Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Landsindsamlingen: Det går din støtte til

09-04-2018
De 32,4 millioner kroner, der søndag blev samlet ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.
Fire forskere i hvide kitler står sammen i laboratoriet og ser på nogle prøver

Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kroner, går 61 kroner til forskning. FOTO: Tomas Bertelsen

Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen og er med til at sikre, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft og deres pårørende har de rigtige betingelser for, at livet efter kræft bliver bedst muligt.

For hver 100 kroner, der samles ind ved landsindsamlingen, går de 61 kroner til forskning, 20 kroner til patientstøtte og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 3 kroner går til administration.

Forskning

Kræftens Bekæmpelses egen forskning vurderes meget højt i det internationale forskningsmiljø. Kræftens Bekæmpelses forskningscenter er flere gange blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden. Samtidig uddeler Kræftens Bekæmpelse penge til forskningsprojekter på universiteter og sygehuse. I 2016 uddelte Kræftens Bekæmpelse 393 millioner kroner til kræftforskning. Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning: 

Forskning

Forebyggelse

Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at viden om forebyggelse omsættes til mærkbare forbedringer. Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde. Eksempelvis er rygning årsag til 25-30 pct. af samtlige tilfælde af kræft, så det batter virkelig at lægge cigaretterne på hylden. Her kan du få mere at vide om, hvordan du selv kan forebygge kræft:

Forebyg kræft

Patientstøtte

Patientstøtte og Lokal Indsats er kræftrådgivning til patienter og pårørende. Kræftens Bekæmpelse har kræftrådgivninger over hele landet De fleste steder kan man komme direkte ind fra gaden uden at have bestilt tid i forvejen. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet. Hos Kræftrådgivningerne kan komme direkte ind fra gaden og få støtte. Find din nærmeste kræftrådgivning her:

Kræftrådgivninger

Det går pengene til

Der blev i går samlet 32,4 millioner kroner ind til kræftsagen, da Kræftens Bekæmpelse havde sin årlige landsindsamling. Det endelige beløb bliver dog højere, da der stadigvæk tikker donationer ind. 

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 61 til forskning, 20 til patientstøttearbejde og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 3 kroner går til administration.

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling:

Om landsindsamlingen