Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Fire elever fra Frederiksberg Gymnasium vinder filmkonkurrence om unge og alkohol

11-02-2021
Anita, Alva, Tania og Lucas fra Frederiksberg Gymnasium løber med sejren i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens filmkonkurrence ’Drik mindre – oplev mere’, hvor over 4.500 elever fra gymnasier over hele landet har givet deres bud på en kampagnefilm, der skal få unge på deres egen alder til at reflektere over den danske alkoholkultur. Vinderpræmien er en DJ til en fest for hele deres gymnasium, når Corona-restriktionerne tillader det.

Foto: Colourbox

Ud af de 996 film, konkurrencen har genereret, vinder Anita, Alva, Tania og Lucas fra 1. årgang på Frederiksberg Gymnasium med filmen ’Den perfekte Scoring’.

Over 4.500 1.g-elever fra 22 gymnasier over hele Danmark har i oktober, november og december måned konkurreret om at lave den bedste kampagnefilm, der kan få unge til at reflektere over alkoholkulturen blandt unge i Danmark.

Ud af de 996 film, konkurrencen har genereret, vinder Anita, Alva, Tania og Lucas fra 1. årgang på Frederiksberg Gymnasium med filmen ’Den perfekte Scoring’. I filmen møder vi en ung mand, der vil gøre alt for at score. Han søger råd hos en veninde, som lokker ham til at ’løsne op’ ved at drikke en flaske vodka frem for den øl, som han ellers har medbragt. Filmen slutter på en fodboldbane, hvor den unge mand med en tom vodkaflaske i hånden forsøger at sparke en fodbold i et tomt mål – men det ender med, han kan rammer langt forbi og ender i græsset, hvorefter voice-overen lyder: Du scorer bedre, når du ikke er stiv.

- Budskabet i filmen er klart. Alkohol i store mængder kan spænde ben for, at man opnår de scoringer, som man virkelig ønsker sig. Det kan både være på og uden for banen. Derudover er filmen flot produceret og byder på charmerende skuespillere, begrunder Anne Friis Krarup, specialkonsulent i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ’Fuld af liv’-kampagne om valget af vinderfilmen.

Se vinderfilmen her. 

Førstepræmien i dette års filmkonkurrence er en DJ til en fest for hele gymnasiet, når Corona-restriktionerne tillader det.

Filmkonkurrence giver stof til eftertanke

Tal viser, at syv ud af ti elever synes godt om at deltage i filmkonkurrencen, og angiver, at deres deltagelse i konkurrencen har fået dem til at tænke mere over alkoholkulturen i Danmark. Derudover angiver 39 pct. af eleverne, at de har fået mere viden om unge og alkohol efter at have deltaget i konkurrencen, mens 7 pct. af de elever, der drikker alkohol, tror, at de vil komme til at drikke mindre alkohol til de kommende fester.

 - Med konkurrencen skaber vi et rum, hvor eleverne kan reflektere over og drøfte, hvilken fest- og alkoholkultur, de gerne vil have og kan se sig selv i. Vi håber, at det på længere sigt kan bidrage til at skabe en sundere alkoholkultur blandt unge, siger Søren Stokholm Thomsen, der er projektchef i TrygFonden om filmkonkurrencen.

 Vinderne bliver i år kåret torsdag den 11. februar kl.10.00 på Frederiksberg Gymnasium. Kåringen finder ikke sted foran resten af gymnasieeleverne som tidligere år – men bliver filmet og delt digitalt med resten af gymnasiet på grund af corona-restriktionerne. 

Baggrunden for konkurrencen

Baggrunden for filmkonkurrencen ’Drik mindre – oplev mere’ er et ønske om at involvere unge i arbejdet for en ny alkoholkultur. En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ’Fuld af liv’-kampagne viser nemlig, at hver fjerde (27 pct.) af 15-25-årige, der går på en ungdomsuddannelse, mener, at alkohol fylder for meget på skolen.

I tråd med dette mener lidt over halvdelen af 15-25-årige, at alkoholforbruget blandt unge på deres egen alder er for højt, og de efterspørger dermed en ny alkoholkultur.

Læs mere om konkurrencen her.