Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nu træder udvidet kompensationsordning til asbestofre i kraft

06-10-2017
Nu kan alle, der har fået asbestudløst lungehindekræft, bughindekræft eller testikelkræft, fordi de har boet i samme husstand som en asbestarbejder, søge om kompensation. Find kriterier og andre oplysninger på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Med virkning fra 6. oktober 2017 træder en udvidet kompensationsordningen i kraft, sådan at berørte fra samme husstand som asbestarbejderen nu kan søge om kompensation, hvis de har fået en asbestudløst kræftsygdom. Ud over lungehindekræft kompenseres nu også asbestudløst kræft i bughinden og testikelhinden:

- Når man får en alvorlig kræftsygdom på grund af en uforvarende asbestpåvirkning, så skal man ikke lades i stikken. Derfor er jeg meget glad for, at kompensationsordningen er trådt i kraft og udvidet, så alle berørte i hustanden kan søge om kompensation for flere typer af asbestudløst kræftsygdom, siger Laila Walther, afdelingschef i Patienstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse.

Kort og godt om den nye kompensationsordning

Udvidet personkreds

Siden 1. januar 2016 har det været muligt for ægtefæller og samlevere til asbestarbejdere at søge kompensation, hvis de har fået lungehindekræft på baggrund af deres mands eller samlevers arbejde med asbest – og i maj 2017 blev det blevet muligt for børnene at søge om kompensation.

Nu er ordningen udvidet sådan, at ansøgere med andre familiemæssige relationer (f. eks. søskende til asbestarbejderen) kan søge om kompensation, så længe ansøgeren har været en del af asbestarbejderens hustand.

Flere asbestudløste kræftsygdomme kompenseres

Herudover er asbestudløst bughindekræft og testikelhindekræft nu også med på listen over kræftsygdomme, der kan søges kompensation om.

Læs mere om kriterier for kompensation på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside