FAQ om at være indsamler

Hvert år går mere end 25.000 indsamlere på gaden til den årlige landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse.

Hver indsamler bruger omkring 2-3 timer på indsamlingen og indsamler i gennemsnit 1000 kr.

Hvornår foregår indsamlingen?

Kræftens Bekæmpelses afholder landsindsamling søndag den 11. april 2021. Der kan være lokale forskelle i tidsrummet, men typisk foregår indsamlingen mellem kl. 10 og kl. 14.

Hvordan melder jeg mig som indsamler?

Du tilmelder dig som indsamler her på siden. Her kan du søge dit lokale indsamlingssted frem.

Hvor må jeg samle ind?

Kræftens Bekæmpelse har tilladelse til at lave både husstands- og gadeindsamling - I 2021 samler vi ind søndag 11. april.

Det betyder, at vi både må stemme dørklokker og samle ind på offentlige områder. Læs mere om regler for husstands- og gadeindsamling.

Hvilken rute får jeg?

Som indsamler får du tildelt en rute af din indsamlingsleder, når du møder op på det indsamlingssted, du er tilmeldt. På din rute skal du besøge alle husstande.

Hvis du har specielle ønsker til din rute, kan du enten skrive dette i kommentarfeltet, når du tilmelder dig eller kontakte din indsamlingsleder før indsamlingsdagen. Det kan fx være. " Ønsker ikke opgange", "Har børn med", ”Ønsker kort/lang rute" mm.

Må jeg samle ind, hvis jeg er under 18 år?

Ja, det må du i hvert fald - bare ikke helt alene.

Børn under 13 år skal følges med en voksen under indsamlingen. Unge mellem 13 og 18 år skal gå sammen to og to.

Kan man støtte via MobilePay og SMS?

Ja, det kan man i hvert fald. Man kan støtte via MobilePay på nummer 93 80 00, eller man kan sende en SMS:

Støt med 50 kr. send sms KB50 til 1422.

Støt med 150 kr. send sms KB150 til 1422.

Støt med 300 kr. send sms KB300 til 1422.

MobilePay donationer tillægges selvfølgelig det samlede landsresultat, men kan desværre ikke opgøres pr. indsamler.

Hvis du ønsker at få det samlede resultat med på dit diplom, er du velkommen til selv at tælle op, når en giver viser sit donerede beløb.

Hvad skal jeg sige, når døren åbner?

Der kan være mange gode ting at sige, når døren bliver åbnet. Du kan fx sige “Hej, jeg samler ind til Kræftens Bekæmpelse, kunne du tænke dig at give et bidrag?”.

Vi takker for alle bidrag, store som små, og respekterer selvfølgelig et “nej tak”.

Vis flaget - hvad betyder det?

Når du får dit indsamlingsmateriale udleveret, har du mulighed for at skrive din grund til at samle ind på et lille flag.

Nogle skriver fx “For min far”, “Fordi jeg fik hjælp” eller “For en fremtid uden kræft”. Du bestemmer helt selv, om du vil skrive din grund, og om du vil bære flaget synligt. Flaget har en lille klemme, så du kan fæstne det på din jakke eller indsamlingstaske. 

Hvis du tilmelder dig her på siden, kan du efter endt tilmelding dele dit eget personlige flag på Facebook. Det er naturligvis også helt frivilligt, om du har lyst til at dele. Her kan du læse mere om "Vis flaget".

Er jeg forsikret?

Ja, som indsamler er du dækket af Kræftens Bekæmpelses forsikring. I tilfælde af skade skal du kontakte din indsamlingsleder. 
Hvis du bliver skadet af en hund eller af en bil, er det ejerens ansvarsforsikring, der dækker. Husk at få navn og kontaktoplysninger på modparten og på eventuelle vidner. 

Hvad er indsamlingsmaterialet lavet af?

Kræftens Bekæmpelses indsamlertasker bliver produceret på en SA8000 certificeret fabrik i Vietnam, med stort fokus på etik. Virksomheden, Re-bag, som står for produktionen, har arbejdet sammen med denne fabrik i mange år og hvert år besøger de, sammen med en ekstern Auditor, fabrikken og foretager en audit. Yderligere har fabrikken også en audit på BSCI standarden, som Re-bag også arbejde med.

Re-bag har en certificering på denne fabrik, så vi kan garantere, at produktionen er i 45-50% genanvendt PP.

Alle dele af Kræftens Bekæmpelses indsamlingsbøtter og donation bags kan genanvendes. Beholderen på donation bags er fremstilling af materialerne PET, PA og PE. Håndtaget og møntindkastet af materialet PE.

Indsamlingsbøtterne er fremstilling af PE.

Kræftens Bekæmpelses trykte materialer til landsindsamlingen bliver trykt på FSC- og Svanemærket papir.  

Indsamlervejledning 2021

Volunteer Guide 2021