Gå til sygdomsliste

Aktuelle grupper i Odense

Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

Gruppetilbud til kræftramte

Mandeklubben

Mandeklubben er en åben gruppe for mænd der har eller har haft kræft. Vi mødes omkring hygge, temaer og fælles interesser. Kræften er sjældent vores hovedoverskrift, men der er altid plads til at tale om de ting der er svært. Vores arrangementer omfatter alt fra madlavning, øl smagning, foredrag, fodbold på storskærm, udflugter m.m.. Vi mødes hver tredje tirsdag i måneden. Du kan tilmelde dig vores mailliste på nmark@cancer.dk , så vil vi sende dig løbende opdateringer vedrørende arrangementer. Man binder sig ikke til noget og benytter mandeklubben i den omfang  der er bedst for en selv.

Samtalegruppe for kronisk syge kræftpatienter

Har du lyst til at tale med andre kronisk syge kræftpatienter?
Har du lyst til at være med i en samtalegruppe?
Gruppen kan være med til at give klarhed, fællesskab og forståelse og derigennem få støtte til at klare de oplevelser, som man kan komme ud for som kronisk kræftpatient.
Der vil blive taget vekslende temaer op på baggrund af ønsker fra gruppedeltagerne.
Gruppen mødes hver tirsdag fra kl. 10.15-11.45 og du har mulighed for at deltage i et halvt år.
Gruppen ledes af 2 rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse.
Tilmelding: Du skal inden gruppestart have en samtale med en rådgiver. Du kan kontakte os på telefon 70 20 26 87 eller mail: odense@cancer.dk

Sexologisk rådgivning

En kræftsygdom og behandling af en kræftsygdom kan ofte påvirke seksualiteten. Har du/I problemer med seksualiteten,  intimiteten eller  lyst til at få det bedre med krop og følelser? Hvis I er et par er det vigtigt at I begge vil arbejde med jeres problematikker.
Rådgivning tilbydes af professionelle frivillige fysioterapeuter og sygeplejerske med en videreuddannelse i sexologi. Du/I kan booke en tid ved at ringe på tlf. 70 20 26 87.

Netværksgruppe for kvinder der har eller har haft brystkræft

I netværksgruppen er der mulighed for at dele erfaringer om eksempelvis operation, behandling, senfølger, frygt for tilbagefald samt udfordringer både i forhold til arbejdsmarkedet og det private liv. Vi kan tale åbent om lidt af hvert, og gruppen er et sted, hvor vi både kan hygge os og dele bekymringer.
Vi mødes hver mandag i lige uger kl. 15.00-17.00 hos Kræftrådgivningen i Odense.
Netværksgruppen er en åben gruppe og der vil være en brystkræftvejleder tilstede.
Tilmeling til brystkræftvejleder Marie Lykke Rasmussen -  Mail: marie.lykke.rasmussen@brystkraeft.dk


Gruppetilbud for pårørende

Selvhjælpsgruppe for pårørende til kræftpatienter

Som pårørende til en kræftpatient kan du ofte stå i situationer, du har brug for at drøfte med andre, der har oplevet noget lignende. F.eks. forholdet til sygehuset, hvad skal jeg tale med min ægtefælle om og hvor meget, har min ægtefælle andre behov end jeg og lignende spørgsmål. Gruppen mødes efter aftale.
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Kræftrådgivningen på tlf. 70 20 26 87 eller mail: odense@cancer.dk

Selvhjælpsgruppe for efterladte
Det er vores erfaring, at efterladte, selv om de ikke har brug for at komme i en egentlig sorggruppe, kan have gavn af at mødes med andre efterladte. I gruppen kan du udveksle erfaringer om det forløb, du har været igennem samt tale om, hvordan du kommer videre. Gruppen mødes efter aftale om aftenen. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Kræftrådgivningen på mail: odense@cancer.dk

Samtalegruppe for unge 15-25 år som har en forælder, der er syg af kræft
I gruppen skabes rum til at møde andre unge, der ved hvad det vil sige at have en syg forælder. Mange unge med en syg forælder kan opleve at stå meget alene, fordi det kan være svært for andre at forstå, hvad man gennemgår, når en tæt på har kræft. I gruppen kan du dele erfaringer og følelser med andre unge i samme situation.
Gruppen mødes cirka hver 14. dag om eftermiddagen i 2 timer. Gruppeforløbet er 8 mødegange. Gruppen ledes af to rådgivere fra Kræftrådgivningen i Odense. For at deltage i gruppen skal du først have en afklarende samtale med en af kræftrådgivningens rådgivere. Sammen vil vi finde ud af om gruppen er noget for dig. Der planlægges en gruppe årligt, vanligt i foråret, og vi skriver løbende op på interesseliste. Opstart af gruppen er forudsat tilstrækkeligt deltagergrundlag. Ring og hør nærmere på tlf. 70 20 26 87.

Samtalegruppe for børn i alderen 9-13 år med en forælder, der er syg af kræft
Samtalegruppen henvender sig til børn i alderen fra ca. 9-13 år, med en kræftsyg forælder. Gruppens primære formål er at tilbyde barnet et fællesskab med andre børn i lignende situationer. I gruppen taler vi om, hvordan det er at have en mor eller far, der har kræft. Vi kan også hygge os, tegne, male, læse eller spille. Barnet får mulighed for at møde andre og at dele tanker og følelser, som er en naturlig følge af at være barn i en familie med en syg forælder.
Gruppen mødes cirka hver 14. dag om eftermiddagen i 1,5 time. Gruppeforløbet er 8 mødegange. Gruppen ledes af to rådgivere fra Kræftrådgivningen i Odense. Deltagelse gruppen forudsætter en afklarende forældresamtale med en rådgiver i Kræftrådgivningen. Der planlægges en gruppe årligt, vanligt i efteråret, og vi skriver løbende op på interesseliste. Opstart af gruppen er forudsat tilstrækkeligt deltagergrundlag. Ring og hør nærmere på tlf. 70 20 26 87.

Ung Kræft 15 -39 år
Ung Kræft er for unge 15-39 år, som har eller har haft kræft. Vi mødes én gang om måneden. Vi mødes altid til en aktivitet - det kan være til spilleaften, mad, foredrag eller standup. Vi snakker om kræft, sex, kærester, børn og frygt. Vi hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Kom og vær med. Skriv til os for mere informationer. Vores mail: ungkraeftodense@gmail.com . Eller find os på Facebook. Vi har en lukket gruppe, hvor vi deler erfaringer og planlægger aktiviteter: https://www.facebook.com/groups/40724964070/?fref=ts

Proof of life 18 - 40 år
Har du lyst til at være fysik aktiv under/efter behandling og lære din krop at kende igen?
I Proof of Life har vi et mål; At genvinde styrken i og tilliden til vores hårdt prøvede kroppe. Vi har personlig erfaret, at vi gennem fysisk træning
og et social samvær kan genskabe troen på vores egen kunnen, få mere overskud i hverdagen og nemmere komme videre i livet.
Vi mødes en gang om ugen til fysisk træning, som kan være alt fra løb, yoga og styrketræning til stikbold. Vi har faste trænere tilknyttet, i både Odense og
Svendborg, som differentierer træningen efter behov. Sammen motiverer vi hinanden til at nå vores mål.
Vi deltager i forskellige løb og arrangementer, og alle kan være med uanset fysisk form. Vi starter der hvor du er. 
mail: odense@proofoflife.dk eller svendborg@proofoflife.dk

Mindfulness kursus 

8 ugers kursus forløb for alle der har fået en kræftdiagnose og pårørende.

Du introduceres til de grundlæggende principper i Mindfulness. Igennem øvelser arbejder vi med at kunne anerkende de tanker, følelser og sansninger, vi har lige nu, uden at dømme dem eller lade os indfange af dem. Målet med mindfulness er at finde en form for neutral opmærksomhed i sig selv, hvor vi ikke lader os opsluge af stress og uproduktive tanker.

Vi træner øget tilstedeværelse i nuet gennem opmærksomhedsøvelser, guidede meditationer samt lette yoga og strækøvelser. Deltagerne må være indstillet på hjemmearbejde med meditationsøvelser af ca. 3/4 times varighed dagligt i kursusperioden.

Forsamtale nødvendig hos underviser før optagelse på kurset.
Der kan aftales tid på telefon 78 79 73 80. Der må påregnes deltager gebyr til materialer.

 

 

Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende


Børns behov når far eller mor har kræft

Når mor eller far har kræft, har børn først og fremmest brug for omsorg og kærlighed.

Børn i kræftramte familier


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter