Hvorfor kalorier på menuen?

5 gode grunde til at sætte kalorier på menuen
  1. Kaloriemærkning giver kunderne mulighed for at træffe et oplyst valg
  2. To ud af tre danskere ønsker kaloriemærkning
  3. Forbrugerne undervurderer kalorieindholdet
    - især i mad- og drikkevarer med højt indhold af fedt, sukker og salt
  4. Kaloriemærkning får kunderne til at vælge færre kalorier
  5. Kaloriemærkning kan være med til at forebygge overvægt
    - og bl.a. hjertekarsygdomme, diabetes2 og visse kræfttyper

Læs mere om kaloriemærkning i fastfoodkæder, caféer, tankstationer m.m.

Hvorfor kalorier på menuen?

Det er let

-eller i hvert fald ret let.

  • Ingen fare for sure smileys. Guidelinene er tilpasset praksis i branchen og er i overensstemmelse med lovgivningen.
  • I England og Irland er kaloriemærkning en frivillig ordning, og alle de kendte kæder deltager. I USA og nogle stater i Australien er det indført ved lov. Få et overblik over status for kaloriemærkning i udlandet.
  • Mange kæder har kalorieoplysninger på hjemmesider, apps eller dækkeservietter, men kunderne ser dem ikke. De skal ses i købsøjeblikket.
  • Kæderne kan uden videre overføre kalorieoplysningerne fra hjemmesider til menutavler og andre skilte, når de alligevel udskiftes.

Se hvordan din kæde kommer i gang med kaloriemærkning.


Hvorfor kalorier på menuen?

Kaloriemærkning i fastfoodkæder, caféer, tankstationer mm.

Faktaarket beskriver guidelinene, baggrunden for disse og dokumentationen for effekten af kaloriemærkning.