Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Ny digital coronagruppe populær blandt kræftpatienter og pårørende

29-04-2020
'Spørg om kræft og corona' er på kort tid blevet en af de mest aktive grupper på Kræftens Bekæmpelses digitale mødested cancerforum.dk.

- Den nye digitale gruppe er en stor succes, siger Signe Therkildsen, der er redaktør på Cancerforum og ses til venstre på billedet, som er taget før corona. Arkivfoto: Kræftens Bekæmpelse

Er jeg i særlig risiko for at blive syg af corona? Må jeg køre i bil med min mor? Skal sundhedspersonalet bære maske, når jeg er til kemoterapi?

Det er spørgsmål som disse, som kræftpatienter og pårørende stiller i den digitale gruppe 'Spørg om kræft og corona', som Kræftens Bekæmpelse har oprettet. Coronakrisen har nemlig vendt hverdagen på hovedet for rigtig mange kræftpatienter og pårørende, og mange har i kølvandet på omvæltningerne været bekymrede og i tvivl om den rigtige måde at agere på for ikke at blive alvorligt syge af corona.

Hurtigt efter pandemiens udbrud søsatte Kræftens Bekæmpelse derfor gruppen 'Spørg om kræft og corona' på Cancerforum.dk, så kræftpatienter og pårørende kunne skrive sammen om kræft og corona og få svar fra en rådgiver på deres spørgsmål og bekymringer.

Find den digitale gruppe 'Spørg om kræft og corona'

Og med over 70 aktive profiler er gruppen blevet en af de mest aktive grupper på det digitale mødested:

- Der er ingen tvivl om, at vi har ramt et behov herinde for at kunne skrive sammen om kræft og corona – og for at læse med på de andres svar, siger Signe Therkildsen, redaktør på Cancerforum.dk.

Når man skriver til os bliver man taget imod på en imødekommende og omsorgsfuld måde og får hjælp, trøst og konkrete råd

Signe Therkildsen, redaktør på cancerforum.dk

I skrivende stund findes over 55 forskellige coronarelaterede tråde med spørgsmål i den digitale gruppe. Og emnerne spænder vidt fra bekymringer for at blive smittet eller for at smitte andre. Om man kan passe sin behandling eller sit arbejde, og om man kan få besøg eller tage på besøg.

Det er løbende en rådgiver fra Kræftlinjen, der besvarer spørgsmålene fra kræftpatienter og pårørende, men de andre brugere derinde kan også komme med gode råd:

- Når man skriver til os bliver man taget imod på en imødekommende og omsorgsfuld både. Både af de andre brugere – men også af vores professionelle rådgivere, der er tilknyttet gruppen. Man får hjælp, trøst, opmuntring og konkrete råd, siger Signe Therkildsen.

- Gruppen har vist sig at være en succes, så det er noget, vi godt kunne finde på at gøre igen inden for andre kræftrelaterede emner.

Du er også velkommen på cancerforum.dk

- Cancerforum.dk har lige nu 9.800 aktive profiler og 68 grupper. Mange herinde er med i flere grupper ad gangen og er her i flere år. Man kommer tæt på hinanden herinde – uden at være sammen fysisk. De digitale fællesskaberr har fået en opblomstring i disse coronatider, siger Signe Therkildsen.

Er du kræftpatient, pårørende eller efterladt, så opret en profil på cancerforum.dk og mød andre i samme situation

Opret en profil her

Generelt oplever Kræftens Bekæmpelse flere henvendelser fra kræftpatienter og pårørende, end før coronakrisen brød ud.

Ud over den velbesøgte gruppe på cancerforum.dk sidder rådgivere klar over hele landet til at rådgive omkring kræft og corona.

Har du brug for rådgivning og støtte?

Ring til Kræftlinjen

Find nummeret til en rådgiver på din lokale kræftrådgivning

Vil du møde andre på cancerforum.dk?

Cancerforum.dk blev startet i 2010 som et digitalt rådgivningstilbud til alle, der er berørt af kræft dvs. patienter, pårørende og efterladte.

Cancerforum er et online forum for kræftpatienter, pårørende og efterladte, som har lyst til at dele erfaringer og viden med andre i samme situation.

Du kan stille spørgsmål om livet med kræft og dele ud af dine egne erfaringer eller bare følge med i de mange samtaler, som allerede findes herinde. Du kan også vælge at være anonym, hvis du ønsker det.

Læs mere om det digitale rådgivningstilbud