Når morfar er superhelt Batman

Mange små børn er fascinerede af superhelte; Batman, Superman, Spiderman eller måske en helt fjerde. Det er den lille 4-årige Noah også, og han er så heldig at have sin helt egen superhelt – nemlig morfar Batman.

Morfar og hans autoværksted har, siden Noah fik leukæmi som 3-årig, været et fristed. Et sted, hvor Noah kan komme og være en almindelig dreng, der leger og bliver beskidt, og hvor der ikke er fokus på, at han er syg. Her lidt over et år efter, at Noah fik konstateret kræft, er Noah stadig i behandling for sin leukæmi - men vejen tilbage til en mere normal hverdag er i gang, og her spiller morfar en meget vigtig rolle.

Datoen 28.09.17 står helt klar for familien. Det var her, den livsglade krudtugle Noah på 3 år fik konstateret leukæmi. Noahs pårørende har alle været med til at gøre rejsen med intensive kemoforløb, indlæggelser, humørændringer og heftig medicinering, lysere for Noah.

Læs mere om leukæmi, som er en af de mest almindelige kræftformer for børn og unge

Dianna har været den støttende og kærlige mor, som går hjemme for at passe ham. Men søskendekærligheden, sammenholdet med de to søstre, 12-årige Mathilde og Melia på kun 10 måneder, mostre, mormor og ej at forglemme Noahs forbillede - morfar - har også haft en stor betydning.

”Det vigtigste for en familie i et kræftforløb er at holde sammen, være forstående og ikke mindst værdsætte hinanden. Vi er alle blevet påvirket af Noahs sygdom, og vi har reageret forskelligt – men vi gør en dyd ud af huske hinanden på, at vi alle er i sorg – og at følelser udtrykkes forskelligt”

Dianna, Noahs mor

Skab håb og glæde for børn ramt af kræft

Støt med 50 kr. SMS HÅB til 1422

(+alm. SMS-takst)

Familien og de nærmeste pårørende har været en fast og trofast støtte, der har betydet utrolig meget for den lille familie:

”Det vigtigste for en familie i et kræftforløb er at holde sammen, være forstående og ikke mindst værdsætte hinanden. Vi er alle blevet påvirket af Noahs sygdom, og vi har reageret forskelligt – men vi gør en dyd ud af huske hinanden på, at vi alle er i sorg – og at følelser udtrykkes forskelligt”, fortæller Dianna.

Sammenholdet blandt de pårørende, støtten fra den nærmeste familie og muligheden for Noah for at tilbringe mange gode timer i selskab med sin morfar har betydet utroligt meget for Noah og Dianna.

Noah har et frirum i sin morfars autoværksted, hvor de mandehygger på højeste plan. Noah har fundet en glæde i at sparke dæk og ikke mindst høre om bilerne og istandsætte dem. Og han har styr på alt værktøj, og hvordan man skifter dæk. Det frirum hans morfar har skabt, har gjort morfar til en ægte superhelt - Batman.

Læs også om Kristian og hans mor, der har et helt specielt bånd efter hans sygdom

Der er mange andre superhelte at takke for, at det går fremad for Noah både humørmæssigt, kropsmæssigt og motorisk. Lægen Thomas, sygeplejerskerne, familien og alle andre, der har været tæt på Noah og støttet ham det seneste år har en stor betydning for, hvor Noah i dag. Han modtager stadig kemobehandlinger, men han er langsomt ved at komme tilbage til børnehaven igen:

”Den første dag tilbage til virkeligheden var på en og samme måde både fantastisk og uvirkelig. Inden vi gik ind i børnehaven, var Noahs øjne fyldt med tårer, og han jublede af glæde,” fortæller Dianna.

Selvom Noah kun kan være lidt tid i børnehave, før han bliver træt, hygger han sig med de andre børn. Og ligeså stille kan han blive et barn på et barns vilkår igen.

”Den første dag tilbage til virkeligheden var på en og samme måde både fantastisk og uvirkelig. Inden vi gik ind i børnehaven, var Noahs øjne fyldt med tårer, og han jublede af glæde".

Dianna, Noahs mor

Af Tine Skov Pallesen

Støt via betalingskort

Giv et bidrag og støt de 6.200 børn og unge som hvert år bliver berørt af kræft.

Støt via MobilePay

Støt med et valgfrit beløb til MobilePay 33 24 53.

Sælg Bamselotteriet og tjen penge til klassen, foreningen eller sportsklubben

Kræft er ikke for børn Støt nu