Gå til sygdomsliste

Fysiske aktiviteter


Bevægelse og afspænding

Holdet mødes en gang om ugen. Få kroppen i gang under eller efter behandling for kræft. Det giver velvære og godt humør at bevæge sig. Dette er et tilbud, der kan give et frirum, hvor der ikke er krav om særlige forudsætninger om at se ud eller at præstere i forhold til andre. Tværtimod er det en mulighed for at komme i gang i dit eget tempo, og hvor fællesskabet kan give ekstra motivation. Tilbuddet arrangeres i samarbejde med LOFSKOLEN og koster 100 kr. om måneden (betales kontant i rådgivningen). Fysioterapeut Annette Bengtsson er underviser på holdet. Yderligere information og tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Bevægelse og afspænding folder


Psykomotorisk afspænding

Det overordnede mål med dette hold er at skabe et trygt pusterum, med ro og omsorg for krop og sind. Kurset indeholder afspænding, meditation, mindfulness og visualisering.

  • Afspænding øger sansningen af den aktuelle kropslige og mentale tilstand. Afspænding øger kropsbevidstheden, der giver mulighed for at forebygge og afhjælpe uhensigtsmæssige muskelspændinger.
  • Mindfulness øger det bevidste nærvær og igennem meditationsøvelser arbejder man med at kunne anerkende de tanker, følelser og sansninger, man har lige nu, uden at dømme eller lade sig fange ind af dem.
  • Visualisering er en teknik, hvor man under en dyb afspænding fremkalder bestemte indre billeder og sansninger. Det kan afhjælpe nogle af de psykiske følger, f.eks. stress, som man kan opleve under en kræftsygdom.

Underviseren er Ninka Heiberg. Psykomotorisk terapeut studerende på 3. år. En Professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik. Påklædningen må gerne bestå af bekvemt og bevægeligt tøj. Der er løbende start og det er gratis at deltage. Se mere info i folderen nedenfor og tilmeld dig hos Kræftrådgivningen i Lyngby på telefon 70 20 26 55 eller på mail lyngby@cancer.dk

Psykomotorisk afspænding folder


Yogatræning om eftermiddagen

Dette yogatilbud kombinerer en række klassiske yogaformer som fx ”Hatha” og ”Vinyasa yoga”. Derudover vil vi også arbejde med en nyere træningsform der hedder Bowspring, hvor der arbejdes dynamisk med hele kroppen. I timerne får vi øget opmærksomheden omkring kroppen. Vi styrker den og gøre den mere smidig, så vi får bedre kropsholdning og bevægelsesmønstre. På denne måde kan vi også tage bedre vare på vores krop. Undervisningen afbalanceres selvfølgelig deltagerne, så der er plads til alle, og alle kan få noget ud af timerne.

Underviser Charlotte Algreen har dyrket yoga ugentligt siden 2005 og over årene taget yogauddannelser i både ”Yoga teknik” og ”Hands-on, play and support”. Derudover har hun deltaget i en række kortere workshops og undervisningsforløb. Igennem efteråret skal hun igennem et ”Restorativ yoga teacher training” forløb, samt sideløbende undervisning i Bowspring og kroppens 10 nøgle punkter. Yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Yoga om eftermiddagen folder


Yin Yoga - Desværre bliver Yin Yoga ikke til noget foråret 2018, vi håber at der starter et hold i efteråret 2018.

Er du kræftpatient, og har du lyst til at prøve Yin Yoga, så er dette tilbud måske noget for dig. Undervisningen vil foregå i en gruppe, hvor der er plads til alle.

Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere om at spænde af, give efter og strække bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel krop med mere plads. I Yin Yoga er man lang tid i hver stilling for at opnå et afspændende stræk af bindevævet, hvilket øger dit flow af energi i kroppen samt på sigt giver øget fleksibilitet. Der vil være fokus på åndedrættet og det at komme ned i kroppen. Vi afslutter altid med afspænding og der vil være introduktion til afvekslende åndedrætsøvelser og forskellige meditationer.

Kom i behageligt blødt tøj, medbring gerne en lun trøje og sokker og lad Mette bringe dig ind i Yin yogaen univers. Alle kan deltage uanset erfaring. Yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Yin Yoga folder


Grøn hverdag ved Furesø

Kano og Kajak Klubben Nord står for dette tilbud i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse til nuværende og tidligere kræftramte, som ønsker at være aktive og komme ud i naturen. Holdet mødes hver tirsdag, og det er kun muligt at deltage i dette tilbud i 2 sæsoner. Efter dette skal man melde sig ind i klubben. Yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Grøn hverdag ved Furesø


Havkajak ved Charlottenlund Fort

Vores tilbud er for jer, der har eller haft kræft og godt kunne tænke sig at motionere, bruge kroppen, komme ud i naturen og at være sammen med andre kræftpatienter i en fælles aktivitet. At motionerer styrker ikke blot én fysisk, men mentalt får man det også bedre. Holdet mødes hver torsdag og der er to hold at vælge imellem: 

kl. 09.00 – 12.00
kl. 12.15 – 15.15

Derudover findes der også et hold kun for mænd. Se under "tilbud til mænd".

Yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Havkajak ved Charlottenlund folder

 

På cancerforum.dk kan du anonymt og sikkert skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte:

Cancerforum.dk


Tegnsprogstolket film om rådgivningstilbud

Filmen fortæller om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Filmen er henvendt til døve, og er tegnsprogstolket.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter