Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper i Esbjerg

Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Esbjerg har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

Netværksgruppe for unge der har mistet

Ved Kræftens Bekæmpelse i Esbjerg er der mulighed for at mødes i en netværksgruppe for unge, der har mistet et nærtstående familiemedlem.

Gruppen er for dig som gerne vil mødes med andre ligestillede, hvor du kan dele din fortælling og oplevelser med andre.

Netværksgruppen koordineres af en ung frivillig, som selv har mistet.

Der er knyttet en rådgiver til gruppen, som har en indledende samtale inden opstart, men i øvrigt er gruppen selvkørende.

Gruppen mødes hver anden uge i kræftrådgivningen.

Er du interesseret er du meget velkommen til at tage kontakt til Kræftrådgivningen i Esbjerg, Stormgade 65, 6700 Esbjerg, på tlf.: 70 20 26 71 eller e-mail esbjerg@cancer.dk


Træn din mentale robusthed

At få kræft er en stor belastning, også mentalt. Både under og efter sygdomsforløbet er det almindeligt at opleve angst, svære tanker og manglende overskud.

På kurset "Træn din mentale robusthed" arbejder du bl.a. med egne styrker, værdier, dit netværk og indflydelse på eget liv.

Mental robusthed dækker over det at kunne klare sig på trods af svære belastninger i livet. Der vil gennem oplæg og erfaringsudveksling, samt øvelser på kurset og hjemme være fokus på at styrke den enkeltes evne til at klare sit liv med kræft.

Kursusforløbet, over 8 tirsdage (kl. 12.30-15) med opstart 5. oktober, tager afsæt i nyere psykologisk forskning omkring det at håndtere stress og vanskelige livssituationer og forventes at starte op til efteråret.

Kontakt rådgivningen i Vejle eller Esbjerg for mere information og tilmelding på tlf.: 7020 2686 eller tlf.: 7020 2671. Der må påregnes en forudgående samtale med en rådgiver inden endelig tilmelding.

Robusthedskursus Esbjerg 2021


Mandenetværk

I Kræftrådgivningen i Esbjerg har mænd etableret en Mandeklub for dig, der har eller tidligere har været ramt af kræft. Det primære fokus er samvær. Vi tager på mindre udflugter, spiser sammen mv. Gruppen er selvkørende, hvilket vil sige at gruppen ikke ledes af en professionel rådgiver men af frivillige mænd. Efterårets program er: 

Tirsdag den 17. august:
Velkommen i den nye Kræftrådgivning, Stormgade 65, 6700 Esbjerg.
Vi mødes kl. 15.00 -17.00 til kaffe, lagkage, og en rundvisning i de ny lokaler.
Tilmelding senest 12/8 til Palle på mobil 30333187.


Tirsdag den 7. september:
Vi mødes kl. 15.00-17.00 i Stormgade 65, 6700 Esbjerg, til hyggesnak, kaffe og kage.
Der er ingen tilmelding.

Tirsdag den 5. oktober:
Bowling og spisning i Fun World, Glarmestervej 6-12, 6710 Esbjerg. Vi hygger med bowling og derefter spiser vi sammen. Kræftrådgivningen betaler bowling og spisning, drikkevarer er for egen regning.
Vi mødes derude kl. 16.45, og bowler kl. 17.00 – 18.00.
Tilmelding senest mandag den 28/9 til Palle på mobil 30333187.

Tirsdag den 2. november:
Vi mødes kl. 15.00-17.00 i Stormgade 65, 6700 Esbjerg, til hyggesnak, kaffe og kage.
Der er ingen tilmelding.

Fredag den 3. december:
Julefrokost med spisning og hyggeligt samvær fra kl. 17.30. Kræftens Bekæmpelse giver 100 kr. i tilskud til maden, og der er mulighed for at tage sin ægtefælle med for egen regning.
Julefrokosten afholdes Stormgade 65, 6700 Esbjerg

Tilmelding senest mandag den 23/11til Palle på mobil: 30333187.


Mandeklubben

I Kræftrådgivningen i Esbjerg har mænd etableret en Mandeklub for dig, der har eller tidligere har været ramt af kræft. Det primære fokus er samvær, hvor vi tager på mindre udflugter, arrangerer madlavning med mere.

Mandeklubbens arrangementer er delvis betalt via donationer til kræftrådgivningen.

Gruppen er selvkørende, hvilket vil sige, at gruppen ikke ledes af en professionel rådgiver - men af frivillige mænd.

Gruppen mødes en gang om måneden i kræftrådgivningen - eller tager på udflugt.

Er du interesseret, er du meget velkommen til at tage kontakt til Kræftrådgivningen i Esbjerg, Stormgade 65, 6700 Esbjerg, på tlf.: 70 20 26 71 eller e-mail esbjerg@cancer.dk


Gruppe for efterladte

Kræftens Bekæmpelse i Esbjerg tilbyder gruppeforløb for dig, der har mistet en ægtefælle/partner.

I gruppen vil der blive mulighed for at dele din historie med andre ligestillede samt høre fra de andre, hvordan de oplever tabet og sorgen.

Sammen vil vi tale om de forskellige følelser, tanker og reaktioner, der er knyttet til sorgen, og vi vil også tale om, hvordan det nye liv former sig uden den elskede.

Formålet med gruppen er ikke at komme over sorgen, men at give hjælp til at leve med den, og det at dele den med andre, som står i samme situation, kan være med til at give fornyet håb.

Er du interesseret er du meget velkommen til at tage kontakt til Kræftrådgivningen i Esbjerg, Stormgade 65, 6700 Esbjerg på tlf.: 70 20 26 71 eller e-mail esbjerg@cancer.dk


Mentorordning – fra mand til mand

Er du mand, og har du kræft?

Mentorordningen er et tilbud til dig som har kræft med mulighed for en snak med en tidligere kræftramt mand, som kan hjælpe dig videre.

Samtalerne er fortrolige og kan være hvor og hvornår, det passer dig.

Er du interesseret er du meget velkommen til at tage kontakt til Kræftrådgivningen i Esbjerg, Stormgade 65, 6700 Esbjerg på tlf.: 70 20 26 71 eller e-mail esbjerg@cancer.dk

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter