Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftrådgivningen hjalp os med at finde hinanden igen

06-03-2018
Søndag den 8. april går tusindevis af danskere på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Pengene, der samles ind, går blandt andet til gratis rådgivning og støtte til patienter og deres pårørende. Familien Krigslund Gajhede fik hjælp fra kræftrådgivningen i København.

Når du støtter landsindsamlingen, så går en del af din støtte til gratis rådgivning til patienter og pårørende. Familien Krigslund Gajhede har stor glæde af den hjælp de har fået fra Kræftrådgivningen i København. Foto: Claus Bech

Kræft rammer ikke kun den, der bliver syg, men hele familien. Det ved familien Krigslund Gajhede alt for godt. Silje og Ronja var bare fem og syv år, da deres mor Katrine i 2016 fik livmoderhalskræft. Hele familien var ekstremt hårdt presset af Katrines kræftsygdom, også efter behandlingsforløbet. Pigerne så deres mor meget syg og afkræftet, og det satte sine spor. Som Silje fortæller: 

- Mig og min bamse havde det ikke så rart. Når jeg kiggede på mor, så troede jeg, at hun skulle dø, og det gjorde mig ked af det. 

Særligt efter at Katrine blev rask, havde Silje og Ronja det svært. Men pigerne kunne ikke sætte ord på, hvad de mærkede inden i. I stedet reagerede de med voldsomme vredesudbrud.  

- Jeg stod ofte med en følelse af at være skakmat. Vi havde brug for hjælp til at åbne op for deres bekymringer og frygt. Samtidig havde Katrine og jeg også brug for at få sat ord på, hvordan sygdommen havde påvirket vores forhold, fortæller Henrik Krigslund Gajhede.  

I dag har familien det meget bedre. Det skyldes i høj grad en række besøg i Kræftrådgivningen i København, hvor de fik familierådgivning sammen.  

- Det var fantastisk at se, hvordan vores piger åbnede op og fik hjælp til at sætte ord på deres frustrationer. Når vi gik hjem fra familierådgivningen, var vi alle i en lykkerus. De har hjulpet os til at finde os selv og hinanden igen. Og vi har to piger, som er meget mere glade. Nu kan vi begynde at se og tro på en fremtid for os uden sygdom, siger Katrine Krigslund Gajhede.

Kun tre procent af af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten kommer fra forskellige bidragsydere, der vælger at donere penge til kræftsagen.

Din støtte gør en forskel

Når tusindevis af danskere søndag den 8. april samler ind i ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling går pengene til gratis rådgivning og støtte patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse. Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr. går 61 kr. til forskning i kræft. 20 kr. går til hjælp og støtte til patienter, 16 kr. til oplysning og 3 kr. til administration.

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft. 

Meld dig som indsamler

Alle kan melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 år skal følges med en voksen. Du kan også følge landsindsamlingen på Facebook, når Kræftens Bekæmpelse i løbet af dagen sender live. Du kan dele din oplevelse på de sociale medier med #Visflaget. 

Meld dig som indsamler:

Ring på 7012 2018

Tilmed dig via índsamling.dk 

Kræftens Bekæmpelse har gratis rådgivningstilbud og aktiviteter for alle kræftpatienter og pårørende:

Se mere på vi-hjaelper.dk