Gå til sygdomsliste

Aktiviteter og andre tilbud

På denne side finder du aktiviteter og kurser, som kræftrådgivningen i Herning tilbyder. Nederst på siden er der en oversigt over de patientforeninger, som benytter kræftrådgivningen i Herning til deres arrangementer. 
Ønsker du mere information eller vil du gerne deltage i et af vores tilbud, så henvend dig til kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 63 eller e-mail herning@cancer.dk 

Motion

Fysisk aktivitet for kræftramte
Hver tirsdag kl. 9.30-10.30 er der fysisk aktivitet for kræftramte i Kræftrådgivningen i Herning i 8 uger. Her vil fysioterapeut Henriette Bæk sørge for at deltagerne får pulsen i vejret - fokus på styrke og kondition, og der afsluttes med en afspændingsøvelse. Der vil blive taget hensyn til den enkeltes begrænsninger. Efter træningen er der mulighed for at få en kop kaffe med de øvrige deltagere.

Yoga

Blid og hensynstagende yoga ved yogalærer Heidi Jensen. Tilbuddet er for kræftramte og pårørende.
Kom fra hovedet ned i kroppen og nyd en yogatime.
I yoga arbejder vi med kroppen, åndedrættet og tankens kraft.
De fleste yogastillinger foregår siddende eller liggende, hvilket virker meget afstressende og giver dig roen.
Stillingerne bliver ofte holdt mellem 3-5 minutter, da vi arbejder med bindevævet. Når du ligger i lange, blide, nærende stillinger sker der det, at du strækker dit bindevæv.  Du guides roligt ind i stillingerne gennem det nærværende åndedræt, så du kan give slip. Timens fokus er at skabe en følelse af nærvær og ro i din krop, som du altid kan vende tilbage til i løbet af hverdagen, mens du samtidig afspænder og afstresser din krop. Meditation vil ofte indgå som en naturlig del af timen.
4 fredage i efteråret. Fredag d. 15. september kl. 9.30-10.45, fredag d. 22. september kl. 9.30-10.45, fredag d. 17. november kl. 9.30-10.45, fredag d. 24. november kl. 9.30-10.45.

 

Kursus

Træn din mentale robusthed
Kursusforløb over 8 gange til kræftramte. Onsdage i lige uger kl. 9.30-12.00. Nye datoer for Træn din mentale robusthed i 2023: D. 6/9 - 20/9 - 4/10 - 1/11 - 15/11 - 29/11 - 13/12 - 10/1.
Med afsæt i nyere psykologisk forskning i mental robusthed (resiliens) tilbyder Kræftens Bekæmpelse kurset: ”Træn din mentale robusthed” til kræftpatienter. Mental robusthed dækker over det at kunne klare sig på trods af svære belastninger i livet. Kurset er en blanding af oplæg, øvelser og erfaringsudveksling med andre kursister. Derudover lægges op til, at du arbejder med øvelserne mellem de enkelte kursusgange. Kurset ledes af rådgivere fra Kræftrådgivningen. 

Patientforeninger

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter