Gå til sygdomsliste

Aktiviteter og andre tilbud

På denne side finder du aktiviteter og kurser, som kræftrådgivningen i Herning tilbyder. Nederst på siden er der en oversigt over de patientforeninger, som benytter kræftrådgivningen i Herning til deres arrangementer. 
Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i et af vores tilbud, så henvend dig til kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 63 eller e-mail herning@cancer.dk 

Motion

Fysisk aktivitet for kræftramte
Hver tirsdag kl. 9.30-10.30 er der fysisk aktivitet for kræftramte i Kræftrådgivningen i Herning i 8 uger. Her vil fysioterapeut Henriette Bæk sørge for at deltagerne får pulsen i vejret - fokus på styrke og kondition, og der afsluttes med en afspændingsøvelse. Der vil blive taget hensyn til den enkeltes begrænsninger. Efter træningen er der mulighed for at få en kop kaffe med de øvrige deltagere.

Yoga
Blid og genopbyggende yoga for kræftramte og pårørende.
Det foregår over 4 fredage i foråret og 4 dage i efteråret kl. 10.00-11.30. 
Kom fra hovedet ned i kroppen og nyd en yogatime med yogalærer Eva Wessel, hvor du bliver trygt guidet mellem blide bevægelser og genopbyggende/restorative stillinger. Øvelserne bliver udført med ekstra blødhed, hvor vi med nænsomhed løsner spændinger, hvor stress og bekymringer oftest sætter sig i kroppen - lænd, ryg, skuldre og nakke områderne. Restorativ Yoga er en af de blideste yogaformer, der findes. Efter yogatimen er der mulighed for en kop te/kaffe og frugt sammen med de øvrige deltagere.

Kursus

DitLiv kursus et tilbud til kræftramte og deres pårørende
4 fredage forår og efterår kl. 9.00-13.00 - fredag d. 3. marts, 10. marts, 17. marts og 31. marts. 

DitLiv - Et kursustilbud til kræftpatienter og deres pårørende.
Ditliv er en værktøjskasse til kræftpatienter som gerne vil gøre noget aktivt for at få det bedre. Ditliv er et supplement til behandlingen, og rådene bygger på solid videnskabelig dokumentation. På kurset er der mulighed for at møde andre patienter og pårørende, som står i en situation der måske ligner din.

Ditliv har fokus på fire områder: 

Spis godt
Sov godt
Rør dig godt
Tænk godt

Du kan også læse mere på www.ditliv.dk  

Træn din mentale robusthed
Kursusforløb over 8 gange til kræftramte. Onsdage i lige uger kl. 9.30-12.00, opstart d. 22.2.23.
Med afsæt i nyere psykologisk forskning i mental robusthed (resiliens) tilbyder Kræftens Bekæmpelse kurset: ”Træn din mentale robusthed” til kræftpatienter. Mental robusthed dækker over det at kunne klare sig på trods af svære belastninger i livet. Kurset er en blanding af oplæg, øvelser og erfaringsudveksling med andre kursister. Derudover lægges op til, at du arbejder med øvelserne mellem de enkelte kursusgange. Kurset ledes af rådgivere fra Kræftrådgivningen. 

Patientforeninger

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter