Spørgsmål og svar

 • Hvad er en mindegave?

  En mindegave er en smuk måde at sige farvel på

  En mindegave er en velgørende donation, der rækker langt ind i fremtiden. Mindegaven går til kræftsagen, dvs. til forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte og deres familier.

   

  Mindegaver gives oftest i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse, men nogle vælger også at give en mindegave igen og igen, f.eks. på årsdagen for dødsfaldet, på fødselsdagen eller i forbindelse med højtider.

   

  På Mindegave.dk kan du vælge at give en mindegave sammen med en personlig hilsen. Du kan vælge at udfylde et mindekort, som vi sender med posten til din adresse eller til nærmeste pårørende. Du kan også vælge at lave en online hilsen, som du selv modtager på din e-mail og som du kan printe ud eller videresende til en eller flere pårørende.

   

  Endelig er der mulighed for at oprette en online mindeindsamling og bede familier, kollegaer og venner bakke op til minde om en afdød. 

   

  Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på mindegave@cancer.dk  eller på telefon 35 25 75 40

 • Hvad er en mindegave med hilsen?

  Send en hilsen med din mindegave

  Når du vælger at skænke en mindegave med hilsen tilbyder vi dig to muligheder:

   

  Mindegave med kort 

  Her har du mulighed for at vælge mellem fire billedmotiver. Vi sørger for at sende kortet til din hjemadresse, så du kan medbringe kortet til begravelsen. Alternativt kan vi sende kortet direkte til nærmeste pårørende, hvis blot du oplyser navn og adresse på den person, der skal modtage kortet. 

  Minimumsdonation for Mindegave med kort er 250 kr.  

   

  Mindegave via email 

  En anden mulighed er at sende din mindehilsen via e-mail til nærmeste pårørende. Når du har skrevet din hilsen og givet en mindegave vil du i din egen e-mailindbakke modtage en Pdf-fil med din mindehilsen og et fint motiv - lige til at printe ud eller sende videre til den eller de pårørende, som du ønsker skal modtage din mindehilsen.

  Minimumsdonation for Mindegave via e-mail er 50 kr.   

  Giv en mindegave med hilsen her 

 • Hvad er en mindegave uden hilsen?

  Den hurtige måde at yde støtte på

  Ønsker du ikke at tilføje en personlig hilsen til din Mindegave, har du mulighed for at give en Mindegave uden hilsen. Ved denne form for Mindegave, udfylder du dine egne oplysninger og betaler med betalingskort.

  Vi beder også om information om afdøde og nærmeste pårørende, så vi kan give vedkommende besked om dit bidrag i form af et takkebrev sammen med en oversigt over mindegavegivere.

  Giv en mindegave uden mindehilsen 

 • Hvad er en mindeindsamling?

  Gør mindet levende med en personlig mindeindsamling

  En online mindeindsamling er en personlig indsamlingsside på mindegave.dk, hvor du har mulighed for, sammen med andre, at mindes og hylde en person, som er gået bort - samtidig med at du samler penge ind til kræftsagen. 

   

  På din mindeindsamling har du mulighed for at fortælle om afdøde, notere fødsels- og dødsdato samt indsætte et foto. Din side får en unik SMS-kode tilknyttet så alle kan donere penge til netop din indsamling via SMS. Du bestemmer selv, hvor længe din indsamling skal løbe. 

   

  Hvis du har oprettet en mindeindsamling og ikke selv er nærmeste pårørende, anbefaler vi dig, at du tager kontakt til nærmeste pårørende, så de bliver bekendt med din indsamling.

 • Hvad går min støtte til?

  Vi arbejder hver dag for et liv uden kræft

  Når du støtter Kræftens Bekæmpelse, bidrager du til vores arbejde indenfor forskning, forebyggelse og støtte til kræftramte og deres familier. Dermed er du med til at gøre en forskel for de mange danskere, der hvert år enten selv bliver ramt af kræft eller bliver pårørende til en kræftramt.

  Takket være den brede folkelige opbakning bliver der lyttet til Kræftens Bekæmpelse. Både på Christiansborg, i regionerne og på sygehusene. Derfor behandles kræft i dag som akut sygdom og der er indført pakkeforløb for samtlige kræftformer. Derfor er der ingen tvivl om patienternes klare rettigheder.

  Hver gang Kræftens Bekæmpelse modtager 100 kr., bliver 60 kr. brugt til kræftforskning, 19 kr. bruges til patientstøtte, 18 kr. allokeres til forebyggelse og kun 3 kr. går til administration.

 • Kan jeg få skattefradrag for min mindegave donation?

  Ja, du kan få skattefradrag for Mindegaver til Kræftens Bekæmpelse

  Når du støtter Kræftens Bekæmpelse, kan du opnå skattefradrag fra første krone. Skattefradraget er personligt. Det betyder, at vi skal bruge dit CPR-nr. for at kunne indberette det til SKAT. Giver du på vegne af flere personer/ husstande, har du ikke mulighed for at opnå skattefradrag ved din donation.

   

   

 • Hvad er et takkebrev?

  Vi siger tak og giver de pårørende besked om din donation

  Hvis man ikke vælger at sende et kort med sin mindehilsen, sender Kræftens Bekæmpelse et takkebrev til nærmeste pårørende med oplysning om, hvem der har givet mindedonationer. Dette hjælper mange pårørende, som gerne vil takke personligt for bidragene til Kræftens Bekæmpelse. 

 • Kan jeg betale en mindegave med bankoverførsel?

  Bankoverførsel

  For at holde vores udgifter til administration så langt nede som muligt anbefaler vi dig at betale online på mindegave.dk

  Ønsker du alligevel at betale en mindegave via bankoverførsel, så husk at mærke indbetalingen med afdødes navn samt navn og adresse på nærmeste pårørende.

  Indbetaling til Mindegave i Kræftens Bekæmpelse skal ske på

  Reg. nr. 3001

  Konto nr. 0001155 

 • Kan jeg betale en mindegave med girokort?

  For at holde vores udgifter til administration så langt nede som muligt anbefaler vi dig at betale online på mindegave.dk 

  Ønsker du alligevel at betale en mindegave med girokort, kan du indbetale på giro nr +01 0001155 

  Husk at anføre følgende på girokortet:

  1. Afdødes navn

  2. Navn og adresse på nærmeste pårørende

  3. Dit eget navn og din adresse

 • Hvad kan jeg skrive i dødsannoncen?

  Forslag til tekst i dødsannoncer

  Hvis man ønsker, at Kræftens Bekæmpelse skal betænkes i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse, kan man skrive følgende på dødsannoncen: 

  Det er afdødes / de pårørendes ønske, at Kræftens Bekæmpelse betænkes via www.mindegave.dk

  Nærmeste pårørende: NN (indsæt) 

  Alternativt: 

  I stedet for blomster bedes man betænke Kræftens Bekæmpelse via www.mindegave.dk

  Nærmeste pårørende: NN (indsæt) 

 • Jeg har bestilt en mindegave med kort - hvornår bliver det leveret?

  Levering af mindekort

  Ved bestilling af mindekort skal du påregne 2 - 5 hverdages leveringstid. Kontakt vores medlemsservice ved hastesager.

 • Mit mindekort er ikke nået frem med posten - hvad skal jeg gøre?

  Kontakt vores Servicecenter

  Det er beklageligt, hvis dit kort ikke er nået frem som forventet. For at vi kan ekspedere dig hurtigst muligt, beder vi dig ringe til os på telefon 35 25 75 40 mandag - fredag kl. 09-15 - eller skrive til mindegave@cancer.dk.

   

 • Jeg skal sørge for at folk donerer til Kræftens Bekæmpelse ved en begravelse - hvad gør jeg?

  Der er flere måder at give mindegaver på

  Hvis man ønsker, at Kræftens Bekæmpelse skal betænkes ved en begravelse eller bisættelse skriver mange denne information i dødsannoncen. Se forslag til tekster i dødsannoncen her.

   

  Så snart der kommer indbetalinger ind med afdødes navn, oprettes der et mærke i vedkommendes navn og yderligere Mindegaver bliver ført under dette. Har giverne påført den nærmeste pårørendes navn og adresse, vil Kræftens Bekæmpelse sende et takkebrev med en oversigt over mindegavegivere.

   

  Man kan give mindegaver på tre forskellige måder - med hilsen, uden hilsen og via en online indsamling. Læs mere om mulighederne her