Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Hvert et svar tæller

18-05-2017
Hvis du eller din pårørende har modtaget et spørgeskema fra Kræftens Bekæmpelse om kræftpatienters behov og oplevelser, så er det stadig ikke for sent at svare. Svarene skal bruges i arbejdet med at skabe forbedringer for kræftpatienter i Danmark.

Det er kun de 11.000, der har modtaget spørgeskemaet, der kan deltage i undersøgelsen. Du kan enten besvare spørgeskemaet på papir og sende det ind i den vedlagte kuvert – eller du kan besvare det elektronisk her.

11.000 kræftpatienter har modtaget spørgeskemaet, som er den hidtil største undersøgelse af kræftpatienters oplevelser i deres møde med sundhedsvæsenet. Fælles for de 11.000 er, at de fik stillet diagnosen kræft i sidste halvdel af 2016.

Kræftens Bekæmpelse har netop sendt en reminder ud til dem, som endnu ikke har svaret, i håbet om at de vil deltage i undersøgelsen. Så man kan stadig nå det. Og hvert eneste svar tæller, siger Gitte Stentebjerg Petersen, der er specialkonsulent i Kræftens Bekæmpelse.

- Alle patienter har en unik oplevelse, som er med til at bidrage til det store billede. Så hvis du er pårørende til en kræftpatient, der har modtaget skemaet, må du også meget gerne prikke ham eller hende på skulderen, siger hun.

Vi vil gerne høre fra alle

Det er anden gang, at Kræftens Bekæmpelse gennemfører en national undersøgelse af kræftpatienters oplevelse af hele kræftforløbet. Første gang var i 2010, og svarene fra den undersøgelse har været med til at skabe forandringer for de danske kræftpatienter. Spørgeskemaundersøgelsen er på den måde et vigtigt redskab for Kræftens Bekæmpelse.

- Vi taler med mange, som siger til os, at ’jeg har jo haft et godt forløb, så jeg har ikke noget at berette’, men vi vil gerne høre om det hele. Det, der fungerer godt, kan jo være til inspiration for andre, siger Gitte Stentebjerg Petersen.

Det er kun de 11.000, der har modtaget spørgeskemaet, der kan deltage i undersøgelsen. Du kan enten besvare spørgeskemaet på papir og sende det ind i den vedlagte kuvert – eller du kan besvare det elektronisk her: https://www.cancer.dk/deldinviden/

Allersidste chance for at besvare spørgeskemaundersøgelsen er 1. juni 2017.

Mere om undersøgelsen

Undersøgelsen af kræftpatienters behov og oplevelser gennemføres i et samarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse. Projektet er støttet med fire mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2015, som også dækker en opfølgende undersøgelse.