Louise og Michael tog første spadestik til Roskildes nye kræftrådgivning

Fredag d. 21. juni tog en frivillig og en bruger af Kræftens Bekæmpelses nuværende rådgivning, det første spadestik til Roskildes nye kræftrådgivning. Et hus, hvor patienter og pårørende kan få støtte og rådgivning, møde ligestillede og deltage i forskellige aktiviteter. Huset bygges af Kræftens Bekæmpelse og Realdania i projekt Livsrum.

På trods af blæst og en enkelt byge var det en festlig dag, hvor det første symbolske spadestik blev taget af blandt andet Louise Elberg, der tidligere har haft kræft og nu er frivillig i Kræftens Bekæmpelse:
- I det nye Livsrum, er der rum til bare at være. Måske har man ikke lyst til at sidde på en almindelig café med kvalme, hedeture og tørklæde, men man har alligevel et behov for at komme ud. Jeg glæder mig utrolig meget til "bare at være" i Livsrummet, sammen med andre mennesker, der har en forståelse for og indsigt i, hvad det vil sige at have kræft, fortæller Louise Elberg.

Som nabo til Roskilde kommune og lige overfor sygehuset ligger den kræftrådgivning perfekt i forhold til at tilbyde støtte og hjælp til mennesker, der bliver ramt af kræft. Visionen med det nye hus er at flytte hjælpen tæt på de steder, hvor patienterne er. Livsrummet skal være et fristed, hvor den enkelte kan finde inspiration og energi til at komme gennem sygdommen.

- Vi får nogle helt andre muligheder for aktiviteter. Vi vil f.eks. kunne tilbyde yoga, malerværksted eller foredrag. Vi skal være et brugerhus fuld af liv, og samtidig fortsætter vi selvfølgelig med at tilbyde professionel rådgivning, fortæller Jette Winge.

Til stede ved spadestikket var også Joy Mogensen, borgmester i Roskilde, Peter Michael Vestlev, administrerende overlæge på klinisk onkologisk afdeling på Roskilde sygehus samt repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse og Realdania.

Roskildes nye Livsrum består af tre huse, der flettes ind i hinanden. Man kommer ind i huset fra Gormsvej, og modtages i et rummeligt vindfang, der fører ind i husets hjerte. Et lyst og højloftet fællesrum med køkken, der åbner op og inviterer ind i husets andre rum med værksted, bibliotek, lounge, samtale- og træningsrum.

Den nye rådgivning er tegnet af arkitektfirmaet Adept og opføres af entreprenørfirmaet Elindco i samarbejde med ingeniørfirmaet Sloth Møller. Huset forventes at stå færdig i løbet af foråret 2014.

Kræftrådgivningen i Roskilde er det sjette af i alt syv huse, der bygges i projekt Livsrum. Her opføres syv nye huse tæt på de store kræftbehandlende sygehuse. Huset i Næstved har netop holdt indvielse, og til efteråret kan husene i Vejle, Aalborg og Odense også slå dørene op. Kun byggeriet i Herlev mangler endnu at blive sat i gang.

 

Information om projekt Livsrum

Didder Oppermann
Pressekontakt
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 21151331
Mail: biropp@cancer.dk

Brian Damgaard Lauritsen
Projektleder
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Tlf. 41 94 94 07
Mail: bdl@sj.dk

Arne Henriksen
Projektleder
Kræftens Bekæmpelse

Tlf: 35 25 74 86
Mail: ahs@cancer.dk

Stine L. Jacobi
Programchef
Realdania

Tlf.: 21747725
Mail: slj@realdania.dk