EFFEKT modtager pris på 100.000 kr.

Torsdag d. 30. maj overrakte Kulturminister Marianne Jelved Nykredit Fonds Motivationspris på 100.000 kr. til arkitektfirmaet EFFEKT, der har tegnet Livsrum i Næstved.

Hvert år uddeler Nykredit Fond en motivationspris til en eller flere

talentfulde yngre arkitekter. Prisen er på 100.000 kr. og i år gik den til EFFEKT.

For en ung tegnestue som EFFEKT, har det stor betydning at modtage prisen:

- Det betyder enormt meget. Det er her en faglig funderet pris, som er meget ærefuld at mdotage. Så vi ser det som en kolosal stor anerkendelse af vores arbejde - både fra Nykredit Fonden og fra det faglige udvalg, der sidder i priskomiteen. Det er en slags blåstempling af vores arbejde. siger Tue Hesselberg Foged, der er partner i EFFEKT.

Livsrum er et byggeri af høj arkitektonisk standard

Priskomiteen har begrundet deres valg, men det visionere arbejde, som EFFEKT har bidraget med i deres arbejde med byplanlægning. Og fonden har også lagt mærke til Næstveds Livsrum, som tegnestuen står bag.

- Vi har i Nykredits prisudvalg længe fulgt EFFEKT, og det er en stor fornøjelse, at de nu er begyndt at bygge og har fået deres første projekt realiseret. Det er også opmuntrende at se, at mange af de tematikker, som de arbejder med i deres byplanlægning i forhold til relationer mellem mennesker, bliver bibeholdt, når de begynder at bygge. Livsrum er et virkelig flot eksempel på et byggeri, der både i dets rummelige oplevelser og dets detaljering er af en meget høj arkitektonisk standard, siger David Zahle, der er medlem af prisudvalget i Nykredits fond.

Livsrum har været indstillet til to internationale priser

EFFEKT har gennem tiden vundet flere priser, hvoraf Dden Gyldne Løve på Venedig Biennalen. Livsrums projektet har været nomineret til to internationale arkitekturpriser for verdens bedste fremtidige sundhedsbyggeri 2012. Det drejer sig om priserne: WAN Healthcare Award 2012 og WAF Healthcare award.

 

Information om projekt Livsrum

Didder Oppermann
Pressekontakt
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 21151331
Mail: biropp@cancer.dk

Brian Damgaard Lauritsen
Projektleder
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Tlf. 41 94 94 07
Mail: bdl@sj.dk

Arne Henriksen
Projektleder
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 35 25 74 86
Mail: ahs@cancer.dk

Stine L. Jacobi
Programchef
Realdania

Tlf.: 21747725
Mail: slj@realdania.dk