænge sig på, og det kan være en stor hjælp at mødes med andre i samme situation. Vi har en række forskellige tilbud blandt andet kurser og samtalegrupper.

Styrk din mentale robusthed

Mental robusthed (fra det engelske resiliens) dækker over det at kunne tackle svære belastninger i sit liv, og det er et område, der oplever stigende opmærksomhed inden for psykologien. Der vil gennem oplæg og erfaringsudveksling samt øvelser på kurset og hjemme være fokus på at styrke den enkeltes evne til at klare sit liv med kræft. Vi forventer, at du deltager aktivt på kurset, og at du arbejder med øvelser mellem de enkelte gange. Dette har stor betydning for dit udbytte samt dialogen på kurset. Deltagelse forudsætter forsamtale med gruppelederne.

Psykomotorisk behandling

Døjer du med søvnløshed, angst, smerter, bekymringer eller andet, der fulgte med, da du fik kræft tæt ind på livet? Psykomotorisk behandling er afspændende med særlig fokus på at skabe ro, tryghed, sammehæng og velvære. Et pusterum, hvor du får tiltrængt ro i kroppen og sindet.  Hver behandling varer 1 time og indeholder både en samtale, en liggende behandling på briks samt kropslige og mentale redskaber, du kan tage med dig ud i din hverdag.  Vi tilbyder disse behandlinger i perioden september til november som del af et praktikforløb v/psykomotorisk terapeutstuderende Line Jakobsen.

Samtalegruppe for brystkræftpatienter

Er du i starten af et behandlingsforløb, midt i det eller har du behov for at tale om det, der fylder efter behandlingen, er du meget velkommen i vores brystkræftgruppe.  Gruppen giver dig mulighed for at udveksle erfaringer, tanker, følelser samt glæder og bekymringer i forbindelse med din sygdom. Gruppen forventes at starte den 1. november og mødes  hver 14. dag på onsdage kl. 19.00-21.00.

Mindfulness

Mindfulness er en meditationsform, der kan oversættes til ”bevidst nærvær”.
Kurset strækker sig over 8 uger med en ugentlig kursusgang onsdag eftermiddag kl. 15.00-17.00.

Træning for kræftramte mænd

Kom igang igen og blev en del af en træningsgruppe kun for mænd. I samarbejde med motions- og motivationscoach Ole Harbæk tilbyder vi udendørs træning en gang om ugen. Træningen vil veksle mellem gang, løb, styrketræning, træning med elastikker eller en bakkeudfordring, hvor vi bruger terrænet til at få pulsen op.  En cykeltur kunne også være en mulighed. Der tages naturligvis hensyn til individuelle begrænsninger.  Er energien lav en dag, så kom alligevel.  Vi finder en øvelse, der passer til dig.

Pusterummet - træning for kræftpatienter

Kom og arbejd med kroppen for at få en stærkere krop, som giver en nemmere hverdag og bedre livskvalitet.  Vi vil have fokus på hele kroppen og dens muligheder og arbejde den kontrolleret igennem.
Træningen vil bestå af strækøvelser, styrkeøvelser, let konditionstræning og afspænding.  Vi tilpasser øvelserne til dig, så alle kan være med. 

Yoga

Smidighed, styrke og indre ro.  Vi fordyber os i de klassiske yogastillinger og kommer i dyb kontakt med åndedrættet.  Men regn ikke med at skulle stå på hverken hænder eller hoved.  Fokus er på alignment, core, styrke og smidighed, sammen med alt det du kender fra yoga,  fordybelse, stræk og vitaliserende yogastillinger.  Vi afslutter hver gang med en god, afspændende SAVASANA. Al undervisning foregår i et roligt tempo med hensyntagen til den enkelte.

Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Hillerød Kræftrådgivning på tlf. 70 20 26 58 eller mail hillerod@cancer.dk.

Grupper for mennesker, der har mistet

Når en af dine nære dør af kræft, kan det vende op og ned på hele din tilværelse. Til at begynde med oplever mange tit, at de får meget opmærksomhed fra omgivelserne, men som tiden går, forsvinder opmærksomheden, selv om behovet stadig er der. Så kan det være en stor hjælp at mødes med andre, der er i samme situation.

Efterladt - hvad nu?

Denne gruppe henvender sig primært til de, der har mistet en ægtefælle. På møderne kan du få viden om hvordan de fleste mennesker oplever sorgen, og hvad de "stiller op" med den.
Gruppen mødes 7 torsdage  kl. 16.00–-18.00.  

Efterladte med hjemmeboende børn

Gruppen er for dig, som har mistet din partner af kræft og nu skal til at finde ud af at være alene forsørger. Der vil være ca. 4-10 deltagere i gruppen. Samtalerne i gruppen tager udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer, oplevelser, spørgsmål og dilemmaer.  Det kan være dilemmaer, som omhandler børnenes reaktioner og hverdag og/eller det kan vær enoget, som i højere grad omhandler dig og din situation efter at din partner er død.

Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Hillerød Kræftrådgivning på tlf. 70 20 26 58 eller mail hillerod@cancer.dk.


 

Gruppe for unge

Har du mistet en forælder eller søskende, har du mulighed for at møde andre unge, der har oplevet det samme.

Gruppen er for unge i alderen 15-25 år og mødes en gang om måneden.

Sorggruppe for unge

Hvis du har mistet en forælder eller søskende af kræft, har du muligheden for at møde andre unge, der har oplevet det samme.
I sorggruppen for unge får du mulighed for at udveksle erfaringer med andre i alderen 15-25 år, der også har prøvet at have en nærtstående, som først var syg af kræft og senere døde af sygdommen.
Gruppen mødes som hovedregel den første torsdag i måneden kl. 16.00-18.30.  Gruppen er en åben gruppe, men vi vil gerne have din tilmelding fra gang til gang.

Ønsker du mere information så kontakt Kræftrådgivningen på tlf. 70 20 26 58 eller mail: hillerod@cancer.dk.

 
Cancerforum.dk

Cancerforum.dk er et socialt forum på nettet, hvor du anonymt og sikkert kan skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte. Her kan du stille spørgsmål, dele følelser og tanker samt få førstehåndserfaringer fra andre der også har kræft inde på livet.

Tegnsprogstolket film om rådgivningstilbud

Filmen fortæller om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Filmen er henvendt til døve, og er tegnsprogstolket.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter