Gå til sygdomsliste

Fysiske aktiviteter

Drop in Mindfulness - for alle

Kom og få en pause i din travle hverdag. Vi vil igennem enkle øvelse træne et bevidst nærvær, hvor du kan være med dine tanker, følelser, kropsfornemmelser og reaktionsmønstre. Du vil blive guidet igennem enkle afspændings -og mindfulness øvelser, som kan give dig balance i det autonome nervesystem. Se kommende datoer nedenfor i folderen. Der er ingen tilmelding, du møder bare op i rådgivningen kl. 16.30-17.30, gerne 10 minutter før start.

Foreløbige planlagte datoer: 29. august, 19. september og 31. oktober 2018

Drop in Mindfulness folder


Psykomotorisk afspænding

Det overordnede mål med dette hold er at skabe et trygt pusterum, med ro og omsorg for krop og sind. Holdet indeholder afspænding, meditation og mindfulness 

  • Afspænding øger sansningen af den aktuelle kropslige og mentale tilstand. Afspænding øger kropsbevidstheden, der giver mulighed for at forebygge og afhjælpe uhensigtsmæssige muskelspændinger.
  • Mindfulness og Meditation øger det bevidste nærvær og igennem meditationsøvelser arbejder man med at kunne anerkende de tanker, følelser og sansninger, man har lige nu, uden at dømme eller lade sig fange ind af dem.

Påklædningen må gerne bestå af bekvemt og bevægeligt tøj. 

Underviser er Gitte Rosenborg, uddannet Psykomotorisk Afspændingsterapeut i 2008, med en Psykoterapeutisk overbygning.

Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller på mail lyngby@cancer.dk. Der er et max antal deltagere på 12 personer på holdet, løbende tilmelding og mulighed for at blive skrevet på venteliste, hvis holdet er fuldt booket.

Psykomotorisk Afspænding folder


Yogatræning om eftermiddagen

Dette yogatilbud kombinerer en række klassiske yogaformer som fx ”Hatha” og ”Vinyasa yoga”. Derudover vil vi også arbejde med en nyere træningsform der hedder Bowspring, hvor der arbejdes dynamisk med hele kroppen. I timerne får vi øget opmærksomheden omkring kroppen. Vi styrker den og gøre den mere smidig, så vi får bedre kropsholdning og bevægelsesmønstre. På denne måde kan vi også tage bedre vare på vores krop. Undervisningen afbalanceres selvfølgelig deltagerne, så der er plads til alle, og alle kan få noget ud af timerne.

Underviser Charlotte Algreen har dyrket yoga ugentligt siden 2005 og over årene taget yogauddannelser i både ”Yoga teknik” og ”Hands-on, play and support”. Derudover har hun deltaget i en række kortere workshops og undervisningsforløb.Hun har deltaget i et ”Restorativ yoga teacher training” forløb, samt sideløbende undervisning i Bowspring og kroppens 10 nøgle punkter. Opstart d. 11. september 2018 kl. 17:00 - 18:30. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Yoga Eftermiddag folder

Yoga om formiddagen

Er du kræftpatient, og har du lyst til at prøve Yoga, så er dette tilbud måske noget for dig.
Yoga undervisningen vil fokusere på korrekt anatomi, åndedræt og afspænding. Gennem dybe og intense stræk smidiggøres kroppen samtidig med at din styrke forøges. For at du kan føle dig tryg, er undervisningen inkluderet korrektion, så du lære den korrekte stilling fra starten.
Yoga er for alle og giver en fantastisk følelse af velvære.

Undervisningen afbalanceres selvfølgelig deltagerne, så der er plads til alle, og alle kan få noget ud af timerne. Undervisningen vil foregå om formiddagen og fordeles på skift mellem 2 frivillige undervisere. Læs mere i nedenstående folder.
Opstart d. 14. august 2018 kl. 10:00-11:30. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

 

Yoga formiddag folder


Grøn hverdag ved Furesø

Kano og Kajak Klubben Nord står for dette tilbud i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse til nuværende og tidligere kræftramte, som ønsker at være aktive og komme ud i naturen. Holdet mødes hver tirsdag, og det er kun muligt at deltage i dette tilbud i 2 sæsoner. Efter dette skal man melde sig ind i klubben. Yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Grøn hverdag ved Furesø


Havkajak ved Charlottenlund Fort

Vores tilbud er for jer, der har eller haft kræft og godt kunne tænke sig at motionere, bruge kroppen, komme ud i naturen og at være sammen med andre kræftpatienter i en fælles aktivitet. At motionerer styrker ikke blot én fysisk, men mentalt får man det også bedre. Holdet mødes hver torsdag og der er to hold at vælge imellem: 

kl. 09.00 – 12.00
kl. 12.15 – 15.15

Derudover findes der også et hold kun for mænd. Se under "tilbud til mænd".

Yderligere information kan ses i folderen nedenfor. Tilmelding på telefon 70 20 26 55 eller via mail lyngby@cancer.dk

Havkajak ved Charlottenlund folder

 

På cancerforum.dk kan du anonymt og sikkert skrive sammen med andre kræftpatienter, pårørende og efterladte:

Cancerforum.dk


Tegnsprogstolket film om rådgivningstilbud

Filmen fortæller om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud. Filmen er henvendt til døve, og er tegnsprogstolket.


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter