Kalorier på menuen

Velkommen

På denne side finder du guidelines og anvisninger til at komme i gang med at sætte kalorier på menuen.

Hvorfor kalorier på menuen?

Forbrugerne undervurderer kalorieindholdet og ønsker kaloriemærkning i fastfoodrestauranter og caféer. Det ønske er ret enkelt at efterkomme for mange kæder.

5 gode grunde til at sætte kalorier på menuen

Kom i gang

Kaloriemærkning kan indføres på én gang eller løbende - inden for rimelig tid - for at gøre starten så smidig som mulig.

Kaloriemærkning trin for trin

Brug for hjælp?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp eller vil vide mere om kaloriemærkning. Her finder du kontaktoplysninger på organisationerne i 4-kløveret og de relevante personer.

Kontakt os


Seneste nyheder

Udviklingen i overvægt kræver obligatorisk kaloriemærkning

Andelen af overvægtige stiger og stiger. Det samme gør antallet af måltider, der spises uden for hjemmet. Men det er nærmest umuligt finde rundt i, hvor mange kalorier der er i de burgere, caffe latte eller sandwich, vi køber. Derfor går Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse sa…

S: På tide med lovpligtig kaloriemærkning

Socialdemokratiet vil nu arbejde for, at kaloriemærkning af fastfood bliver lovpligtig. - Der er stor videnskabelig viden om, at kaloriemærkning virker, så derfor er det oplagt at lovgive, siger Flemming Møller Mortensen (S) i et interview i Sundhedspolitisk Tidsskrift.


Kalorier på menuen er et samarbejde mellem: