Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Vejle har vi en række forskellige grupper og netværk til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.
Grupper for dig, der har fået kræft
Denne gruppe henvender sig til dig, der har brug for at få talt om de mange følelsesmæssige og tankemæssige udfordringer der kan være ved at leve med kræft.
Gruppen er baseret på at du deler dine personlige erfaringer med de andre. Alle livets temaer er relevante i denne gruppe: Sorgen over det forandrede liv, familien, relationer til venner arbejdskollegaer og andre, samt bekymring og angst. Livskvalitet og livsmod er også vigtige teamer for gruppen.
Kræver en indledende samtale.
Gruppen er for mænd, som er i gang med eller har været igennem et behandlings-forløb for kræft.
Vi vil drøfte nærværende emner, og især vil vi dele oplevelser om såvel fysiske som psykiske følger af en kræftsygdom. Det betyder naturligvis, at samtalerne vil indeholde yderst forskellige temaer som arbejdsliv, øget sårbarhed og psykiske reaktioner, ændret rolle i familien, hvordan får vi talt sammen, samt fysiske problemer som f. eks smerter, træthed, samlivsproblemer m.m.
Gruppen vil blive ledet af Mogens Tuborgh tidligere praktiserende læge og psykoterapeut og Finn Petersen tidligere praktiserende læge. Begge stor erfaring med kræftpatienter. Kræver en indledende samtale.
Hver anden onsdag, klokken 16:00-18:00.
Netværket er for mænd, der har eller har haft kræft, og som ønsker at møde andre mænd i samme situation. Mændene har huset for sig selv til hygge, fællesspisning
og fælles snak.
Vi gør lidt ud af at kalde det et netværk – og ikke en gruppe. Netværk i denne sammenhæng betyder, at man ikke skal visiteres, man behøver ikke at komme fast, man kan altid invitere nye med, og det er ikke en samtalegruppe.
Gruppen ledes af Finn Petersen, tidligere praktiserende læge, som har stor erfaring med kræftpatienter.
Sidste torsdag hver måned, klokken 18:00-22:00 (ikke i juli måned).
Pårørendegrupper - for dig, der er i familie med en, som er syg
I gruppen giver vi børnene mulighed for at dele de tanker og følelser der opstår, når de lever med en forælder, der er syg af kræft.
Børnene kommer til at opleve, at de ikke er de eneste, der befinder sig i deres situation, og at de andre børn i gruppen også kender til alt det svære som kammeraterne ikke altid forstår.
Udover samtalen laver vi forskellige aktiviteter. Gruppen er for børn op til 13 år og ledes af professionelle terapeuter.
Kræver en indledende samtale.
Mandage i lige uger, klokken 15:30-17:30.
Det er svært at være ung og samtidig have en syg forælder. De unge kan her støtte hinanden der, hvor det er svært for deres egne kammerater at forstå deres situation. De unge kommer ofte i et dilemma, idet de skal tage et stort hensyn derhjemme og samtidig har de brug for at løsrive sig.
I gruppen deler vi tanker og følelser, vi hygger med hinanden og skaber et frirum med forskellige aktiviteter. Gruppen ledes af to professionelle terapeuter.
Kræver en indledende samtale.
Mandage i lige uger, klokken 16:00-18:00.
Gruppen er for dig som pårørende fra 19+ . Som pårørende er det almindeligt at føle, at man skal være den stærke og den, der støtter, og det kan derfor være svært at finde plads til at tage sig af sig selv.
Det er vores erfaring, at mødet med andre pårørende er meningsfuldt. Gruppen giver et frirum til at tale om sine bekymringer, og mange oplever, at det giver inspiration og støtte at dele sine oplevelser og erfaringer med andre.
Deltagelse forudsætter afklarende samtale med en rådgiver i Kræftrådgivningen. Vi forsøger at danne grupper for pårørende løbende alt efter hvem som henvender sig til rådgivningen. Der kan være ventetid, men kom endelig ind og bliv skrevet på vores venteliste. Gruppen ledes af en eller to rådgivere.
I sorggruppen har du mulighed for at dele svære tanker og følelser, som er opstået i forbindelse med at en forælder er død af kræft. Det kan være overvældende at miste en forælder i en tidlig alder. Når du deler dine følelser og tanker med andre føler de fleste sig mindre alene i sorgen. Gruppen ledes af to professionelle terapeuter.
Kræver en indledende samtale.
Sorg er naturligt, når man mister. Der er ingen, der kan tage sorgen væk, men i gruppen kan du dele din sorg med andre. Det kan gøre den lettere at bære. Vi giver dig inspiration til og tanker om, hvordan du kan takle din smerte og dine bekymringer, og giver viden om og støtte til de reaktioner som er overvældende og helt naturlige i en sorgproces. Gruppen ledes af to professionelle terapeuter.
Kræver en indledende samtale. Og du deltager i alt 8 gange.
Skulle du have interesse vedr. ovenstående grupper, så kontakt Kræftrådgivningen i Vejle på tlf.: 70 20 26 86 eller vejle@cancer.dk
Hos os kan du få information, støtte og hjælp. Kom til en uformel samtale og samvær med andre i samme situation.
Første tirsdag i måneden, klokken 14:30-16:30 (ikke i juli måned).
Yderligere oplysninger: Lene Middelhede på tlf.: 51 70 87 83 eller lene.middelhede@gmail.com
Er du berørt af Prostatakræft, og kunne du tænke dig at tale med en ligestillede, så er du meget velkommen i Kræftrådgivningen.
Anden onsdag i måneden, klokken 15:00-17:00 (ikke i juli og december måned).
Yderligere oplysninger: Henning Martinussen, tlf.nr 51 52 80 27
Der afholdes cafémøder i Kræftrådgivningen i Vejle 4 gange om året - se tidspunkter på www.modermaerkekraeft.dk
Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft.
Du er ikke alene! Kom og vær med.
Første torsdag i måneden, klokken 19:00-21:30.
Yderligere oplysninger: ungkraeft.vejle@gmail.com
Facebookside: Ung kræft Vejle
Netværksmøde, tredje tirsdag i måneden, klokken 16:00-18:00 (dog ikke i Juli måned) - læs mere her: www.senfoelger.dk
Dansk Myelomatose Forening - For patienter der lider af myelomatose og deres pårørende
Foreningen afholder 4 møder årligt, hvor du kan udveksle erfaringer med livet som myelomatose patient eller pårørende, se nærmere her:
www.myelomatose.dk
Kontakt personer:
Tovholder Lissie Jørgensen - lissiejoergensen@gmail.com - tlf. 30 53 0 85
Kaja Schmidt - kajas@hotmail.com - tlf. 40 46 16 34
HjernetumorForeningen - For patienter med hjernetumor og deres pårørende
Afholder møde, første onsdag i måneden, klokken 16:00-18:00. Og har til formål at give patienter med hjernetumor og deres pårørende mulighed for at mødes, søge støtte og udveksle erfaringer.
Tilmelding ikke nødvendig. Mødet afholdes uanset antallet af tilmeldte.
Yderligere oplysninger: Merethe Thorup - mthorup@cancer.dk - tlf. 28 99 01 36