Gå til sygdomsliste

Samtalegrupper og kurser

Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

Online samtalegrupper

Kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet har mulighed for at deltage i en online samtalegruppe. I online samtalegrupper kan du udveksle tanker og erfaringer med andre i samme situation som dig. Alle grupper varetages af professionel rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning. Du kan tilmelde dig grupperne uanset hvor i landet, du bor.
På nedenstående link kan du se, hvilke online-grupper, vi tilbyder lige nu. Listen opdateres løbende, og du kan se kontaktinformationer ved de enkelte grupper:
Online samtalegrupper

Samtalegruppe for børn og unge mellem 12-17 år, som har en forælder, der er syg af kræft.

Som en del af vores tilbud til familier tilbydes to gange årligt en samtalegruppe til børn og unge som pårørende.
I gruppen skabes der et rum til at møde andre børn og unge, der ved, hvad det vil sige at have en syg forælder. Mange med en syg forælder kan opleve at stå meget alene, fordi det kan være svært for andre at forstå, hvad man gennemgår, når én man er i familie med har kræft. I gruppen kan der deles erfaringer og følelser med andre børn og unge i samme situation.
Gruppen mødes cirka hver 14. dag sidst på eftermiddagen i 2-2,5 timer. 
Gruppeforløbet er 7-8 mødegange. Gruppen ledes af to rådgivere fra Kræftrådgivningen i Odense.
Der planlægges gruppe med opstart forår og efterår. Vi skriver løbende op på interesseliste. Opstart af gruppen er forudsat tilstrækkeligt deltagergrundlag.
Kom ind i Kræftrådgivningen eller ring og hør nærmere på tlf. 70202687
Sammen vil vi finde ud af om gruppen er noget for jer.

 

Samtaletilbud til kvinder med brystkræft.

Der er mulighed for at få en personlig samtale med en frivillig mentor, som selv har været igennem et sygdomsforløb med brystkræft. Det kan være af værdi at møde andre, som er i en lignende situation og få lejlighed til at gå i dialog om de mange spørgsmål, som kan melde sig, når man får en diagnose med brystkræft.
Kontakt Kræftrådgivningen i Odense på tlf. 70 20 26 87 eller send en mail til odense@cancer.dk

Selvhjælpsgruppe for pårørende til kræftpatienter

Som pårørende til en kræftpatient kan du ofte stå i situationer, du har brug for at drøfte med andre, der har oplevet noget lignende. F.eks. forholdet til sygehuset, hvad skal jeg tale med min ægtefælle om og hvor meget, har min ægtefælle andre behov end jeg og lignende spørgsmål. Gruppen mødes efter aftale.
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Kræftrådgivningen på tlf.: 70 20 26 87 eller e-mail: odense@cancer.dk

Selvhjælpsgruppe for efterladte

Det er vores erfaring, at efterladte, selv om de ikke har brug for at komme i en egentlig sorggruppe, kan have gavn af at mødes med andre efterladte. I gruppen kan du udveksle erfaringer om det forløb, du har været igennem samt tale om, hvordan du kommer videre. Gruppen mødes efter aftale om aftenen. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Kræftrådgivningen på e-mail: odense@cancer.dk

Ung Kræft 15 -39 år


Ung Kræft er for unge 15-39 år, som har eller har haft kræft. Vi mødes én gang om måneden. Vi mødes altid til en aktivitet - det kan være til spilleaften, mad, foredrag eller standup. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Kom og vær med. Skriv til os for mere informationer. Vores mail: ungkraeftodense@gmail.com . Eller find os på Facebook. Vi har en lukket gruppe, hvor vi deler erfaringer og planlægger aktiviteter: Facebookgruppe

Kursus: Styrk din mentale robusthed

At få kræft er en stor belastning, også mentalt.
Både under og efter sygdomsforløbet er det almindeligt at opleve angst, svære tanker og manglende overskud. Med afsæt i nyere psykologisk forskning i mental robusthed (resilliens) tilbyder Kræftens Bekæmpelse derfor kurset: ”Styrk din mentale robusthed” til kræftpatienter.

Mental robusthed dækker over det at kunne klare sig på trods af svære belastninger i livet. På kurset arbejder du med egne styrker og værdier, dit netværk og din indflydelse på eget liv.
Målet er, at du undervejs og efter endt kursus oplever større styrke, mental robusthed og flere handlemuligheder i livet med kræft. Kurset er en blanding af oplæg, øvelser og
erfaringsudveksling med andre kursister. Derudover lægges op til, at du arbejder med øvelserne mellem de enkelte kursusgange.
Kurset henvender sig til mennesker, som har eller har haft kræft. Kunne kurset være noget for dig?
Så henvend dig i åben rådgivning inden for vores åbningstid, som er mandag-torsdag kl. 10-16 og fredag kl. 10-13.

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18 B,
5000 Odense C.
Tlf.: 70 20 26 87

Samtalegruppe for mennesker med  kronisk,  uhelbredelig kræft.

Gruppen for mennesker med kronisk, uhelbredelig kræft er en fortløbende gruppe for dig, der har fået at vide, at du ikke kan helbredes for din kræftsygdom. Gruppen mødes hver anden tirsdag i lige uger  og du har mulighed for at deltage i op til et halvt år. Gruppen ledes af to rådgivere.
Ligestillede: I gruppen har du mulighed for at møde ligestillede, der befinder sig i en situation, som minder om din. Dette kan give mulighed for en oplevelse af forståelse, som man ikke nødvendigvis finder hos sine nærmeste.
Frirum: Der er mulighed for at tale om alt, også de følelser og tanker, som man måske har svært ved at åbne op om over for ens nærmeste.

Tilmelding: For at deltage i gruppen skal du først have en afklarende samtale med en af Kræftrådgivningens rådgivere. Sammen vil I finde ud af om gruppen er noget for dig.
Når du bliver tilmeldt, skrives du på interesseliste og bliver kontaktet, når der er en ledig plads i gruppen. 

Kræftrådgivningen i Odense
Kløvervænget 18B
5000 Odense C
Tlf.: 70 20 26 87

Video om samtalegruppen for mennesker med kronisk/uhelbredelig kræft.

Overvejer du at være med i samtalegruppen for mennesker med kronisk/uhelbredelig kræft? Så kan du i denne video høre, hvad John og Hanne har fået ud af at deltage i gruppen. Varighed 3.09 min.

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter