Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Det nytter at støtte Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og kræft

04-12-2017
Kræftens Bekæmpelse har i den forløbne uge oplevet, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved foreningens arbejde med børn og kræft. Det skyldes blandt andet TV 2 programmet Operation X, der i sidste uge var i hælene på en forening, der ikke kunne dokumentere, at deres indsamlinger går til kræftramte børn.

- Der må ikke være tvivl blandt danskerne, når Kræftens Bekæmpelse henvender sig og beder om støtte til vores arbejde med børn og kræft, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Pedersen

Operation X afslørede tidligere på året Foreningen for Danske Kræftramte Børn i et omfattende indsamlingsfup. I Operation X den 28. november stod en af bagmændene frem. Han undskyldte sine handlinger, men beskyldte samtidig en hidtil ukendt mand for at være hjernen bag foreningen. Politiet har nu efterforsket foreningen for bedrageri i knap et år, og efterforskningen har vist, at den mistanke, der var rejst om, at pengene ikke blev brugt til kræftsyge børn, er bestyrket. 

Sagen har ført til, at der er sået tvivl hos blandt andet danske virksomheder, når medarbejdere fra Kræftens Bekæmpelse henvender sig om støtte til Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og kræft. Det ærgrer Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen. 

- ’Da jeg ikke kan gennemskue, hvem der er skurk, og hvem der er de gode, så giver vi ikke mere til børn og kræft’. Det er blot en af de kommentarer, vi har fået på baggrund af Operation X. Det er rigtig trist, for der må ikke være tvivl blandt danskerne, når Kræftens Bekæmpelse henvender sig, for det betyder i den sidste ende, at det kommer til at gå ud over kræftsyge børn og deres familier, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Børn og kræft er et stort indsatsområde i Kræftens Bekæmpelse. Der bliver blandt andet forsket i børnekræftoverleveres bivirkninger og senfølger efter endt kræftbehandling, og foreningens kræftrådgivninger tilbyder hjælp og støtte til børn og familier, som er berørte af kræft. 

Læs mere om børn og unge

Samarbejdsrelationer

Kræftens Bekæmpelse har en samarbejdsaftale med Foreningen Cancerramte Børn. Deres primære arbejde består i at støtte kræftramte familier og arrangere aktiviteter for dem. Kræftens Bekæmpelse samarbejder også på forskellige niveauer med Børnecancerfonden. 

Uanset om man vælger at støtte Kræftens Bekæmpelse, Foreningen Cancerramte Børn eller Børnecancerfonden går pengene til det samme gode formål.