Leo Hansen tog første spadestik til Fyns nye kræftrådgivning

Tidligere kræftpatient Leo Hansen fra Odense tog mandag d. 11. marts det første spadestik til Fyns nye kræftrådgivning. Kræftrådgivningen kommer til at ligge midt på Odense Universitets Hospitals grund, så det bliver nemt for patienter og pårørende at kigge forbi mellem behandlingerne.

Beliggenheden vil gøre det nemmere for kræftpatienter og pårørende at kigge forbi til en kop kaffe og en samtale mellem behandlinger. Visionen er, at det nye hus bliver stedet, hvor kræftpatienter og deres pårørende på egne betingelser kan samle energi og i trygge rammer finde nye kræfter.

Leo Hansen tog det første spadestik

Tidligere kræftpatient Leo Hansen stod for at tage det første symbolske spadestik til byggeriet. Leo Hansen har haft lungekræft og sammen med sin kone, er han kommet i den nuværende kræftrådgivning, hvor de har fået parsamtaler. Leo Hansen har også deltaget i forskellige workshops, hvor brugere, professionelle, frivillige og ansatte hver især har givet deres bud på, hvad den nye kræftrådgivning skal kunne byde på:

- Jeg ser det nye hus, som en slags frirum. Her kan man komme og bare være. Man kan sætte sig og drikke en kop kaffe i et hjørne for sig selv, eller man kan snakke med nogen, der ved, hvordan man har det. For alle, der kommer i det hus, har kræft tæt inde på livet. Det glæder jeg mig til, siger Leo Hansen.

Taler og sang

Til stede ved spadestikket var også direktør for Odense Universitetshospital Henrik Villadsen, der holdt en tale og Odenses borgmester Anker Boye. Henrik Villadsen lagde vægt på, at OUH glæder sig til at kunne leje sig ind i huset, så de kan tilbyde Krop & kræft – hård fysisk træning til patienter i behandling.

Fra Kræftens Bekæmpelse var blandt andet Frede Olsen, formand for foreningen og afdelingschef for Patient- & Pårørendestøtte Laila Walther. Den nye kræftrådgivning bygges i partnerskab med Realdania, der er med til at kvalificere og realisere projektet. Projektleder Marianne Kofoed fra Realdania, gav også det nye byggeri et par ord med på vejen.

Voxpop fra Odense Musikskole sang et par sange ved arrangementet

Pigekoret Voxpop, fra Odense musikskole, optrådte desuden med to sange og overrakte en check på knap 3.000 kr. Penge, de har indsamlet ind til kræftrådgivningen, ved tre julekoncerter.

Den nye kræftrådgivning skal opføres af entreprenørfirmaet NJ-Gruppen i samarbejde med arkitektfirmaet Wienberg Architects og ingeniørfirmaet Ingeniør’ne og forventes at stå færdig ved udgangen af 2013.

 

Information om projekt Livsrum

Didder Oppermann
Pressekontakt
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 21151331
Mail: biropp@cancer.dk

Brian Damgaard Lauritsen
Projektleder
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Tlf. 41 94 94 07
Mail: bdl@sj.dk

Arne Henriksen
Projektleder
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 35 25 74 86
Mail: ahs@cancer.dk

Stine L. Jacobi
Programchef
Realdania

Tlf.: 21747725
Mail: slj@realdania.dk