Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper i Aabenraa

Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Aabenraa har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

Grupper

I Kræftrådgivningen igangsætter vi grupper efter behov. Kontakt rådgivningen for at høre hvilke grupper, der er i gang i øjeblikket. Du kan også se aktuelle arrangementer, på www.cancer.dk/kalender

Erfaringsudveksling med frivillige

Er du kræftpatient, pårørende eller efterladt, så kan Kræftrådgivningen tilbyde at etablere kontakt mellem dig og et andet menneske, som er berørt af samme sygdom eller i samme situation.

GRUPPER FOR PATIENTER  

Mandeklubben Aabenraa

Klubben er for mænd, der har eller har haft kræft og som gerne vil møde andre i samme situation. Det primære fokus er samvær, f.eks. fælles udflugter, virksomhedsbesøg, foredrag, erfaringsudveksling.
Kontakt rådgivningen for tilmelding eller yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk


Ung Kræft – Sønderborg & Aabenraa eller omegn

Er du ung og har kræft? Så er Ung Kræft måske noget for dig. Vi er en gruppe af unge mellem 18 – 39 år der har, eller har haft kræft. Vi har et netværk, hvor vi mødes og deler erfaringer, hygger og griner. Vi bowler, går i teateret og laver god mad. Vi snakker om kræft og alt muligt andet. Vi glæder os til at møde dig :o) 
Find os på Facebook: Ung Kræft Åbenrå/Sønderborg
For yderligere oplysninger kontakt Ung Kræfts hovedkontor på e-mail ungkraeft@cancer.dk eller Kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk


Kræft midt i livet (40+)

Er du 40+ år og ramt af kræft eller tidligere kræftramt? Savner du at være en del af et fællesskab med fokus på hyggeligt samvær, gode oplevelser - og hvor du har mulighed for at dele tanker om stort og småt med andre i en lignede situation?

Gruppetilbuddet ”Kræft midt i livet (40+)” er for dig, der står midt i livet med en kræftdiagnose i bagagen. Vi i gruppen mødes ca. én gang om måneden til hyggeligt samvær og nye oplevelser. Gruppedeltagerne har selv indflydelse på de aktiviteter, der indgår i programmet.

Kontakt rådgivningen for tilmelding eller yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk


Senfølgernetværk

Netværksgruppen er for personer, der har senfølger efter kræftbehandling. Vi støtter og hjælper hinanden med at takle de problemer, som senfølgerne har medført for den enkelte. Som nyt medlem af gruppen vil du møde ligestillede, som gerne vil hjælpe dig og fortælle om deres egne erfaringer. 

Du kan få yderligere information hos kontaktpersonerne:

  • Mona Muusmann Petersen tlf.: 40 87 42 05
  • Erling Fjeldsted tlf.: 30 35 98 60


PROPA

Netværksgruppen er for mænd, der har eller har haft prostatakræft. Vi er parate til at støtte og hjælpe hinanden i spørgsmål om livet med prostatakræft og behandling. Vi mødes hver måned - skiftevis i Aabenraa og Sønderborg - til gode snakke. Kontakt rådgivningen for yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk


GRUPPER FOR PÅRØRENDE

Samtalegrupper for børn med syge forældre/søskende.

Børnegruppen er for børn i alderen 7 til 13 år.
Der er også mulighed for at forældrene kan mødes i en netværksgruppe samme sted.

Sted: Kræftrådgivningen, Søndergade 7, Aabenraa
Tilmelding: Kontakt Laura Graakjær på tlf.: 30 38 15 13 eller på e-mail: aabenraa@cancer.dk for yderligere oplysninger. 

Teenagegruppe

Gruppe for unge mellem 13 og 20 år, der har en forælder eller søskende, som er syg af kræft. I teenagegruppen møder du andre unge, der befinder sig i samme situation som dig. Det kan være svært både at være ung og samtidig have en syg forælder. Måske føler du dig ensom eller anderledes i forhold til dine venner. Og det kan være, du synes, det er svært både at være ung og skulle tage hensyn til din mor eller fars sygdom. Mange unge oplever at stå i et dilemma med de hensyn, der skal tages til en kræftsyg og det at være ung. Måske er det noget du kender?

Sted: Kræftrådgivningen, Søndergade 7, Aabenraa
Tilmelding: Kontakt rådgivningen for yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk

Pårørendegruppe

Det er psykisk og fysisk krævende at være nær pårørende til en person med kræftsygdom. I gruppen, der mødes ca. hver 6. uge, møder du andre i samme situation og kan finde støtte og fornyet energi til at tackle din/jeres hverdag.

Sted: Kræftrådgivningen, Søndergade 7, Aabenraa
Tilmelding: Kontakt rådgivningen for yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk

Når sorgen rammer – Sorggrupper

Som en naturlig del af livet, kommer vi alle til at opleve sorg over at miste en elsket. Tidligere mente man, at man skulle igennem sorgen og lægge den bag sig.
I dag ved vi at sorg ikke går over, men bliver en del af os for resten af livet. I sorggruppen ønsker vi  at give viden om sorg og forståelse for egne og andres reaktioner på et dødsfald. Der vil være oplæg om forskellige temaer med relation til sorg. Som det vigtigste vil der vil være mulighed for at dele erfaringer og spørgsmål deltagerne imellem. Grupperne er aldersopdelt hhv. ungegruppe:18-30 år og en voksengruppe 30 år og op. 

Sted: Kræftrådgivningen, Søndergade 7, Aabenraa
Tilmelding: Kontakt følgende for yderligere oplysninger: Mia Mackeprang på tlf. 0049-15127033515 eller e-mail miamackeprang@icloud.com  eller Vivi Hansen på tlf. 40141208 eller e-mail vivih@stofanet.dk

 

GIV HOVEDET ET FRIKVARTER

Yoga

I yoga arbejder vi med kroppen, åndedrættet og tankens kraft. I yogatimen vil vi udnytte åndedrættet bedre, mens vi med udgangspunkt i øvelser arbejder med styrke, stabilitet, balance og smidighed samt afslapning i en eller anden form. Vi skal give slip på unødvendige spændinger og opbygge et stærkere fundament både fysisk og mentalt. Der bliver lagt vægt på at lytte til kroppen, mærke efter og udforske, opmærksomhed på nuet, åndedræt og fysiske stillinger.

Tilbuddet er for dig, der enten har eller har haft en kræftsygdom og dine pårørende. Vi benytter yogamåtter og tæpper.  Du kan med fordel have løstsiddende tøj på.

Sted: Kræftrådgivningen, Søndergade 7, Aabenraa.
Kontakt rådgivningen for yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk


Frygt for tilbagefald - et træningsforløb

Antallet af mennesker, der overlever kræft er højere end nogensinde. Mange frygter imidlertid, at sygdommen vender tilbage, andre frygter at behandlingen ikke har den ønskede effekt, og at sygdommen forværres. I træningsforløbet arbejdes der målrettet på at blive bedre til at håndtere frygt og bekymringer. Forløbet vil indeholde kortere undervisningsoplæg, øvelser, erfaringsudveksling samt opgaver hjemme. Formålet er ikke at undertrykke tanker om tilbagefald af kræft, men derimod at få dem til at spille en mindre dominerende rolle, og give plads til dét, som for den enkelte giver livet mere værdi. 

Kursusforløbet over 6 gange bygger på dansk og international forskning og er for tidligere kræftpatienter, der har afsluttet deres primære behandling og oplever betydelig frygt for tilbagefald. 

Sted: Kræftrådgivningen, Søndergade 7, Aabenraa
Kontakt rådgivningen for yderligere oplysninger, tlf.: 70 20 26 72 eller e-mail aabenraa@cancer.dk         

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter