Gå til sygdomsliste

Voksen og pårørende

Når en forælder, et andet tæt familiemedlem eller en god ven får kræft, vil det ofte påvirke ens hverdag og fylde følelsesmæssigt. Man vil gerne hjælpe den syge bedst muligt og skal samtidig passe sit eget familie- og arbejdsliv.

Kvinde og søn, som er en yngre mand, står i køkkenet og taler sammen

Hyggelige pauser fra snak om sygdom og behandling kan give ny energi til at klare sygdomsforløbet.

At hjælpe den syge og passe på sig selv

Mange ønsker at hjælpe, når én tæt på får kræft. Det er dog ikke altid lige let at finde ud af, hvordan man bedst hjælper. Selv når den syge er en, man kender rigtig godt, som f.eks. en forælder, kan det være svært at regne ud, hvad han eller hun har brug for fra én. Læs her, hvordan du kan hjælpe den syge og samtidig passe på dig selv:

At hjælpe den syge


Almindelige reaktioner som pårørende

Reaktionerne på, at én man holder af, har fået kræft, kan være meget forskellige. For dem, som er tæt på, kan det undertiden føles som et stort psykisk pres at være pårørende til en kræftpatient. Her kan du læse om almindelige reaktioner, du kan opleve som pårørende til en kræftpatient:

Reaktioner hos pårørende


Bug app til at koordinere praktisk hjælp
Logo for appen Sammenholdet

Det kan være svært at bede om hjælp, når man har kræft. Og som pårørende kan det være svært at finde ud af, hvordan man konkret kan hjælpe.

Med appen 'Sammenholdet' kan du oprette et netværk, hvor I kan koordinere opgaver som madlavning, børnepasning og transport - og du kan opdatere dit netværk på, hvordan det går.

Hent gratisApp Store eller Google Play.


 

Rådgivning

Ældre kvinde taler med en kvinde med ryggen til

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Rettigheder

Økonomisk hjælp og hjælp i hjemmet.

Rettigheder


Opskrifter

Opskrifter

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har kræft?

Opskrifter