Bamseboller

Micki Cheng, TV-vært og kogebogsforfatter:

”Jeg mistede min far for nogle år siden til en aggressiv form for kræft. Kræft er ikke er sjovt – kræft er slet ikke for børn. Og ingen børn burde gå igennem det her alene.”

Bamseboller – 13 stk.

Dej:
50 g gær
4 dl mælk
3 spsk. sukker
1 æg
100 g grahamsmel
Ca. 800 g hvedemel
1,5 tsk salt
½ dl olie
80 g blødt smør
+ 2 spsk. mælk til pensling 

Pynt:
75 g flormelis
Lidt vand
¼ tsk. ren kakaopulver

  1. Start med at lune mælken i en gryde til mælken er lillefingervarm eller ca. 35-37 grader
  2. Smuldr gæren i den lune mælk og rør rundt med en grydeske til gæren er opløst
  3. Tilsæt sukker, olie, æg og grahamsmel og rør det sammen med mælken
  4. Tilsæt det meste af melet og salt og kør dejen ved lav hastighed på en maskine i 6-7 minutter (hvis du ikke har en røremaskine kan du sagtens ælte med dine hænder i lige så lang tid)
  5. Tilsæt det sidste mel og kom den bløde smør i dejen
  6. Ælt dejen i et par minutter til den er lækker og smidig og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter
  7. Kom den nu hævede dej ud på bordet og del den i 16 lige store stykker
  8. Tag 3 af stykkerne fra og stil dem til side – disse skal bruges til ører
  9. Form dejklumperne til boller - form et bur med din hånd og lad lillefinger og tommelfinger hvile på bordet. Tril dejkuglen til en bolle ved at massere den i cirkelbevægelser, hvor dine fingre er som et bur oven på bollen
  10. Placer de 13 boller på to bageplader beklædt med bagepapir
  11. Tag nu den resterende dej og form i alt hele 26 runde kugler
  12. Placer to runde dejkugler ved hver bolle og sæt dem fast med et lille tryk, så de bliver til ører
  13. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 20-30 minutter
  14. Mens bollerne hæver, skal du tænde for ovnen på 180 grader varmluft
  15. Pensl bollerne med mælk og pas på med at trykke for hårdt på de hævede boller
  16. Bag bollerne i ovnen i ca. 13-15 minutter til de er gyldne og færdigbagte
  17. Når bollerne er taget ud af ovnen, kan du vende en bolle om med bunden i vejret og banke let på bunden. Hvis den lyder hul, så er bollerne færdigbagte
  18. Lad bollerne køle helt af
  19. Lav en meget tyk glasur med flormelis og en smule vand. Glasuren skal være virkelig tyk. Den skal næsten være så tyk som en sat havregrød. Glasuren må ikke ”løbe” af sig selv, så tilsæt kun meget lidt vand ad gangen
  20. Del glasuren over i to portioner og tilsæt kakao og et par dråber vand til den ene portion
  21. Kom den hvide glasur i en sprøjtepose eller frysepose og gør det samme med den mørke glasur
  22. Klip et lille hul i posen og sprøjte den lille bamses ”mule” på hver eneste bolle med den hvide glasur
  23. Sprøjt derefter øjne, næse og mund på bamsebollerne med den mørke glasur, som vist på billedet

Rigtig god bagelyst.

Kærlig hilsen,
Micki

Du kan også downloade opskriften på bamsebollerne her

Sælg bamselodder

Sælg Bamselotteriet og støt børn og unge ramt af kræft. Tjen penge til din forening, skoleklasse og sportsklub. Nu kan alle sælge skrabelodder til fordel for børn og unge ramt af kræft samtidig med, at I kan tjene op til 20 kr. pr. solgt lod.

Køb gaveæske

Glæd børn og familier med at købe den fine gaveæske med 5.000 perler og syv søde bamsemønstre designet af perlespecialisten Anja Takacs. Ved køb af gaveæsken støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og unge ramt af kræft.