Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper og tilbud i København

I kræftrådgivningen i København har vi en lang række tilbud til patienter og pårørende. Mange spørgsmål kan trænge sig på, og det kan være en stor hjælp at mødes med andre i samme situation.

Grupper for kræftpatienter

Når du får kræft, kan en række spørgsmål trænge sig på, og det kan være en stor hjælp at mødes med andre i samme situation. Vi har en række forskellige tilbud blandt andet kurser og samtalegrupper.

Samtalegruppe for kræftpatienter
Mandage kl. 14.30-16.00 fra d. 26. august til 28. oktober.
Gruppen er for dig der er færdig, eller snart færdig, med behandlingen.
Mange føler sig lettede over at være blevet erklæret rask. Men måske oplever du, at denne glæde blandes med frygt for fremtiden, frygt for tilbagefald, usikkerhed med at vende tilbage til arbejdspladsen samt oplevelser af senfølger efter behandlingen. Samtalegruppen giver dig mulighed for at udveksle erfaringer, tanker og følelser i forbindelse med din sygdom. 
Gruppen ledes af psykoterapeut Lone Rønholt tlf. 30 76 59 72 og psykolog Gitte Bowman Bak tlf. 30 76 59 70.
Tilmelding forgår via samtale med en rådgiver ved personlig henvendelse i Kræftrådgivningen.

Samtalegruppe for uhelbredeligt syge kræftpatienter
Onsdage kl. 13.00-14.30 fra d. 21. august til 27. november.
Gruppen giver støtte til at leve med og forholde sig til de oplevelser, man kan komme ud for som kræftpatient. Erfaringen viser, at der i gruppen udvikles fællesskab, forståelse, klarhed og måske håb.
Gruppen ledes af socialrådgiver Dorrit Stadager tlf. 30 76 59 71 og Gitte Bowman Bak tlf. 30 76 59 73.
Der ere ikke flere ledige pladser i denne gruppe. Tilmelding til en kommende gruppe forgår via samtale med en rådgiver ved personlig henvendelse i Kræftrådgivningen.

Mindfulness 8-ugers kursus 
Livet som kræftpatient opleves af de fleste som både stressende og angstfyldt. Man kan have svært ved at stoppe strømmen af tanker. Nogle kræftpatienter kan have vanskeligt ved at håndtere fysiske fornemmelser, som evt. kan vise sig som forsøg på at undlade at mærke efter i kroppen eller i form af en over-opmærksomhed på kroppen. Smerter kan også være en del af hverdagen, både under og efter et kræftforløb. Dette kan gøre det vanskeligt at være nærværende, både i forhold til ens omgivelser og i det daglige liv. Erfaringerne viser, at træning i Mindfulness kan reducere nogle af disse psykiske og fysiske gener.
Der er en egenbetaling på kr. 300,-
Kursusforløb:
Informationsmøde tirsdag d. 3/9 kl. 13.30-16.00.
8 kursusgange tirsdage d. 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10 samt 29/10 alle i tidsrummet kl. 13.30-16.00.
Derudover indeholder kurset en obligatorisk ”retreat” (retræte) fredag d. 25/10 kl.10.00-15.30, hvor du kan fordybe dig yderligere i øvelserne.
Undervisere: Psykologerne Gitte Bowman Bak tlf. 30 76 59 73 og
Camilla Hartvig Nielsen tlf. 30 76 59 70.
Tilmelding skal ske til Kræftrådgivningen på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk

Visualisering - en meditation med afspændende musik
Onsdage kl. 14.00-15.30 fra 7/8-18/12.
Dette tilbud er til dig, som er patient, og som har lyst til at udforske de muligheder, du har for selv at gøre noget ved nogle af de problemer, der kan opstå som følge af en kræftsygdom.
At visualisere (danne indre billeder) kan være et redskab til at fremme forbindelsen mellem krop og psyke, som kan give en følelse af kontrol og velvære. Visualiseringen er guidet hele vejen igennem. Der vil være tid til en snak bagefter.
Tilmelding er ikke nødvendig, du kan bare møde op - men dørene lukkes kl. 14.00.

Hjernetumorforeningens netværksgruppe - for kræftpatienter med hjernetumorer
Er du ramt af en hjernetumor, så er netværksgruppen måske noget for dig. I netværksgruppen har du mulighed for at tale med andre i samme situation som dig selv. Vi ønsker at skabe et frirum, hvor du som hjernetumorpatient kan tale om de udfordringer og tanker, der kan dukke op i forbindelse med sygdommen.
Vi mødes kl. 16.00-18.00 den 2. mandag hver måned - undtagen juli måned.
Tilmelding er ikke nødvendig, du kan bare møde op.

Mænds Mødested i Elefanthuset
Mænds Mødested i Elefanthuset er for mænd, der har, eller har haft, kræft.
Her kan du drikke kaffe, spille kort, lave mad eller bare snakke med andre mænd, som har været igennem det samme som dig.
Vi holder åbent onsdage mellem kl. 11.00-14.00. Planlagte aktiviteter kan du se her
Du finder Mænds Mødested på Thit Jensens Vej 2, 2200 København N (bygningen bag Kræftrådgivningen). 
Har du spørgsmål, kan du kontakte Mænds Mødested på tlf. 21 66 98 74 eller send en mail til: maendsmoedestedelefanthuset@gmail.com

Ved tilmelding til et af ovenstående tilbud giver du automatisk samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger, indtil arrangementet er afsluttet. Oplysningerne opbevares utilgængeligt for andre, og videregives ikke til anden part.

Ønsker du mere information, eller vil du gerne deltage i et eller flere af oventående tilbud, så kontakt Kræftrådgivningen i København enten personligt, på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk. Du kan også se mere om tilbuddene på vores hjemmeside

Grupper for pårørende

Når du er pårørende til en kræftpatient, kan en række spørgsmål trænge sig på, og det kan være en stor hjælp at mødes med andre i samme situation.

Samtalegruppe for pårørende
For dig, som har en syg partner/ægtefælle.
Samtalegruppen kan give et frirum, hvor du kan få inspiration og støtte fra de andre deltagere, således at du måske kan få øje på nye muligheder og ressourcer.
Samtalegruppen giver dig mulighed for at udveksle erfaringer, tanker og følelser i forbindelse med din paretner/ægtefælles sygdom.
Gruppen mødes en eftermiddag om ugen i ca. 8 gange og ledes af to af rådgivningens rådgivere.
Tilmelding forgår via samtale med en rådgiver ved personlig henvendelse i Kræftrådgivningen.

Gruppe for mandlige pårørende
Livet som pårørende til en partner med kræft rummer både store udfordringer og risiko for belastninger. Mange mænd oplever at være alene med deres bekymringer, udfordringer og belastninger.
Derfor er der mulighed for, at mandelige pårørende kan mødes med andre mænd i samme livssituation. På møderne kan man drøfte oplevelser og dele erfaringer med mænd, der selv har en syg partner.
Gruppen mødes 1. tirsdag i måneden kl. 17-19. Der er ikke mødepligt, så man deltager afhængigt af mulighed og behov.
Gruppen ledes af fysioterapeut Claus Faber tlf. 60 29 82 14 og psykolog Steen P. Nielsen tlf. 30 76 59 76. 
Tilmelding forgår via samtale med en rådgiver ved personlig henvendelse i Kræftrådgivningen eller til en af gruppelederne.

Kræftens Bekæmpelses Netværk for yngre pårørende og efterladte (28-40 år)
Er du mellem 28 og 40 år, og er du pårørende eller efterladt til en kræftramt, så er netværksgruppen måske noget for dig.
Vi er et team af frivillige samme aldersgruppe som målgruppen. Vi har alle erfaringer som pårørende/efterladte og ønsker at skabe et frirum, hvor du som pårørende og efterladt kan tale om de problemer og tanker, der kan dukke op i forbindelse med sygdom og evt. dødsfald.
Vi mødes torsdage i ulige uger kl. 19.00-21.00.
Tilmelding til møderne foregår via Facebook.
Du kan også kontakte Dorrit Stadager, som er rådgiver i Kræftrådgivningen, på mail: dst@cancer.dk eller telefon 30 76 59 71.

Hjernetumorforeningens netværksgruppe for pårørende
Formålet med gruppen er, at give pårørende mulighed for at mødes og vende stort og småt med andre i samme situation. Gruppen er åben og vi mødes den 2. mandag i måneden kl. 16.00 – 18.00, undtagen juli måned.
Tilmelding er ikke nødvendig – mød bare op.
Har du har spørgsmål om pårørendegruppen, er du velkommen til at kontakte Line Lüchow på tlf. 40 46 02 34 eller på mail: lineluchow@gmail.com

Ved tilmelding til et af ovenstående tilbud giver du automatisk samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger, indtil arrangementet er afsluttet. Oplysningerne opbevares utilgængeligt for andre, og videregives ikke til anden part.

Ønsker du mere information, eller vil du gerne deltage i et eller flere af ovenstående tilbud, så kontakt Kræftrådgivningen i København enten personligt, på tlf. 82 20 58 05 eller mail koebenhavn@cancer.dk. Du kan også se mere om tilbuddene på vores hjemmeside

Grupper for efterladte

Når en af dine nære dør af kræft, kan det vende op og ned på hele din tilværelse. Til at begynde med oplever mange tit, at de får meget opmærksomhed fra omgivelserne, men som tiden går, forsvinder opmærksomheden, selv om behovet stadig er der. Så kan det være en stor hjælp at mødes med andre, der er i samme situation.

Sorggruppe for yngre, der har mistet en forælder
I gruppen vil du møde andre som selv har oplevet at mistet en forælder, og i det fællesskab vil du kunne dele dine tanker og følelser i forbindelse med tabet. En samtalegruppe forsøger ikke at fjerne din sorg eller at pressedig til at ’komme videre’. Den er et fællesskab, hvor du kan opleve få hjælp, støtte og forståelse ved at tale med andre i samme situation.
Gruppen mødes torsdage kl. 16.00-17.30 hhv. d. 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 og 31/10.
Gruppen ledes af psykolog Mette Harpsøe Engel og frivillig rådgiver Stina Bøgehave.
Der er ikke flere ledige pladser i denne gruppe. Tilmelding til en kommende gruppe forgår via samtale med en rådgiver ved personlig henvendelse i Kræftrådgivningen.

Sorggruppe for voksne, der har mistet en partner/ægtefælle
I gruppen er der mulighed for at dele dine erfaringer og oplevelser med de andre deltagere. Gruppen er et sted, hvor man kan dele sine tanker og følelser i forbindelse med tabet. Samtalegruppens formål er ikke at fjerne din sorg eller at presse dig til at ‘komme videre’. Fællesskabet med andre, som har mistet, kan hjælpe dig med at bære sorgen og den forandrede hverdag. 
Gruppen mødes:
Kl. 13.30-15.00 hhv. d. 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12, 6/1, 20/1 og 27/1.
Gruppen ledes af psykologpraktikanter Charlotte Bergqvist og Anina Bohr, tlf. 30 75 59 73
Der er ikke flere ledige pladser i disse grupper. Tilmelding til en kommende gruppe forgår via samtale med en rådgiver ved personlig henvendelse i Kræftrådgivningen.

Kræftens Bekæmpelses Netværk for yngre pårørende og efterladte (28-40 år)
Er du mellem 28 og 40 år, og er du pårørende eller efterladt til en kræftramt, så er netværksgruppen måske noget for dig.
Vi er et team af frivillige samme aldersgruppe som målgruppen. Vi har alle erfaringer som pårørende/efterladte og ønsker at skabe et frirum, hvor du som pårørende og efterladt kan tale om de problemer og tanker, der kan dukke op i forbindelse med sygdom og evt. dødsfald.
Vi mødes torsdage i ulige uger kl. 19-21 - - næste gang d. 29. august.
Tilmelding til møderne foregår via Facebook.
Du kan også kontakte Dorrit Stadager, som er rådgiver i Kræfrtådgivningen på mail: dst@cancer.dk eller telefon 30 76 59 71.

Ved tilmelding til et af ovenstående tilbud giver du automatisk samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger, indtil arrangementet er afsluttet. Oplysningerne opbevares utilgængeligt for andre, og videregives ikke til anden part.

Ønsker du mere information, eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Kræftrådgivningen i København enten personligt, på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk. Du kan også se mere om tilbuddene på vores hjemmeside.

Grupper for unge

Når man, eller en i familien, bliver ramt af alvorlig sygdom eller, kan det være en rigtig god ide at mødes med andre i samme situation.

Ungeforum for pårørende mellem 18-28 år

Kom og mød andre unge, som har en forælder, der er syg af kræft.
Vi taler om, hvordan man klarer, at ens forælder er alvorligt syg:
Hvordan påvirker det ens liv? Hvem kan man tale med om sygdommen? Føler man sig godt nok informeret? Støtter man den syge godt nok, og hvad gør man, hvis den syge dør? Hvordan passer man på sig selv?
Vi mødes kl. 16.30-19.00 onsdage d. 12/6, 28/8, 25/9, 23/10, 13/11, 11/12.
Møderne styres af Dorrit Stadager, som er rådgiver i Kræftrådgivningen og Emma Slebsager Nielsen, som frivillig psykolog i Kræftrådgivningen.
Ønsker du mere information om dette Ungeforum, eller vil du gerne deltage, kan du kontakte rådgiver Dorrit Stadager på telefon 30 76 59 71, mail: dst@cancer.dk

Ved tilmelding til et af ovenstående tilbud giver du automatisk samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger, indtil arrangementet er afsluttet. Oplysningerne opbevares utilgængeligt for andre, og videregives ikke til anden part.

Ønsker du mere information, eller vil du gerne deltage i en gruppe så kontakt Kræftrådgivningen i København enten personligt, på tlf. 82 20 58 05 eller mail: koebenhavn@cancer.dk. Du kan også se mere om tilbuddene på vores hjemmeside.

Foredrag om kræft

Center for Kræft & Sundhed København holder jævnligt gratis foredrag om kræftsygdom og kræftbehandling. Foredragene holdes af specialister.

Alle foredragene er for dig, der har eller, har haft kræft, og for pårørende. Du kan få viden om kræft og kræftbehandling samt svar på de spørgsmål, som måske fylder i din hverdag.

Torsdag den 29. august kl. 16.30-18.30
Kan du forstå dine smerter?
Ved Ph.d., MSc in Pain og fysioterapeut Morten Høgh
 
Torsdag den 5. september kl. 16.30-18.30
Cannabis, alternativ behandling og kræft - Hvad ved vi?
Ved cand.scient.san.publ. og projektleder Susan Hovmand Lysdal fra Kræftens Bekæmpelse
 
Torsdag den 19. september kl. 16.30-18.30
Hvordan stress og bekymringer påvirker kroppen
Ved lektor, master i sundhedspædagogik og fysioterapeut Pernille Thomsen

Torsdag den 10. oktober kl. 16.30-18.00 
Om at være pårørende
Ved psykolog Camilla Schrøder, Specialist i sundhedspsykologi
 
Torsdag den 31. oktober
Hvorfor er motion så vigtig for patienter med kræft?
Ved gruppeleder og Ph.d. Jesper Frank Christensen, Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet
 
Torsdag den 7. november kl. 16.30-18.30 
Mad og kræft -  myter og viden
Ved klinisk diætist, cand.scient. Vibeke Sode, Center for Kræft & Sundhed København
 
Torsdag den 21. november kl. 16.30-18.30 
Nye medicinske kræftbehandlinger
Ved overlæge og Ph.d. Kristoffer Staal Rohrberg, Onkologisk klinik, Rigshospitalet

Tilmelding og yderligere informaion
Du læse mere om foredragene og tilmelde dig et eller flere foredrag på vores hjemmeside her eller ved at ringe til Center for Kræft og Sundhed i København på
tlf. 82 20 58 00.

Ved tilmelding til et af ovenstående foredrag giver du automatisk samtykke til, at vi opbevarer dine kontaktoplysninger, indtil arrangementet er afsluttet. Oplysningerne opbevares utilgængeligt for andre, og videregives ikke til anden part.

 

På cancerforum.dk kan du anonymt og sikkert skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte:

Cancerforum.dk


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter